Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları büyüyen beşik konusunda lütfen yardım

Miranda_

Guru
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2008
466
22
318
İstanbul
arkadaşlar dün bebeğimizin odasını aldık büyüyen beşik ve dolap olarak. beşik konusu aldığımızdan beri aklımı kurcalıyo hatta pişman oldum bile diyebilirim. beşik gördüğüm haliyle alt kısmında çekmece vardı 3 tane yanyana. ben altında yatak istiyodum yavru yatak diyolar. ama satıcı bayan yataklı olursa yatak başının yukarı doğru büyüyeceğinden,yani uzayacağından, beşikten genç odasına döndürdüğümüzde devasa bişey olacağından bahsetti. kestirmek için falan da çok masraf olacağını söyledi. orda hatta bi yatak gösterdi başı gerçekten çok yüksekti kendime bile almam o derece, padişah yatağı gibi falan. büyüyen beşik alan var mı aranızda, altı yavru yataklı mı, eğer öyleyse genç odasına dönüştürdüğünüzde baştaki tahta nasıl duruyor çok mu büyük oluyor. sonradan çok büyük gelirse gözüme kestirsem gerçekten masraflı mı olur(dediğine göre 700 tl civarı, yada beni kandırdı) lütfen yardım edin, kafam çok karıştı odayı aldım ama sevinemedim ya :(

merhaba,ben kızıma büyüyen karyola almıştım,mağazada ilk gördüğümde altında çekmeceler vardı,ama ben altını baza şeklinde yani büyük yatağının sığacağı şeklinde istediğim için öyle yaptılar,çekmeceli olsaydı sallanacaktı ama altı bazalı olduğu için sallanma fonksiyonu olmadı,zaten çokta lazım bişi diil,gelelim başlık kısmına hiç öle padişah yatağı gibi değil,korkulukları kapalı iken en fazla ondan 1 karış fazladır,şu anda alttaki tekerlekli bazayı kullanılmayan kıyafetlerle doldurdum,ama karyolayı büyüttüğümde küçük yatağı içine koyucam,bence bazalı almanız daha kullanışlı olur,çünkü zaten ayakucundaki komidinlerin çekmeceleri var...

merhaba,ben kızıma büyüyen karyola almıştım,mağazada ilk gördüğümde altında çekmeceler vardı,ama ben altını baza şeklinde yani büyük yatağının sığacağı şeklinde istediğim için öyle yaptılar,çekmeceli olsaydı sallanacaktı ama altı bazalı olduğu için sallanma fonksiyonu olmadı,zaten çokta lazım bişi diil,gelelim başlık kısmına hiç öle padişah yatağı gibi değil,korkulukları kapalı iken en fazla ondan 1 karış fazladır,şu anda alttaki tekerlekli bazayı kullanılmayan kıyafetlerle doldurdum,ama karyolayı büyüttüğümde küçük yatağı içine koyucam,bence bazalı almanız daha kullanışlı olur,çünkü zaten ayakucundaki komidinlerin çekmeceleri var...

çok tşk ederim cevabınız için, bana niye öyle dedi kadın başlığı için anlamadım, o anda yanımızda anneler de vardı annem kayınvalide yorulmuşlardı biraz aceleye geldi kapanıyodu falan çok sağlıklı düşünemedim, büyük olucak diyince bazasız olsun diyiverim. ama sonra düşünüp durdum çekmece yeri kadar onun yerine baza olucak ne kadar yükseltebilir ki diye. çok tşk ederim gerçekten. yatağı içine sığacak kadar dediğin yatak sünger kısmı yani dimi, evet ben de o şekilde söyliyim, dediğin çok mantıklı, o şekilde söylemekte fayda var, yapıldıktan sonra ah vah demektense. Allah razı olsun

bazanın kalınlığı yaylı yatak kalınlığında oluyor,ölçüleride 1.90 a 60 cm tek kişilik yaylı yatak kadar oluyor,şu anda içinde küçük yaylı yatak var,büyüdüğünde içine tek kişilik yaylı yatak alıp,küçük yatağıda bazanın altına tıkıcam,cekmece olursa yer kaybı olur alt tarafta,değiştirebiliyorsanız değiştirin bence

Merhabalar.. 2009 da bende genç odası olan takımdan aldım alt kısmı yataklı. Yavru yatak değilde anne yatağı demişlerdi ki zaten tek kişilik yatak boyutunda. İkizlerime hamileyken almıştık 6 aylık erken doğum sonrasında kaybettik bebeklerimizi. Yeni taşındığımız evde de beşik modundan çıkardık, komidinleri ayırdık vs tekli yatak olarak kullandık altlı üstü. Başlık hiç sorun olmadı öyle devasa duran bir boyutu yok. İkizler diye normal boyutundan birkaç cm büyük yaptırmıştık ve ayak ucuna komidinin olduğu tarafa da aynı başlıktan koydurmuştuk. Altlı üstlü değilde ayrı yatak alırsak başlıkları aynı olsun diye. 45 gün önce kızım dünyaya geldi ve genç odası tekrar bebek odası konumuna geldi. Tavsiye ederim :34:

