- Konu Sahibi yuvarlaginkoseleri
-
Ne tavrı koyacaksınız ki?
Eşiniz doğru söylüyor. Herkes parasını istediği gibi harcar. Adalet vardır ya da yoktur. O onların bileceği iş. Kızınızın küçülenlerini istemelerine neden sinir oluyorsunuz ki? Bence istemelerine bile gerek yok. Benim oğlum olduktan sonra kardeşim kendi oğlunun kıyafetlerinden bozulmayanları ayırıyor bana. Hiç aramızda böyle bir konu geçmedi.
Siz neden onlara bu kadar tahammül edemiyorsunuz ki?
katılıyorum ve aynı şeyleri düşünüyorum...düşünmeyen insanların zorla tavır koyarak düşünmesini sağlayamazsınız, sadece onların nefretini kazanırsınız hele söylediğiniz gibi oğluna kızdığında hırsını torunundan çıkaracak kadar cahil insanlarsa karşınızdakiler....
benzer şey bizdede var ama hiiiç canımı sıkmaz benim iki kişi çalışıyoruz eltim kıt kanaat tek maaş geçinmeye çalışıyor üstelik iki de bebeği var onlara yapılan yardım beni hiç rahatsız etmez aksine ben de elimden geldiğince destek olurum....ama sizin durumunuz ve yaşadıklarınız daha farklı olabilir tabi tavır almak değil belki mesafe koymak olabilir yapabileceğiniz
Ne tavrı koyacaksınız ki?
Eşiniz doğru söylüyor. Herkes parasını istediği gibi harcar. Adalet vardır ya da yoktur. O onların bileceği iş. Kızınızın küçülenlerini istemelerine neden sinir oluyorsunuz ki? Bence istemelerine bile gerek yok. Benim oğlum olduktan sonra kardeşim kendi oğlunun kıyafetlerinden bozulmayanları ayırıyor bana. Hiç aramızda böyle bir konu geçmedi.
Siz neden onlara bu kadar tahammül edemiyorsunuz ki?
bence arkadaş küçülenlerde değil onun derdi bizden birşeyler koparmak için uğraşıyorlar demek istiyor gibi geliyor.........ne aldılarsada daha azını al durumum yok arkamızdan destek olan olmadığı için de
annem we babam arasında mezhep farkı wardı we tamda bu söylediğiniz ayrımcılığı dibine kadar yaşadım....çok zor çok tahammülsüz bir durum çocuk için...hala izleri sürer gider bende...özellikle bir kaç akrabam sırf annemi sewmedikleri için bana ^^sen alewinin kızısın.aynı ona benziyosun^^bile derlerdi..bunları çocuğunuzun yaşamasını asla istemem....mümkünse o binadan hatta o semtten uzaklaşın...aksi olursa çocuğunuz orada kaldıkça kişiliği zedelenecek;sorunlu bir insan olacak;her karşılaştığı probleme ayrımcılık yönünden bakacak....belki zamanla psikolojik destek alacak duruma bile getirilecek dış etkenler tarafından...tıpkı benim gibi :26::26::26:
her seyi istiyorlar ya evli kardeşi telefon istiyor bekar kardeşi beni kursa yazdır diyor araba sürekli emirlerindebabası biz ordayken yiyecek içecek aldıysa parasını istiyor istiyor da istiyor.ama eltim ne yapıyor evde süt ve cicibebe bitse dahi k.babaya tel.açıyor bitti diye.adalet mi bu yaa...ben yarın yavrumu bırakıp okula gidecem kimseden bir sey istemeyeyim diye onlar tüm yükü sardılar k.pedere kazandıklarını sadece kıyafete yatırıyorlar.sinir oluyorum
eşimin ailesi annesi babası görümcem hatta eltilerim bile çalıştığım için hiçbir seye ihtiyacım olmadığına benim için hiçbir sey yapmamaları gerektiğine inanıyorlar.şöyle ki 3 eltiyiz biri benden bir ay önce doğum yaptı yukarıdaki şahıslar eltimin kızına yaptıkları hediyenin ancak yarısını benim ızıma yaptılar.hem de gözümün içine baka baka saklısı gizlisi olmadan...konu açılacak gibi olan durumlarda ise seninkinin odası bile var oda bile aldınız lafını duyuyorum.şimdide diğer eltim hamile ve açıkça bana kız olursa sizizn küçülen kullanmadığınız şeyleri verirsiniz lafını duyuyorum.acaip sinir oluyorum çok şükür onlara muhtaç değilim ama gözümün içine baka baka bu ayrımı yapmaları hiç hoşuma gitmiyor.çocuksuzken de yapılıyordu en basitinden ailece kurban keseriz biz ayımıza düşen parayı tüm veririz diğerleri 50 100 gibi sembolik şeyler verirler açıkça.onların tüm yiyecek masraflarrını görürler.çocuklarının okul masraflarını karşılarlar.birine ev aldılar.birine araba...inanın ki doğru söylüyorum.azıcık tavır yapsak siz çalışıyorsunuz çift maaşsınız durumunuz var onlar tek maaş lafını duyarız.
ben kimseye yük olmak istemem çocuğumdan ayrılcam para kazanmak için iznim bitince.okul ev işi çocuk zoruma gidecek maddi olarak yetemem belki diye .çcuk düşünemiyorum onlar tek maaşız demiyorlar rahatça 3.çocuk yapıyorlar çünkü aileye güveniyorlar.
yani sinir olmakta haksız mıyım var mı bu durumu yaşayanlar ve çocuklar arasında ayrım yapan bir aile manevi olarak da...bayramda eşim babasyla biraz tartışmıştı k.peder hemen eltimin kızı kucaklıyor dedesinin bitanesi prensessi diyerek bizimkine hiç bakmıyor bile.yani kendi meselesi için çocuğu kullanabilecek insanlar.
ve ben dünyanın çilesini çekerek kavuştum kızıma o zamanlar burnumdan getirdiler şimdi 2 kişi görünce çocuğu sever gibi yaparlar.buna da çok sinir oluyorum.
sonuç olarak ben de eşim de en önemlisi kızımda maddi manevi ayrıma ve haksızlığa uğruyoruz.çok canım sıkılıyor.hırs yapıyorum.mutsuz oluyorum.eşimi sorarsanız ne yapayım insanlara zorla sevin diyemem zorla para da isteyemem diyor.ama hiçbir tavır da koymuyor.
nasıl bir duruşum olmalı sizce???kızım da büyüyünce anlayacak ayrıldığını ve üzülecek ne yapcam ben???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?