• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bütün kapılar kapalı...

hepcocuk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2014
362
123
53
İyi bir üniversitede cok da iyi olmayan bir bölüm okudum, ünv hayatım bomboş gecti, kendimi geliştirmek adına bişey yapmadım, gelecege hazırlanmadım. Sınavları gecmek dısında derdim olmadı. Okulun bittiği sene (ki bi dönem erken bitirdim) bana sunulan fırsatları reddettim, okudugum sehirde kalıp dersaneye gitseydim belki şimdiye coktan memur olurdum. sonrasında ise eve alışmanın verdiği bir rehavet oldu, boş durmayayım yüksek lisans yapayım, alanımda kendimi geliştireyim dedim. o da tam bir hayal kırıklığı oldu, 2013 de başladım hala bitirebilmiş değilim, hocaların ilk yüksek lisans öğrencileri bizdik (memleketimdeki ünv. cok buyuk ve gelişmiş değil) ve deneme yanılma tahtasına döndük, bir hocamız derse devam eden herkesi bıraktı mesela bir dersten, benim de hatalarım oldu tabi , tez dönemine yeni geçebildim ve ne hiçbir istek yok içimde, tezi bitirsem rahatlayacagım, ama motivasyon eksik...Bu durumumun bir sebebi de sevememek, sevilememek...çok takıyorum bunu kafama, bir sürü talip cıktı ama istediğim gibi bir tane olmadı aralarında, çirkin değilim, genelde begenilen biriyim ama neden olmuyor bir türlü bir sonuca varamıyorum bilmiyorum...Ünv.den arkadaşlarım evlendi cocugu olan bile var. Bense hala kitap kalemle uğrasıyorum, okumaktan bıktım artık gücüm yok. Birşeyler oluyor beni heyecanlandıracak tam burdan olay alır basını yurur, güzel bir sonuç alırım diyorum bi bakıyorum tekrar başa dönmüşüm. Anca serefsiz, düzenbaz, samimiyetsiz insanlar denk gelir... Yasadığım yer de küçük olunca bu buhranlarımla böylece kala kalıyorum ne kafamı dağıtabiliyorum ne baska bişey. Evde sürekli yatma halindeyim, ne film izlemek ne tv izlemek hicbirşey içimden gelmiyor. Tüm bunlar maneviyatımı da olumsuz etkiliyor, namazlarımı doğru düzgün kılamıyorum son bir aydır, şeytan içime cok fazla vesvese veriyor, bazen isyana girecek düşünceler bile geciyor aklımdan ama engel olamıyorum, bu halde yasamak bana zarardan baska bişey vermiyor. Yasım 25 ve ruh halim bu , nasıl zevk alabilrim, nasıl olumlu bakabilirim ki hayata..Ne önerirsiniz bana, cok uzun oldu biliyorum, cok tesekkür ederim şimdiden okuyan, yazan herkese...Ve lütfen bana bir dua yollayın buna cok ihtiyacım var...

Hayatınızdaki şeyleri laf olsun diye değil kendiniz için yapmayı deneyin bence.
Yüksek lisansı bi an önce bitirip bi iş bulun.
Kendinize güveninizi kaybetmişsiniz, önce bişeyler başararak güveninizi kazanın.
Gerisi kendiliğinden gelir.

Olsun diye değil gerçekten istediğin için iste ve onu kazanmak için çabala. Daha 25 yaşındasin gerçekten istediğin şey etrafındakiler gibi evli ve çocuklu olmak mı? Inan bana onlar da senin gibi özgür olmak istiyorlardır.

Bir şey olmuyorsa tam da suan sende yoksa hayırlı zaman olmadığı içindir. Buna inan. Mevcut şartlarda en iyisine yoğunlas ve sadece onu düşün..

Biri çözüldükce diğerine geçeceksin.

Acele etmene gerek yok son ögrencilik zamanlarının tadını çıkar.. ;)

Sevme ve sevilme ihtiyacınız hormonları düzgün işleyen her kadında olduğu gibi normal. Ama böyle halihazırdaki işlerinizi aksatıp bunu beklemenin bir anlamı yok. Tez yazacaksanız hemen yazın, bitsin. Hem kafanız meşgul olur.

Murphy kanunlarına göre bir şeyi istemekten vazgeçtiğiniz anda o şey gerçekleşir. Beklemeyin ve akın, hiç ummadığınız anda gelir güzel şeyler.

Hayat evlenmek çocuk yapmak ve memur olmak değil ki

İş bul çevre edin kursa git dil öğren kpss çalış bir hedef belirle ve ilerle

Amaçsızlık seni böyle yapmış

Gerekirse ikinci üni oku hayatına hareket gelsin

Birşeylere geç kalmış hissetmek için çooook gençsin

Hayat evlenmek çocuk yapmak ve memur olmak değil ki

İş bul çevre edin kursa git dil öğren kpss çalış bir hedef belirle ve ilerle

Amaçsızlık seni böyle yapmış

Gerekirse ikinci üni oku hayatına hareket gelsin

Birşeylere geç kalmış hissetmek için çooook gençsin
bu sene kpss ye calıştım 84,.. lü birşeyler aldım tercih yapacagım, onun dısında maalesef diğer şeyler için maddi anlamda rahat olmam gerek, aileme daha fazla masraf cıkarmak istemiyorum acıkcası:/

