• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyüklerin bütün nasihatlerini yaptınızmı?

Schirin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
1.013
7
156
43
Kocaeli
çok merak ettim arkadaşlar.. biliyorsunuzki yeni doğum yapınca herkes birşey söyler mesela ikindiden sonra bebegi dışarı çıkarma, bol tatlı ye sütün gelsin, bu cocuk aç dakikada bi emzir, yok nazar deger korkutmaları, bebegin çamaşırlarını ikindiden sonra dışarı asma, bebegi sıkı sıkı giydir cocuk hasta olmasın ama isilik cıkarsın sıcaktan gariplerim..herkese sütüm yok de nazar degermişya.. gögsünü kimseye gösterme emzirirken hatta kapalı emzirsen bile cocuk ses çıkartıyorya nazar deger..hiç aglatma fıtık olur.. erkek cocugu aglamaya gelmez..bebek usluysa bile cok aglıyo de nazar deger.. (yalan söylemek ne kadar caizse) birde bu nazar konusunda merak ettigim nazar elbetteki var bu bir gerçek ama bunun üstünde cok fazla durup sürekli nazar olcak endişesi duymak ne kadar dogru? ona bakılırsa neden yabancıların bebeklerine nazar degmiyo?mesela almanların bebekleri cok tatlı oluyo nazara inanıyorum ama oglumu nazar degcek diye herkesten sakınmak bana yanlış geliyo zaten ben ona nazar degdigini düşünsemde düşünmesemde sık sık okumaya çalışıyorum.. birde acaba gercekten ikindiden sonra 40 lı bebek dışarı cıkmaz olayı dinimizde varmı acaba? fikirlerinizi merak ettim arkadaşlar

ayyy asıl ben okurken fıtık oldum yaa
etrafında sana bunları tembihleyen insanlar mı var?töbe töbeee
bana böle saçma sapan şeyler söyleyen olmadı
olsaydı sadece gülerdim
bence sen bildiğini,içinden geldiğini yap
gül geçççççç

mantığıma uygunbir şekilde ,olabilecek ne ise onu yaptım..ama hurafelere ve bu tip inançlara asla meyil vermedim..
başka konularda söyledikleri her bir söz kulağıma küpedir ama bu tür inançlar,bağnazlık...

dışarı çıktım,dolandım tabi...40 gün evde zaten bir de lohusalık durumu vs..iyice bunalmanın ne alemi var ki!
zaten aşısı oluyor bebeklerin 15.gününde ..çıkmıyormuyuz...

cnm bende yaşadım bunları yapmak istemesen bile takıntı oluyo insanda aklıma yatmayanları kesinlikle ypmadım kendi istediğim gibi buyuttüm kızımı ,ikindiden sonra çamaşır asılmaz dişarda kalınmaz evde olunması gerekiyo bunlara takıntı yapmıştım acaba bişey olurmu diye kırk gün bunları uyguladım ama daha sonra kimseyi karıştırmadım kendi bildiğimi yaptım

bebış sarılık olmasın dıye sarı gıydır

yatagının altına bıcak koy
anne sutu alsada agzına herseyı koyy

bır suru sey yapmadım hepsını doktoruma sordum onun dedıklerını yaptım

bır sey sormaq ıstıyorum.belke konuyla ne alakası var deyeceksız.buyuk gorumcemın komsusunun 8 yada 9 yıl cocu olmuyor 3 kere tup bebek yapdırmıs ıksınde tutmus ama bebıslerın kalbı durduqundan kurtaj etmısler.ucuncıde tutmamıs.bu yaxınlarda gormcem bana qızın annesı hamılelerden bır avuc pırınc toplayır,banada soyledı bıldıyın hamıle varsa ondan bır avuc pırınc ıste.gorumcemınde aklına ben gelmısım .kocama soyledım oda bebek olsun sonra verırsın dedı.ama anladıqıma gore hamılelıkde verılıyormus.bır tarafdan savabdı dıyorum,ama bır tarafdan esım ızın vermesse yada buyukler verme deseler vermeyecem.ben ılk hamılelıyımde dusuk yapdım.esımın gozu cok korkmus.aman bır sey olmasın mahv oluruq dıyor.boyle bır sey duymusmusunuz ,sız ne yapardınız

birçogunu bende yapmadım ama ilk tecrübesiz olunca bide herkes bişey söyleyince inanın tahammül kalmıyo.. ama yinede bebegini gözünden sakındıgın için acaba diyorsun şimdi düşünüyorumda zor günlermiş:)

söylenen lafların söylenildiği zamanlarda, mutlaka o lafları etmek ve uygulamak için gerekli ve geçerli sebepleri vardı.
ve mutemelen o sebepler ortadan kalktığı için bizlere artık mantıklı gelmiyor
kayınvalidem bana neler yaptırmıştı.gönlü olsun diye hiç itirazsız yaptım her dediğini

mesela inanmadıgım halde sacımı kestirmemiştim hamileyken.. ne kadar inanmasamda 9 ay kestirmesem ölmem demiştim:) demekki azıcık inanmışım

mesela inanmadıgım halde sacımı kestirmemiştim hamileyken.. ne kadar inanmasamda 9 ay kestirmesem ölmem demiştim:) demekki azıcık inanmışım

aynen ben de aman inanmam öyle şeylere dedim ama yine de kestiremedim saçlarımı:1rolleyes:
benim oğlum çok huysuz yaramaz bi bebek değil.herkes soruyo gece nasıl uyuyo mu yok emiyo mu mama veriyo musun diye.napim yalan da söyleyemiyorum uyuyo Allah'a şükür diyorum aman kimseye söyleme nazar değer diyolar.ben de ee sen sordun sana söledim ya diyemiyorum tabii madem öyle niye soruyosun dimi:1rolleyes: herkes aynı şeyi söylüyo valla..

