• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyüklerin bütün nasihatlerini yaptınızmı?

ya ben çok asiyim ya da gerçekten yanlış düşünüyorum
hiç inanmadıgım bilimsel bir dayanağı olmayan birşeyi kayınvalidemin gönlü olsun diye yapmam açıkcası

ben hurafeleri severim yaparımda,,,:1closedeyes:

eksikliğini hissederim yapmasam,,,,:uhm:

bana uymadığı durumlarda da yaptım,,, hic biseyim eksilmedigamyoncuiremsu

hala duruyor bizde göbek.Benim batıl inancım yoktur ama bana yada bebeğime zarar vermiyecekse büyüklerimi kırmıyorum ben kolay kolay hayır diyemem gerçi hani çevremde ne kayınvaldem ne annem baskıcı tip değil ama bazen onlarında küçük ricaları hassas olduğu durumlar oluyor.

birde bebek tuzlamaları falan var. bilmem hiç duydunuzmu? bebek büyüdüğünde teri kokmasın diye(ne alakaysa) bebeği ilk banyosunda tuzluyorlarmış. ya daha minnacık bebek, tüm gözenekler açık, o tuz ne yapar o bebeği resmen mahveder. zaten doktorlarda tavsiye etmiyor. tetanoz yapabiliyormuş. banada demişlerdi bebeği tuzlayacaz diyede yaptırmadım.

eşimin tarafında yenidoğan bebeğin gözleri parlak olsun diye göze limon damlatırlarmış birde eltim antepli ağzı pamukçuk olmasın diye diline bi karışım sürerlermiş onlara daha hamileyken şiddetle karşı çıkmıştım. iceriğini bilmediğim bişeyi ağzının içine sürermem ve limon allah korusun kör edebilir diye ..

benim kayınvalidemin byle boş inançları yok Allaha şükür... o gerçekten doğru olanı söylüyo... ve biz drumuzun söylediğini ve netten araştırdıklarımızı yapıyoruz...

bu arada göze limon damlatmak mı???:1shok:Allah korusun limon asit ya...

erkek çocuğun ağlamaya gelmediğine şahit oldum.. ben oğlumu bi kez çok ağlattım o gün fıtık oldu kasıklarında... erkek bebeklerin o kısmı çok hasasmış ağlayınca yırtılıveriyomuş...

birde bebek tuzlamaları falan var. bilmem hiç duydunuzmu? bebek büyüdüğünde teri kokmasın diye(ne alakaysa) bebeği ilk banyosunda tuzluyorlarmış. ya daha minnacık bebek, tüm gözenekler açık, o tuz ne yapar o bebeği resmen mahveder. zaten doktorlarda tavsiye etmiyor. tetanoz yapabiliyormuş. banada demişlerdi bebeği tuzlayacaz diyede yaptırmadım.

evet ya benim kayınvalidem yanımızdayken tuzlayalım falan dedi.ben pek oralı olmayınca yapmadı.kırılır diye olmaz da demedim yaparız bi ara dedim ama yapmadım.onlar da 10gün kalıp gittiler zaten.eşime yapmışlar bebekken hem de doğar doğmaz ebe yaparmış orda.tuzlayıp yarım saat bekletirlermiş.yazık bebişlere yaa onların ciltleri çok hassas zaten tuzlanır mı hiç yaa..

bide hic duydunuzmu bilmiyom tabi bunu büyükler yap demedi ama bebegın koltukaltlarına kücük fare ölüsü sürülürmüş o zaman koltukaltı tüyleri cıkmazmış ben böyle bişe yapamazdım varsın cıksın

bide hic duydunuzmu bilmiyom tabi bunu büyükler yap demedi ama bebegın koltukaltlarına kücük fare ölüsü sürülürmüş o zaman koltukaltı tüyleri cıkmazmış ben böyle bişe yapamazdım varsın cıksın

ayyyy o ne yaaa iğrençççç -tatlicadiarzu-
farelerden veba bulaşır, kaldıki ölüsü ıyyyy :bbo:
ya bi bebeği dünyaya getirmek ne kadar zor ama doğduktan sonra yaptıklarına bi bakarmısınız, aklım almıyor valla :sm_confused:

yuhhhhh diyorum başka da bişi demiyorum
pessssss

walla göz göre göre yalan söyleyemem usluydu uslu dedim, uykusu düzenliydi, uyuyor üzmüyor beni dedim, sütüm çoktu heryerde söyledim, ortalıkta emzirdim. nazar boncuğu falan da takmadım. güzel ve tombik bir kızım var bazıları bu çocuğu gösterme kimseye falan diyordu. hiç inanmam böyle şeylere, asla da yapmam saçma bence.

yani nazar var ama bencede bu kadar kimseye göstermemek gibi durumlar saçma.. inanın bazen gözlerim yeşil diye çekiniyordum nazar degdircegimi düşünürler diye var öyle gerizekalılar

Valla kendimden utanıyorum ama nazara çok inanır oldum hamileliğim sırasında özellikle.. Aslında olacağı vardı oldu ama bir kere 7 güne yakın sütüm kesildi . Halam hemen atladı işte herkesin önünde emzirdin ondan oldu diye. Denk geldi ya bende başladı bir telaş. O günden sonra sakınmadım gene emzirdim ama içim içimi yedi. Halam birde sokağa gidip geldikten sonra sıkı sıkı tembih etti Çınarın yüzünü 3 defa yıka diye. Onu yapıyorum engel olamadığım bir biçimde. Çünkü ne zaman dışarı çıksak o gece Çınar çok ama çok huysuz oluyor. Allaha emanet işte..Öyle renkli gözlülerin nazar değdireceğine İNANMIYORUM..

Yine ben.. Şu fare ölüsü kısmına okkalı bir yuh ta benden.. Yuuhh , ohaaa hattaaa çüşşşşş

tabi canım fare,tuz,limon çok abartılmış.Ufak tefek ricalar derken hani bebeğin arabasına yada beşiğine nazar boncuğu takmak,oda zaten güzel gözüküyor ve annem saçlarımı kestirmeme karşı çıktı varsın kestirmedim emeği çok kıramam ama fare vs... mümkün değil öyle şeylerde istemezler zaten hem bunlar mikropta saçar öyle değilmi.

ya nazar tabiki var ama bu kadarida tabiki sacmalik..... hem ne demisler sakinilan goze cop batar.... ben ce bunlar 'tecrubeliyim ben biliyorum' lafinin arkasina siginip kendinden laf cikaranlar... duaya inanirim bol bolda okurum cocugumu.... ama hele ki su fare lafi... bi de ben fare gorunce bayilan biriyim...kalmiski cocuguma o pis hayvani deydiricem... aman varsin killi olsun yavrummm...

yani nazar var ama bencede bu kadar kimseye göstermemek gibi durumlar saçma.. inanın bazen gözlerim yeşil diye çekiniyordum nazar degdircegimi düşünürler diye var öyle gerizekalılar
ne güzel gözlerin varmış işte bak bence insanların gözüne gözüne sen niye çekiniyorsun öyle düşünenler çekinsin.

birisinden duymuştum kadın gözleri mavi yaşlı ama küçükken bi çocugu cok seviyomuş cocuk ölmüş artık eski zaman niye öldüyse kadına demişler senin gözlerin mavi sen öldürdün.. bak yine sinirim tepeme çıktı bu olayı anımsayınca nası bi milletiz ya

Back