canım yavru yatak olayını anlamadım ama bende büyüyen karyolalardan yani oda takımından almışdım çileğindi bizimde büyürken komidin çıkacak üsteki küçük yatağı kaldıracağız altında büyük yatak var bu yavru yatak diye bunamı diyorsun anlamadım altındaki daha büyük yatak olduğu için yavru yatak ismine akıl erdiremedimde:) neyse şaka canım bizim aldığımız bu modelde üsteki yatak çıkınca karyolanın başı yüksek kalmıyor anladığım kadarıyla çünkü yatağı yerden yükseltebiliyoruz yani yatak başının üstünde delikler var o deliklere çıkacak yatak kısmı oraya vidalanacak ve mesafe yani karyolanın yerden yüskesliği beşikdeki kadar olacak böylelikle baş yüksekliğide aynı kalacak.Umarım doğru anlamış ve cvplamışımdır.Yanlız ben çok pişmanım büyüyen karyolalardan aldığıma 1 yaşındayken oda takımı aldım şimdi 3.5 yaşında yatağı büyeteceğim ama eni 70 cm çok dar bence yanlara yan koruma alacağım çilekde aynı malzemeden renkden var seyyar ama 70 cm gerçekden dar keşke direk genç odası alsaymışım

bazanın kalınlığı yaylı yatak kalınlığında oluyor,ölçüleride 1.90 a 60 cm tek kişilik yaylı yatak kadar oluyor,şu anda içinde küçük yaylı yatak var,büyüdüğünde içine tek kişilik yaylı yatak alıp,küçük yatağıda bazanın altına tıkıcam,cekmece olursa yer kaybı olur alt tarafta,değiştirebiliyorsanız değiştirin bence

tşk ederim bugün aradım değiştirilmesini istedim, daha yapmaya başlamadıkları için bazalı olucak. yardımların için sağol

Merhabalar.. 2009 da bende genç odası olan takımdan aldım alt kısmı yataklı. Yavru yatak değilde anne yatağı demişlerdi ki zaten tek kişilik yatak boyutunda. İkizlerime hamileyken almıştık 6 aylık erken doğum sonrasında kaybettik bebeklerimizi. Yeni taşındığımız evde de beşik modundan çıkardık, komidinleri ayırdık vs tekli yatak olarak kullandık altlı üstü. Başlık hiç sorun olmadı öyle devasa duran bir boyutu yok. İkizler diye normal boyutundan birkaç cm büyük yaptırmıştık ve ayak ucuna komidinin olduğu tarafa da aynı başlıktan koydurmuştuk. Altlı üstlü değilde ayrı yatak alırsak başlıkları aynı olsun diye. 45 gün önce kızım dünyaya geldi ve genç odası tekrar bebek odası konumuna geldi. Tavsiye ederim :34:

Allah kızını sana bağışlasın. kimisi yavru yatak kimisi baza kimisi kardeş yatak diyo, aynı şey sanırım hepsi. kullanılış bakımından benim de çok hoşuma gitti, yatak başı büyük olucak çıkarınca falan diyince ordan da genç odası yatağı gösterince kocaman başlıklı böyle olcak diye kalsın dedim. ama sonra en kötü kestiririz dedik, ve öyle yaptırmaya karar verdim :34:

canım yavru yatak olayını anlamadım ama bende büyüyen karyolalardan yani oda takımından almışdım çileğindi bizimde büyürken komidin çıkacak üsteki küçük yatağı kaldıracağız altında büyük yatak var bu yavru yatak diye bunamı diyorsun anlamadım altındaki daha büyük yatak olduğu için yavru yatak ismine akıl erdiremedimde:) neyse şaka canım bizim aldığımız bu modelde üsteki yatak çıkınca karyolanın başı yüksek kalmıyor anladığım kadarıyla çünkü yatağı yerden yükseltebiliyoruz yani yatak başının üstünde delikler var o deliklere çıkacak yatak kısmı oraya vidalanacak ve mesafe yani karyolanın yerden yüskesliği beşikdeki kadar olacak böylelikle baş yüksekliğide aynı kalacak.Umarım doğru anlamış ve cvplamışımdır.Yanlız ben çok pişmanım büyüyen karyolalardan aldığıma 1 yaşındayken oda takımı aldım şimdi 3.5 yaşında yatağı büyeteceğim ama eni 70 cm çok dar bence yanlara yan koruma alacağım çilekde aynı malzemeden renkden var seyyar ama 70 cm gerçekden dar keşke direk genç odası alsaymışım

evet canım dediğim o yavru yatak olarak :) üstteki ayak ucundaki komidinleri çıkarınca normal boyuta geliyo alttaki az da olsa küçük kalıyo ya o yüzden öyle dediler sanırım ;), çeşit çeşit isim söyleyen var aslında. aldığım yerde ölçülerinin 1.90 a 90 cm olmasını istedim, yoksa dediğin gibi büyütünce eni dar kalıyo çilek e bakarken ölçülerine dikkat etmiştim diğerlerinle kıyaslamıştım falan, dar gelmişti, başka bir odayı daha çok beğensem de bunu almamda ölçüleri genişletmeleri tercih sebeplerimden biri oldu. sağol canım cevabın için

Back