merhaba arkadaşlar evimize yakında doğalgaz döşenicek bu bahaneyle bütün eşyalar alt üst olucak ben de bundan faydalanarak feng shuiye uygun bir oda planı yapmak istiyorum ve bulduklarımı burada paylaşmak istedim. genelde yabancı sitelerden bakıyorum, biraz bölük pörçük olabilir.
*yatak kapıyı görebilecek bir şekilde olmalı.
*yatağın üstünde kiriş olmamalı. eğer kiriş varsa kristal ya da rüzgar çanı asılabilir.
*yatak başı duvara dayalı olmalı, her iki yanı da açık olmalı mümkünse.
*yatak odasında kırmızı gibi canlı renkler yerine, beyaz, mavi yeşil gibi soft renkler kullanılmalı.
*ayna yatağa bakar pozisyonda olmamalı. ilişkinize üçüncü kişileri sokarmış. (maazallah)
*yatak odasında bitki bulundurulması tavsiye edilmiyor.
*çalışma masası kapıyı görür pozisyonda olmalı mümkünse pencereyi sol taraftan görmeli, arkamızı duvara doğru almalıyız.
*çalışma masası kuzeybatı yönünde olmalı.
*odanın güneyine başarı ödüllerimizi, ünlü kişilerin posterlerini koyarak ünümüzü arttırabiliriz.
*kuzey doğuya ışık koyarsak eğitimdeki şansımızı arttırırız.
*odayı her gün en az yarım saat havalandırmalıyız ki içeriye temiz enerji girebilsin.
*çalışma odasında su, şelale dekorasyonu ve suyle ilgili resimlerin bulunması tavsiye edilmiyor. aynı şekilde akvaryum da.
bu da çalışma masamızda eşyaların nasıl konumlandırılması gerektiği ile ilgili bir şablon
*yatak kapıyı görebilecek bir şekilde olmalı.
*yatağın üstünde kiriş olmamalı. eğer kiriş varsa kristal ya da rüzgar çanı asılabilir.
*yatak başı duvara dayalı olmalı, her iki yanı da açık olmalı mümkünse.
*yatak odasında kırmızı gibi canlı renkler yerine, beyaz, mavi yeşil gibi soft renkler kullanılmalı.
*ayna yatağa bakar pozisyonda olmamalı. ilişkinize üçüncü kişileri sokarmış. (maazallah)
*yatak odasında bitki bulundurulması tavsiye edilmiyor.
*çalışma masası kapıyı görür pozisyonda olmalı mümkünse pencereyi sol taraftan görmeli, arkamızı duvara doğru almalıyız.
*çalışma masası kuzeybatı yönünde olmalı.
*odanın güneyine başarı ödüllerimizi, ünlü kişilerin posterlerini koyarak ünümüzü arttırabiliriz.
*kuzey doğuya ışık koyarsak eğitimdeki şansımızı arttırırız.
*odayı her gün en az yarım saat havalandırmalıyız ki içeriye temiz enerji girebilsin.
*çalışma odasında su, şelale dekorasyonu ve suyle ilgili resimlerin bulunması tavsiye edilmiyor. aynı şekilde akvaryum da.
bu da çalışma masamızda eşyaların nasıl konumlandırılması gerektiği ile ilgili bir şablon