Çalışan anne ilkokula başlayacak çocuk sorunu

Archpa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2015
1.843
2.310
Kızlar merhaba, çocuğum tüm gün anaokuluna gidiyor. 17:30 da alabiliyoruz zar zor da olsa yetişiyoruz babasıyla. Eşim memur ben özel sektör. Anaokulu tüm gün ama ilkokulda ne yapacağımızı şaşırdık… yarım gün veya tüm gün olduğunda çocuğunuzu ne yapıyorsunuz? Benimle aynı şartlarda çalışanlar cevaplayabilir mi?
  • İstanbuldayız ve kimsemiz yok.
  • bakıcıya verecek kadar maaş almıyoruz
  • devlet okulundan başka okula yazdıramayız benim maaşımdan daha yüksek özel okul masrafı. Bize düşen okulun çıkışı 14:40 mış
  • 5 yıl kariyerimi çocuğu için yok saymış ve yeniden iş hayatına atılmış bir anneyim. Yeniden aynı işsizliği yaşamak istemiyorum. İstanbul Beylikdüzünde yaşıyoruz. Uygun ve iyi özel okullar mı bilmiyorum bilen varsa yazabilir ama bütçemize uyar mı sanmam.

Kızlar merhaba, çocuğum tüm gün anaokuluna gidiyor. 17:30 da alabiliyoruz zar zor da olsa yetişiyoruz babasıyla. Eşim memur ben özel sektör. Anaokulu tüm gün ama ilkokulda ne yapacağımızı şaşırdık… yarım gün veya tüm gün olduğunda çocuğunuzu ne yapıyorsunuz? Benimle aynı şartlarda çalışanlar cevaplayabilir mi?
  • devlet okulundan başka okula yazdıramayız benim maaşımdan daha yüksek özel okul masrafı. Bize düşen okulun çıkışı 14:40 mış
  • 5 yıl kariyerimi çocuğu için yok saymış ve yeniden iş hayatına atılmış bir anneyim. Yeniden aynı işsizliği yaşamak istemiyorum. İstanbul Beylikdüzünde yaşıyoruz. Uygun ve iyi özel okullar mı bilmiyorum bilen varsa yazabilir ama bütçemize uyar mı sanmam.
Merhaba ,etütleri olan okullar olabiliyor özellikle büyük şehirlerde .Ama evinize yakınlığı ailenize uygunluğu nasıl olur bilemiyorum .Okulunuzda anladığım kadarıyla böyle bir uygulama yok .Gercekten çok zor durumlar .İnsallah kolaylıkla halledersiniz .

Bazı belediyelerin ücretsiz kursları filan oluyor okul çıkışı. Bi komşunuz ile filan anlaşıp uygun ücret karşılığı çocuğu okuldan alıp sadece kursa bırakmasını isteyebilir misiniz? Bakicidan çok daha ucuza gelir. Sadece belki o komşunun yarım saatini filan alır. Kursları takip etmek lazım

Okulda etut yok mu? Genelde olur.
Bakici ama zaman kisa sure oldugu icin uygun bulabilirsiniz bence.
Komsu yada arkadaslarinizdan gunluk 3 saat olarak anlasabilirsiniz. Okuldan bir veli olabilir.

Bazı belediyelerin ücretsiz kursları filan oluyor okul çıkışı. Bi komşunuz ile filan anlaşıp uygun ücret karşılığı çocuğu okuldan alıp sadece kursa bırakmasını isteyebilir misiniz? Bakicidan çok daha ucuza gelir. Sadece belki o komşunun yarım saatini filan alır. Kursları takip etmek lazım
Şimdi baktım da Beylikduzu belediyesinin 11yasa kadar varmış bu tarz kursları ve ücretsiz. 5. Sınıfa kadar yani.

Bu tarz işlerde komşuyla iş dönmez asla. Para da verseniz dönmez. Yaşadığım için biliyorum 😅 biz bile çocuk almaya gitmekte çok zorlanıyoruz .. artık dolmuşla gelmeyi öğrendi zorda kalınca haber veriyoruz öğretmene. Dolmuşla gelebiliyor.

Konu sahibinin konusuna gelince, ben de çalıştığım için okul olarak etüt yapılan okul aradık mecbur. Ama ona rağmen çıkış 4.30. sadece eve yakın değil iş yerlerinize de yakın bakın. En kötü alio getirirsiniz bir saat yanınızda durur. Ya da yakında bir etüt merkezi ile görüşün, okulu servisli tercih edin, okul etüt merkezine bıraksın çocuğunuzu. Sizde eve geçerken alın. Genelde bu şekilde hallediliyor. Ya da özel okul... O da hem zor hem de ben güvenmiyor...

Bu durumda etütler kurtarıcı oluyor.

