Merhaba durumlar nedir?bugün muhtemelen kontrolünüz olur..bizimlede paylaşın
Selamlar. Evet kontrolüm vardı. Herşey yolunda dedi dr.um.
Süreci baştan yazayım ben.

belki araştıranlar için faydası olur.
Vanity
estetik merkezinde 22.07.19 tarihinde ihsan türkmen e ameliyat oldum.
Bu merkezin kendi ameliyathanesi, hasta odası, anestezi dr.ları var. bildiğiniz hastane aslında. Burada yapıldı işlem.
Normalde cmt ameliyat olacaktım ama dr.umun özel bir durumundan dolayı iyi niyeti ve samimiyetine de güvendiğim için, hemşirelerin de beni tek başıma bırakmayacağına dair özellikle referans olduğu için pzt gününe aldık.
Benim yıllık izin kullanmam ve bundan sonra kullanamayacak olmam, bu yıl eşimin iş değiştirmesi sebebiyle izin konusunda sıkıntı yaşaması, annemin bebeğime bakması, babamın, kardeşlerimin çalışıyor olması sebebiyle saat 15.30 a kadar yanımda kimse yoktu. Tek başımaydım.
Ameliyat saatim sabah 9 olarak planlanmıştı ama istediğim mentor marka protezi temin etmemişler.ameliyat günü almışlar. Trafik vs derken benim ameliyata alınmam saat 13.00 ı buldu. Protezleri 1 gün öncesinde temin ettikleri, araya hafta sonu girince böyle olduğu şeklinde bir açıklama yaptılar ama çok ikna olmadım açıkçası.parayı, 09.00 itibariyle elden veremeyip, havale saatinin açılmasını beklediğimizden, saat 09.05 itibariyle yatırdık. belki de bu yüzden geciktirmişlerdir diye de düşünmedim değil.
Ameliyathaneden çıkmam 2 saati bulmuş. eşim merkezi aramış ancak benimle alakalı hiçbir şekilde bilgi alamamış yetkililerden. Saat 15 civarı çıkmışım sanırım. Odama nasıl geldim hatırlamıyorum.
Kendime gelmem şöyle oldu;Anestezinin etkisiyle öğürme geldi ve kustum.ağzımın içi tamamen dolu, elimde hemşire çağıracak buton yok.buton duvarda. Baygın, serum takılı ve ameliyatlı ağrıyan bir kol ile nasıl oraya uzanacağımı düşündüler bilemiyorum. Yaklaşık 5-10 dk kadar inlediğimi hatırlıyorum. Kapıyı açık bırakmışlar allahtan, öyle duyurabilmişim sesimi. sonunda geldiler, kap içerisine tükürdüm ve bana bir daha kusarsam diye; kalkmayan, ağrılı kolumun altına bir kap daha yerleştirdiler "kusarsan buraya kus" diye.o da yorganın altında kalmış. 15 dk sonra sanırım kardeşim geldi.yüzüm kusmuk içinde kalmış. Kardeşim temizledi sağolsun. Ondan biraz sonra eşim geldi. Yaşadığım durumu anlattım. Eşim buton konusunda özellikle sinirlendiği için biraz yükseldi. Buton Siparişini vermişler henüz gelmemiş. Kurumun değil buton firmasının kurbanı olduğumu öğrenmiş olduk.
O gün Ağrı kesici etkisiyle kollarımdaki ağrı hafifledi. Biraz yemek yedikten sonra yürümeye başladım. Herşey yolunda oduğu için dr. Aynı gün benim de talebim ile taburcu etti. İlaçlarımı yazdı ancak o akşam ağrı kesiciye ihtiyacım olacağından ve nöbetçi ecz. Bulamayacağımız için bu akşamı idare edecek ilaçları vermelerini istedik.hemşireden aldığımız cevap "nöbetçi eczaneye gitseniz oradan alabilirsiniz." oldu. Bu halimle istanbul trafiğinde eczane aramanın mümkün olmadığını söyledik ve bu şekilde 2 şer tablet verdiler.
1. Günü tamamlarken korsenin, ödemin de etkisiyle ağrım vardı. Günde 2 kas gevşetici 2 ağrı kesici şeklindeydi ilaç tedavim ama 12 saat bu kadar tramvatik bir ameliyat için çok fazlaydı.bu sebeple ilk günü tamamlarken çok ağrı çektim.kaburgalarıma kadar ağrım vardı.nefes almak çok güçtü. Sonra dr.um ile görüştüm.gerçekten çok ilgili biri.kendisine yazdığım an hiç bekletmeden cevap veriyor. Ağrı kesicileri 4 e çıkardık. Bu beni inanılmaz rahatlattı.
Yemeğimi annem yediriyor,suyumu annem içiriyor,yataktan tek başıma kalkamıyorum,tuvalet tek başına imkansız maalesef.
Bugün 3. Günü tamamladım. Kontrolüm vardı. Saat 11.30 a randevu aldım ama yine trafiğin aziziliği, 11.53 de merkezdeydim. Yolda aradım. Bilgi verdim. 12.00 a kadar gelirsem alabileceklerini, sorun olmayacağını söylediler. 11.53 den 12.50 ye kadar ameliyatlı halimle bekledim. Bekleme sebebim de ben geldiğimde fotoğraf makinalarıyla yanımda oturan instagram fenomeni kişisini reklam amaçlı olarak benden önce almalarıydı. Yaklaşık 40 dk sonra işlemleri bitti de allahtan 10 dk lık muayeneme girip çıktım. Oturmakta güçlük çeken ameliyatlı bir hastayı reklam amaçlı çene dolgusu gibi bir işlem için 1 saat beklettiler. İnsaflı bir durum mu bilemiyorum...ama benim değer yargılarıma aykırı geliyor.
10 dk lık muayenemde herşeyin yolunda olduğunu söyledi dr.um. Korseyi çıkardık.1 ay sonra tekrar kontrole gideceğim. Banyoya izin verdi. Ağrı çok çok azaldı. Bugün çok daha iyi hissediyorum. Sesim bile gürleşti.korse nefes almamı çok engelliyordu.çok yoruluyordum.şimdi daha iyiyim.şekil olarak iyi değiller.ödem var ve sertler.meme uçları aşağıda.yerçekimi etkisiyle silikonların yerleşmesini bekleyeceğiz.böylelikle güzelleşecekler inşallah.göğüs arasında sararma var.bu durum normal.ciddi bir ameliyat, kolay değil gerçekten.
Ağrı nasıl derseniz; spor sonrası kas ağrısı gibi değil. Çok farklı. Bir yere, hatta kemiğe çok şiddetli bir darbe aldıktan sonraki ağrı gibi bir ağrı oluyor göğüs arasında.memelerde ağrılık,gerginlik hissi oluyor.emziren anneler iyi bilir; memelerde süt biriktiğinde emzirilmezse meme taş gibi olur ve çok sızlar, ağrı yapar,o ağrının 3 -5katı gibi bir ağrı oluyor. Memelerdeki gerginlik sırtta da ağrı yapıyor.kamburum çıktı neredeyse.dik durmak için duvara yaslanıyorum sürekli.
Yarın daha iyi olacağım, mutluyum,umutluyum... İlaç tedavim devam ediyor.
Süreç böyleydi işte... bundan sonrası için sadece doktoruma güvenerek iyi olacak diyorum.
Vanity merkezi için de yorum yapmıyor olanı yazıyorum. İnstagram fenomeni kişisi olsaydım hikayem daha farklı olabilirdi belki...
Sevgilerimle