çok merak ettim arkadaşlar.. biliyorsunuzki yeni doğum yapınca herkes birşey söyler mesela ikindiden sonra bebegi dışarı çıkarma, bol tatlı ye sütün gelsin, bu cocuk aç dakikada bi emzir, yok nazar deger korkutmaları, bebegin çamaşırlarını ikindiden sonra dışarı asma, bebegi sıkı sıkı giydir cocuk hasta olmasın ama isilik cıkarsın sıcaktan gariplerim..herkese sütüm yok de nazar degermişya.. gögsünü kimseye gösterme emzirirken hatta kapalı emzirsen bile cocuk ses çıkartıyorya nazar deger..hiç aglatma fıtık olur.. erkek cocugu aglamaya gelmez..bebek usluysa bile cok aglıyo de nazar deger.. (yalan söylemek ne kadar caizse) birde bu nazar konusunda merak ettigim nazar elbetteki var bu bir gerçek ama bunun üstünde cok fazla durup sürekli nazar olcak endişesi duymak ne kadar dogru? ona bakılırsa neden yabancıların bebeklerine nazar degmiyo?mesela almanların bebekleri cok tatlı oluyo nazara inanıyorum ama oglumu nazar degcek diye herkesten sakınmak bana yanlış geliyo zaten ben ona nazar degdigini düşünsemde düşünmesemde sık sık okumaya çalışıyorum.. birde acaba gercekten ikindiden sonra 40 lı bebek dışarı cıkmaz olayı dinimizde varmı acaba? fikirlerinizi merak ettim arkadaşlar