Bu şartlarda ya özel okul ya iş bırakmak başka çare yok gibi. Benim gordugüm anne çalışıyorsa bir akraba alıp dönüyor. (Anaane,babaane,dede,hala,teyze)

Benim dibimdeki okul 9da ancak toplanıyor. Bazen 14.00 olmadan dağılıyor. Çalışan annelerin cocuklari ne yapıyor diye düşünüyordum ben de. Böyle cirpiniyorlar işte demek. Allah yardımcınız olsun.

Ben de aynı durumdayım ama allahtan evden çalışıyorum. 5.30da gelen çocuğum 2de gelince ne yapacağım diyorum ama en azından başına durabileceğim buna da şükür.

Etrafımda genelde anne babasına aldıran oluyor bir arkadaşım da günlük ücret verdiği bakıcıyla anlaşmıştı okul tatil falan olduğunda da çocuğa o bakıyordu

Eşiniz çocuğu alıp işyerine getirsiniz,bizim işyerinde o şekilde yapan bir baba var.

Bakici sart yada eve kamera kuracaksiniz servis ile gelecek.
Evden calismaya gecmeniz mumkun mu?

Biz öğleciyiz,eğitim 13.20 ve 18 arası..çalışan aileler sabah okul yakınındaki özel etüde veriyor..etüd ,okul saatinde çocuğu okula bırakıyor,okul bitiminde aileler alıyor...sizin okulun etüdü varsa sorun kalmaz,yoksa da veliler birlik olun okula etüdü için baskı yapın..ya da etüdü olan başka bir okul..

servisi işyerinden alıp işyerine bırakacak şekilde ayarlıyorlar
çünkü mesela 9da başlayan okula servis 8.20 gibi alıyor (yakın yerdeki mahalle okulu için en azından) e 8 de işe başlayacak olan kişi en geç 7.30da evden çıkıyor. eşlerden biri çocuğu da alıp işyerine gidiyor. orada bi kahvaltı da yaptırıyor (ya da arabada sandviç filan yeniyor, neyse artık) sonra servis gelip işyerinden alıyor oraya da bırakıyor.

ama 14de çıkıp 14.30 da işyerine gelecekse mesela 3 saat kadar işyerine kalmasına izin verilmeyebilir o zaman okuldan çkıp etüde gidecek, (ya da okulda etüde kalacak).

Annem babam memurdu, ilkokulum bitene dek annemin is yerine 2 adim mesafedeki bi okulda okudum. Her zaman sabahci oldum, annemle okula gelirdim, okul çıkışı annem veya is arkadaslarindan biri beni alir isyerine getirirdi, aksam mesai bitene dek isyerinde dururdum, odevlerimi falan hep isyerindeyken yapardim.

Su anda da yanlis bilmiyorsam devlet memurlari is adreslerini gösterip ona gore devlet okulu ayarlayabiliyor.

Sizde esinizin isyerini adres gosterin, cocugunuzu sabahci yazdirin, ogleden sonra isyerine gelsin, aksam babasiyla eve doner.

Bu tarz işlerde komşuyla iş dönmez asla. Para da verseniz dönmez. Yaşadığım için biliyorum 😅 biz bile çocuk almaya gitmekte çok zorlanıyoruz .. artık dolmuşla gelmeyi öğrendi zorda kalınca haber veriyoruz öğretmene. Dolmuşla gelebiliyor.

Konu sahibinin konusuna gelince, ben de çalıştığım için okul olarak etüt yapılan okul aradık mecbur. Ama ona rağmen çıkış 4.30. sadece eve yakın değil iş yerlerinize de yakın bakın. En kötü alio getirirsiniz bir saat yanınızda durur. Ya da yakında bir etüt merkezi ile görüşün, okulu servisli tercih edin, okul etüt merkezine bıraksın çocuğunuzu. Sizde eve geçerken alın. Genelde bu şekilde hallediliyor. Ya da özel okul... O da hem zor hem de ben güvenmiyor...
1. Sınıf çocuğu tek başına minibüse mi bincek 🤔

Eşiniz memurmus özel sektör sorun yaratıyor bazen ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama eşinizin iş yerine yakın bir okula kayıt alın böyle bir hakkınız var çıkışta servise verin eşinizin iş yerine gelsin yada sizin iş yerinize . yakında bir etüt merkezi olursa o da olabilir. Yada 2 3 saatlik bir bakıcı ama oda güvenilir birini bulmak zor. Okullarda öğretmenler destek eğitim açıyor bazen yada halk oyunları vs oluyor rica etseniz orda da kalabilir ama maksimim 4 de biter onlarda birde kayıtlı öğrenci olmadığı için sorumluluk da almak istemeyebilir ler o biraz öğretmene kalıyor.

Çocuğunuzu servise yazdıracaksınız, çıkışlarda karşılayıp yedirip içirmesi için de birini tutacaksınız. İş yerinde olacak şey değil. Arada bir belki ama haftanın beş günü hiçbir kurum buna müsade etmez.

X