bana bu aralar böyle bir teklif geldi..düşünüyorum, lütfen tecrübelerinizi yazın bayanlarrr...
çağrı merkezi müşteri temsilciliği, bir bayan için oldukça iyi bir meslek.
ben 2007den buyana, büyük tanınmış, prestijli bi kaç çağrı merkezinde çalıştım.
kulağında kulaklık önünde bilgisayar mesai saatlerinin içinde konuşur durursun.
takımlar vardır 10 kişilik 50 kişilik kuruma göre değişir.
takım liderleri vardır sana yardımcı olur gerektiğinde uyarır.
ses kayıtların dinlenir.
konuşmayı seven varsa oturduğu yerden yorulmadan sesi ve beyniyle bu işi rahatlıkla yapabilir.
tamam çok konuşuyoruz yoruluyoruz ama bu işin cilveside bu sesinle çenenle kazanıyosun kimse sana emir vermiyo ayrıca sadece takım liderin seni yönlendiriyo dikkat emir vermiyo.
ben çağrı merkezini ortamını konuşmayı çok seviyorum bunu meslek seçtim kendime sonuçta myo bitirdim çalışacağım işler ya sekreterlik yada bunun gibi işler.
çağrı merkezinde çalışmak,
vardiyalı ve vardiyasızdır
vardiyalı;7/24 hizmet veren ör, gsm şirketlerinin çağrılarını karşılayan çağrı merkezleri vardır.
vardiyasız; sadece 9-18 mesai saatinde hizmet veren ör,bi içecek markasının çağrılarını karşılayan çağrı merkezleri vardır.yada bankanın kredi kartı satışını yapan bi çağrı merkezini örnek olarak söyleyebilirim.
tabii işe alınırken şartlar söyleniyo vardiyalı yada vardiyasız diye. ben vardiyalı yani sabah+gece de çalıştım. vardiyasız yani 9-18 arasıda çalıştım. vardiyalı çok zor geliyo diye bölüm değiştirmiştim. bir çağrı merkezi birden fazla markayla anlaşmış ve birden fazla mesai saatinde işçi çalıştırabiliyor.
çağrı merkezinde inbound gelen arama ve outbound dış arama yapılabilir
dış aramalarda sen müşteriyi ararsın ve buda genellikle satış için olur.
gelen aramalarda müşteri seni arar sen de yardımcı olursun ama her ikisindede prim alabilirsin. ama satışın primi daha yüksek olur.
primler performansa göre belirlenir, performans nedir?açıkliyim=
*kaç saat hatta kaldın yani bilgisayarı açıp kouşmaya başlayıp kapatana kadar geçen süreç çok önemli
*genelde günde toplam 1,5 saat yemek ve ihtiyaç molası oluyor en az molayı kullanmakta performansı etkiliyo
*ses kaydı dinleniyor yanlış bilgi vermemekte yani görüşme kalitesi de etkiliyor
*ve görüşme süresi her müşteriyle kaç daki ka görüştüğün de primi yani performansı etkiliyo.
* satış yapıyosan da satış adeti de etkiliyo
satışın primleri daha yüksek tabii doğal olarak , bazı şirketlerde satışın primi maaşıda geçebiliyor.
ben şu an satış yapıyorum telefonda kredi kartı satıyorum zor gibi görünüyo ama bana kolay günde 10-20 kart satıyorum datalar bankadan geliyo bankayla daha önce çalışmış müşterilere satıyoruz kartları maaşlarda primlerde iyi. ssk yol yemek servis maaş artı prim+ süpriz hediyelerle çalışıyorum. müşterilerimi seviyorum çalışma ortamımı seviyorum çok mutluyum.
herkese çağrı merkezinde çalışmayı tavsiye etmiyorum. bence önce insan ben hangi işleri yapabilirim ör, çiçekçide çalışabilir, temizlikçilik yapabilirim, garsonluk yaparım ve çağrı merkezinde çalışabilirim gibi. neyse sonra o yapabileceğini düşündüğü işleri kıyaslasınlar hepsinin iyi kötü yanlarını düşünsün hatta bi kağda yazsınlar. her işin bi zorluğu vardır mutlaka. hah işte hangi işin kötü yanına dayanabiliyolarsa onu seçsinler. mesela garsonluk yaparsam 1.000 tl alıcam çağ.merk.1.000 tl alıcam ikiside güzel. birinde ayaklarım ağriycak yorulcam diğerinde hep oturup akşama kadar konuşcam beynim çatliycak hangiisine daha fazla dayancaanı düşüyosan onu seç. ben öyle yaptım. maaşlar genelde hep her şirkette asgari ücret ama dedimya primlerle güzelleşiyo ve süpriz hediyelerimiz var mesela bugün en fazla görüşme süresi yapana mp3 var gibisinden
kot tişort takılıyoruz
ya umarım yeterince açıklayabilmişim yardımcı olabilmişimdir. sorunuz varsada alabilirim.:93: