• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

CA 125''i yüksek olan var mı????

tume

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2010
2.608
69
158
Diğer
arkadaşlar CA 125 bende 97,1 çıktı. normalde CA 125 hormonu kanser hastalarında yüksek çıkıyormuş. doktor tek başına kanser için bu kriter değildir dedi ve beni üniversite hastanesine sevketti.. ama ben yinde de tedirgin oldum..

Ca 125 hormonu yüksek olan arkadaşlar var mı?? varsa tedavi için hangi süreçlerden geçtiniz paylaşırsanız sevinirim.

valla canım benim 22.78 çıktı doktorum önemsiz dedi.sanırım baya bi yüksek olması gerekiyormuş ama 35i üstü biraz problemlemmiş ama doktorunlaonuşmalısın bence

cevap için sağol canım.. pazartesi için tıp fakültesinden randevu aldım. hakkımda hayırlısı artık.. benim annem kadın hastalığı yüzünden kenser tedavisi gördü. hem kemoterapi aldı hem ışın aldı.. yani genetik özellikler düşünüldüğünde risk bende çok... çoookkk üzgünüm.... inşallah en kısa sürede kurtulurum ve bebeğim olur... rabbim yardımcım olsun tabi hepimizin

97 yüksek bir rakam.

Kistiniz filan var mı acaba. Kistten dolayıda yüksek çıkabilir. Biyopsi yapılması lazım diye düşünüyorum..

evet iki tane kist çıkmıştı. biri sağ yumurtamda diğeri de solda. sağ yumurtamdaki kist adet döneminden sonra kayboldu ama sol tarafımdaki küçük olmasına rağman duruyor.. doktor çikolata kisti olabilir dedi.. inşallah sizin dediğiniz gibi CA 125 kist yüzünden yükselmiştir.

kuzum peki biyopsi parça alınması şeklinde mi yapılır yoksa ameliyat sonrası mı çıkarılan parça biyopsiye gönderiliyor??

Rahimden parça alınıp biyopsi yapılıyor. Çıkan sonuca göre de tedaviye başlanıyor.

CA 125 kistte çıkıyor ama mesela bende 500 e yakın çıktı acil ameliyat kanser riski var dediler.Hiçte dedikleri gibi olmadı.Kist çıktıktan sonrada yüksekti.Biyopside yapmıyorlar eğer kist küçükse doğum kontrol hapı büyükse ameliyat oluyorsunuz

2 sene önce ca125 değerim 63 çıktı ve biyopsi yaptılar. Normal değeri en fazla 35 tir çünkü. Biyopsi sonucunda endometriosiz çıktı. Yani kist var ama iyimi kötümü anlamak için yapıyorlar biyopsiyi.

CA 125 kistte çıkıyor ama mesela bende 500 e yakın çıktı acil ameliyat kanser riski var dediler.Hiçte dedikleri gibi olmadı.Kist çıktıktan sonrada yüksekti.Biyopside yapmıyorlar eğer kist küçükse doğum kontrol hapı büyükse ameliyat oluyorsunuz

ooooo sizdeki değer çok yüksekmiş. geçmiş olsun.bendeki kist büyük değil. ama doktor beni çok telaşlandırdı.acil tıp fakültesine gitmelisin dedi. bulunduğum şehir küçük ve tıp fakültesi yok.pazartesi zonguldağa gideceğim. ben zaten geçen sene doğum kontrol hapını bıraktım iki sene aralıksız içtim. şimdi bebek sahibi olmaya çalışıyorum ama olmuyor:( yani tekrar doğum kontrol hapı kullanmak istemiyorum.. peki ameliyat nasıl oluyor. laparoskobi ile mi ameliyat oldunuz. yoksa açık ameliyat mı??

Bu evli ya da bekar olma durumuna göre değişiyor mu acaba?Bende yıllarca bu test yüksek çıktı hiçte biyopsi yapmadılar

Merhaba arkadaşlar, Ca125 değeri benim de yüksek çıktı 90.5.. Adetin ilk günü yaptırdım.. Doktor yüksek çıktı dedi prognova verdi bir gelecek ay adetliyken görmem lazım dedi..testi tekrarlayabilirmişiz duruma göre..
Başka bir doktora daha gittim yumurtalıklarda kist olmadığını söyledi ve neden Ca125 testi istediğine anlam veremedi...olası bir kist olsaydı vajinal ultrasonda çıkmaz mıydı?? çikolata kistinin tanısı nasıl konuyor?

Bende yaklasik 7 aydir adet olamiyorum.Doktorum once guatrin az calisiyor hapini 200 mg yukselt dedi, yukselttim yine adet olamiyorum.Gecenlerde kanser muayenesine gittim alti yedi yildir hpv 16 virusu ile bogusuyorum, kadin doktorum kan tahlili yapti ca125: 307 yaziyor, kist varmis sag yumurtaligimda uni hastahanesine gittim, ultradon yapildi doktor iyice muayene etti almancam pek yok ama is nicht schlimm dedigini anladim.Vulvadan 3 yil once 1 milimin altinda tumorden ameliyat olmustum, 3 yildir 3 ayda bir kontrolleriimi oluyorum.Pap testim surekli II yada IIID geliyor suan 3D ve ca125:307 cok korkuyorum kanser mi oldum diye. Vulvadan 3 adet biopsi aldi doktor pek iyi gormedi insaallah kotü degildir dedi.Ne yapacagimi bilmiyorum Akdeniz atesi hastasiyim 32 yasindayim, iki ay once hastahanede yatarken Turkiyeye göturuldüm meger babami kaybetmisimm:(( yikildim psikolojik sorunlarim cok 11 yillik evliligimde 13-14 kez belkide hastahaneye yattim.Cocugum olmadi, kendimi cok yalniz hissediyorum hersey ust uste geliyor bazen dayanamayacak hale geliyorumm rabbim bana sabir ver bilinmedik dert verme elden ayaktan düsürme kimseye muhtac etme diye hep dua ediyorum.Ca125 in yuksekligi ve alinan biopsiler beni cok korkutuyor.insaallah kanser degilimdir, insaallah yumurtaliklarimi falan almazlar, rabbim tum hastalara sifalar versin siz siz olun sagliginizin kiymetini bilin varsin olmaniz arabaniz villaniz paraniz eviniz basinizi sokacak sicak bir yuvaniz mutlu bir aileniz var mi sogan ekmek de yersiniz calisir kazanirsiniz da yeter ki saglik olsun yeter ki saglik olsun:(

Back