• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ca 125 yüksekliği/ yumurtalık kanseri

Puelladolce

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2024
16
3
1
31
Merhaba arkadaşlar, size kısa bı süre önce yaşadığım ve hâlâ içinde bulunduğum durumdan bahsetmek istiyorum. Benim yaz başlangıcından birkaç ay süren adet düzensizliğim vardı, sık sık adet görmeye başladım ve uzun sürüyordu. Karnım da çok büyümeye başladı. Doktora gittim küçük küçük kistlerin var dedi anlayamadı ama tümör markerlerini ve mr görüntülenmesini istedi. Tümör markerlerinden ca 125 0-35 referans değeri olması gerekirken benimki 256 çıktı. İhtimal vermedik çünkü birçok sebepten yüksek çıkabiliyor denildi. Mr sonuclari raporlanmasj henüz çıkmamıştı.Sonrasında karnimda elime gelen bı sertlik hissettim bu kez özel bı hastanedeki doktora gittim sağ yumurtalığımda 17 cmlik bı kitle olduğunu söyledi acil ameliyat denildi. Ankara şehir hastanesinde ameliyat oldum tümör ameliyat esnasında 20 cm olduğu ve içimde tümörün yırtıldığı anlaşılmış frozen degerlendirmeyle musinoz karsinom olduğu anlasildi. Sağ yumurtalığımı apandisimi ve lenf nodlarimi aldılar. Bı ay hastanede kaldım o süreç çok çok zordu. Patoloji sonucu bı ay sonra da bunu kesinlestirdi. 4 doz kemoterapi aldım koruma amaçlı şimdi tamografi sonucunu bekliyoruz.
Kendinizi asla ihmal etmeyin vücudunuzu en iyi siz tanırsınız bı gariplik hissettiğinizde ertelemeyin. Ben çok ertelemişim. Tümör çok büyümüş Allah'tan bı yere yayılmamış .
Benim gibi yaşayan sonrasında nuksetme durumu yaşayan var mı ?

bendede 7 cm lik , var. şehir hastanesinde kime oldunuz. bende oraya gidiyorum .
memnun kaldınızmı hastaneden

bendede 7 cm lik , var. şehir hastanesinde kime oldunuz. bende oraya gidiyorum .
memnun kaldınızmı hastaneden
Ben normalde Urfada yaşıyorum. Kız kardeşim Bilkent şehir hastanesinde hemşireydi jinekolog profesör Ayşe Filiz hocayla görüşmüş ilk başta hemen gelsin demişti. Gittim ameliyatıma ilk o katıldı kötü huylu şüphesi olduğu için sonrasında da onkoloji ekibi katıldı Ahmet Taner hocaydi o da sağolsun o ve ekibi bu süreçte o kadar destek oldularki. Benim burda görüştüğüm doktorlar ilkin tümörü çıkarıp kapaticaz patoloji sonucu bı ay sonrasında kötü çıkarsa tekrar ameliyat yapicaz dedi . Orda frozen degerlendirmeyle ikinci ameliyata gerek kalmadı şükür ki yanilmadilar. Benim sürecim sıkıntıliydi ama iyi yönettiler Allah hepsinden razı olsun .

evet yumurtalıkta, bende gittiğimde hemen salı gününe randevu yazdılar. ordakilee sordum memnundu herkes.
ameliyat olursam orda olacağım . şuan ki durumuunuz nedir
Aynen bı sorun olmaz Allah'ın izniyle 🤲 şu an daha iyiym yani sonuçlar da temiz çıkarsa biraz daha rahatlycam

Back
X