valla banada solendı bunlar hıccc takmadım oglum emıyosa emıyo sutum oluyosa sutum var bol bol dıodum oglum uyuyo hep dıodum 40 olmadan evden cıktım ne bılıosam onu yaptım hıc bıseycıkte olmadı cok bılıolar onlar bı annenın evladını dusundugu kadar kımse dusunemez

o ne demek yaaa
neden onun gönlü olsun die salak saçma hurafeleri istemeye istemeye yapıyorsun ki
onu mutlu etmek,incinmemesini sağlamak için,onun istek ve arzularına da değer verildiğini yaşaması için ve bu anlamda cinsilatif 'in örnek bir fedakarlık yapıyor olması...arkadaşımızın diğer insanlarında fikirlerine saygı duyuyor olduğunu gösterir...ve bu da onun istemeye istemeye yaptığını diil,huzur ve saygı ortamında yaşandığını gösterir..ne mutlu cinsilatif 'e...

bunu da becerebilmek ,hatta düşünebilmek bir erdemdir.. (gıyabında oldu,üzgünüm ama yazmak istedim..kusura bakma cinsilatif...)

onu mutlu etmek,incinmemesini sağlamak için,onun istek ve arzularına da değer verildiğini yaşaması için ve bu anlamda cinsilatif 'in örnek bir fedakarlık yapıyor olması...arkadaşımızın diğer insanlarında fikirlerine saygı duyuyor olduğunu gösterir...ve bu da onun istemeye istemeye yaptığını diil,huzur ve saygı ortamında yaşandığını gösterir..ne mutlu cinsilatif 'e...

bunu da becerebilmek ,hatta düşünebilmek bir erdemdir.. (gıyabında oldu,üzgünüm ama yazmak istedim..kusura bakma cinsilatif...)

evet bende üzülmesinler sayıldıklarını hissetsinler diye söylenen herşeye dikkat etmeye çalıştım. söylenilenler saçma görünsede sonuçta yapınca zararı dokunacak şeyler değildi maksat hoş tutmak haminneye döndüm şimdi annemin bildiiğinden fazla kocakarı lafı öğrendim :sm_cool:

büyüklerimden öyle bir laf gelmez benim....
annem batıl bir kadın değildir kayınvalidem benden daha aydındır...
ortada ben....
böyle olmasaydı dinlermiydim?
mantığımın kabul etmediği hiç bir şeyi yapmam ben...
kendi içimden geldiği gibi büyütmek istiyorum ben bebeğimi....
uslu bir bebekse neden çok ağlıyor diyeyim ki...
saçma sapan düşünceler bunlar...
dinlemem bile...

o ne demek yaaa
neden onun gönlü olsun die salak saçma hurafeleri istemeye istemeye yapıyorsun ki

canım benim ,18 yaşında anne olmak sana neyin doğru neyin yanlış veya neyin hurafe olduğu bilincini vermiyor ne yazık ki
ve elbette gönlü olsun diye yaptım.
gerçi yine olsa yine yaparım
bebeğin yanına sarı bi tülbent koymak
lohusayken üzerinde kırmızı bez taşımak ve bunun gibi şeyler gönlü olsun diye yapılmayacak şeyler değildi.
insan kayınvalidesini sevince gönlünü hoş tutmak istiyor demek ki

aynen ben de aman inanmam öyle şeylere dedim ama yine de kestiremedim saçlarımı:1rolleyes:
benim oğlum çok huysuz yaramaz bi bebek değil.herkes soruyo gece nasıl uyuyo mu yok emiyo mu mama veriyo musun diye.napim yalan da söyleyemiyorum uyuyo Allah'a şükür diyorum aman kimseye söyleme nazar değer diyolar.ben de ee sen sordun sana söledim ya diyemiyorum tabii madem öyle niye soruyosun dimi:1rolleyes: herkes aynı şeyi söylüyo valla..

evet herkes kendi nazarının degmeyecegini düşünüyo komik olarak ve herkeste aynı şeyi söylüyor:) mesela kalan sütü lavaboya döktürmüyolardı topraga dökülecekmiş bende oglumu bırakıp 2 günlügüne almanyaya gitmiştim tabi orda sagdım sütümü şişede biriktiriyorum topraga dökecemya sütüm bitmesin diye kuzenim bi kızdı aldı şişeyi döktü lavabodan sütümde kesilmedi şükür..

bence batıl olan şeyleri yapmayın, bebeği yalnız bırakınca korkmaması için yanına süpürge koy falan dediler ama ne alaka yaa, cansız bir eşyamı koruyacak çocuğumu. ayrıca Allahım yanındayken süpürgedenmi hayır bekleyeceğim. çok saçma şeyler bence. uygun dille büyüklerede bunu anlatmalı bence.

Back