buyrun çeyiz odasına arkadaşlar....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ykyy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ykyy

veee inşALLAH...(:
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
1.813
0
116
37
geçirdiğimiz yazın memleketteyken komşumuzun kızı evlendi. bizim oralarda 10 gün önceden odalardan birine çeyiz asılır. yazmalar tavana, havlular, pikeler, salon takımları v.s duvarlara asılır ortaya hoş bi manzara çıkar sizlerlede paylaşmak istedim.

buyrun çeyiz odasına arkadaşlar:

1196.jpg

1205.jpg

1207.jpg

1208.jpg

1210.jpg

1213.jpg

:nazar:

Vay maşallah maşallah :) hepsi çok güzel gözüküyor iyi günlerde kullanmanı dilerim..

Maşallah ömür ister bunlara emek dökmesi..

çok güzel sergilenmiş. yemeniler ne kadar çok öyle. güle güle kullan

sergilemesi çok zor 3 günde gece gündüz uğraşılıyor.

bizim orda kızlar okuldan çıktımı başlarlar elişi yapmaya anneleride bir iki takımda yardım eder.

yemenilere de gelince bi tavanı doldurması gerek :D benimde dolarmı acaba
bayanssulusmile

güzel güle güle kullansın... fakat bunlar ıvır zıvır... yemek pişirmio ortalığı süpürmüo.. gereksiz şeyler bence..

maşaallah çok güzel
gerçekten büyük emek
adetlere bağlılık ne kadar güzel böyle

oy oy oyyy canım yaaa of offf neler var öyle, hep emek, el işi gibi görünüyor, meraklılarıda var böyle ya deseneee güle güle kullansın hayırlı olsun

feci bi şi hayatımda bölesini görmedim duymuştum ama görmedim iiki bizde böle adetler yok :)) evlenemeden ölür giderdim mazallah :))

her ne kadar ıvır zıvır olduğu düşünülsede kültürümüz bunları öyle görmüyor. Allah nasip ederse benimde çeyiz odam bunlardan ibaret olacak. Diğer tabak çanaklar zaten gelinin kendi evinde sergiye çıkıyor.. Bu adet kız evine özgü...

offf offf offf maşallah süper bunlar ya çeyiz mağazası açılır bunlarla çok güzeller :icecream:

yapanların eline emeğine sağlık , sahibi de güzel günlerde kullansın inşallah.
yanlış anlaşılmasın da bilmediğimden soruyorum bu kadar çok yemeni ne için yapılıyor, hediye filan amaçlı mı bir kısmı ne bileyim bohçaya filan koyup büyüklere hediye etmek için mi?
bir de hangi yöreye ait bir adet bu onu da merak ettim

yapanların eline emeğine sağlık , sahibi de güzel günlerde kullansın inşallah.
yanlış anlaşılmasın da bilmediğimden soruyorum bu kadar çok yemeni ne için yapılıyor, hediye filan amaçlı mı bir kısmı ne bileyim bohçaya filan koyup büyüklere hediye etmek için mi?
bir de hangi yöreye ait bir adet bu onu da merak ettim

bu tokat yöresine ait bi kültür.

yemenilere gelince de yarısı geline kalıyor diğer yarısıda düğün olduktan sonra el öpme adeti vardır damadın yakın akrabalarına el öpmeye giderler gelin hediye verir yemeni, seccade, patik, hediye alan da ona karşılık olarak para veya farklı bir hediye verir.

ya yemeniler nasıl asılmıs anlayamadım:kedi:

malum köy evleri ahşaptır. tavana çiviler çakılır ve ip gerilir. alttaki resimdeki gibi bi hal olur hatta daha sıkı gerilir ipler yazmanın çokluğuna göre ayarlanır. kafamçokkarıştı
3197.jpg

bu arada kısa bi not: Tokat yazması meşhurdur. yemenilerinde çokluğu birazda bundan geliyor.

Back
X