Mekan değişikliği yap. Evde seni oyalayan ne varsa uzak olmalısın tezini yazarken
Bugün benimde dinlemem gereken videolar vardı uykumu alamadım yattıkça yatasım geldi
Halbuki dün başına oturup bütün programı bitirmiştim
Bir arkadaşım sen yemeğe başla iştah kendiliğinden gelir dedi
O sözü her isteğim olmadığında hatırlar uygularım
İşe giderken uyanmak istemem hastaneye gittiğimde arı gibi çalışırım mesela bu da bir örnek
Mesele besmele çekip başlamakta
Puanında güzel bu sene elinden geleni yapıp güzel bir iş kapısı bul
İnşallah atanırsın
İş ortamı arkadaşlar çok güzel oluyor o zaman zaten değişirsin

Bence kafanız çok dağılmış. İsterseniz tek bir hedefe odaklanın, önce yüksek lisansınızı bitirip atın sırtınızdan. Sonra iş güç kısmına geçersiniz, devlet olana kadar özelde çalışın mesela. Hem tecrübe olur hem ailenizin eline bakmazsınız. Yaşınız daha 25, paniklemeyin. Adım adım plan yaparak ilerleyin. Dediğim gibi ilk önce elinizdeki işi bitirin, kafanızı en çok meşgul eden şey master şu an. Gerisi gelir. Rabbim aklınıza, gönlünüze ferahlık versin inşallah. Herşey gönlünüzce olsun.

İyi bir üniversitede cok da iyi olmayan bir bölüm okudum, ünv hayatım bomboş gecti, kendimi geliştirmek adına bişey yapmadım, gelecege hazırlanmadım. Sınavları gecmek dısında derdim olmadı. Okulun bittiği sene (ki bi dönem erken bitirdim) bana sunulan fırsatları reddettim, okudugum sehirde kalıp dersaneye gitseydim belki şimdiye coktan memur olurdum. sonrasında ise eve alışmanın verdiği bir rehavet oldu, boş durmayayım yüksek lisans yapayım, alanımda kendimi geliştireyim dedim. o da tam bir hayal kırıklığı oldu, 2013 de başladım hala bitirebilmiş değilim, hocaların ilk yüksek lisans öğrencileri bizdik (memleketimdeki ünv. cok buyuk ve gelişmiş değil) ve deneme yanılma tahtasına döndük, bir hocamız derse devam eden herkesi bıraktı mesela bir dersten, benim de hatalarım oldu tabi , tez dönemine yeni geçebildim ve ne hiçbir istek yok içimde, tezi bitirsem rahatlayacagım, ama motivasyon eksik...Bu durumumun bir sebebi de sevememek, sevilememek...çok takıyorum bunu kafama, bir sürü talip cıktı ama istediğim gibi bir tane olmadı aralarında, çirkin değilim, genelde begenilen biriyim ama neden olmuyor bir türlü bir sonuca varamıyorum bilmiyorum...Ünv.den arkadaşlarım evlendi cocugu olan bile var. Bense hala kitap kalemle uğrasıyorum, okumaktan bıktım artık gücüm yok. Birşeyler oluyor beni heyecanlandıracak tam burdan olay alır basını yurur, güzel bir sonuç alırım diyorum bi bakıyorum tekrar başa dönmüşüm. Anca serefsiz, düzenbaz, samimiyetsiz insanlar denk gelir... Yasadığım yer de küçük olunca bu buhranlarımla böylece kala kalıyorum ne kafamı dağıtabiliyorum ne baska bişey. Evde sürekli yatma halindeyim, ne film izlemek ne tv izlemek hicbirşey içimden gelmiyor. Tüm bunlar maneviyatımı da olumsuz etkiliyor, namazlarımı doğru düzgün kılamıyorum son bir aydır, şeytan içime cok fazla vesvese veriyor, bazen isyana girecek düşünceler bile geciyor aklımdan ama engel olamıyorum, bu halde yasamak bana zarardan baska bişey vermiyor. Yasım 25 ve ruh halim bu , nasıl zevk alabilrim, nasıl olumlu bakabilirim ki hayata..Ne önerirsiniz bana, cok uzun oldu biliyorum, cok tesekkür ederim şimdiden okuyan, yazan herkese...Ve lütfen bana bir dua yollayın buna cok ihtiyacım var...

Dua ,altında bir çalışma yoksa havada kalır canım.
Bir silkelen Alllah aşkına,25 yaşında kızsın..Anladık deprosyana girdin,ama bir an önce hayata tutun yenidem.

Kimin her şeyi yolunda ki?Kimin derdi yok ki?Kendimizi dertlere bıraksak, nefes alan insan bulamayız hayatta.

Şimdi otur,tekrar planlarını gözden geçir, tekrar iş başına koyull..Bir uykudan uyandığını düşün..

Bu hayatta bir şey kazananlar,bir yere varanlar bu inişli çıkışlı yolda hedefine kitlenip ,tökezleyip düşse de tekrar ayağa kalkıp tekrar yola devam edenlerdir

Tökezledin ve düştün,şimdi soluk alıp ayağa kalkma vakti.

iyi akşamlar .. ilk olarak memur olmak hayatta başarılı olmak yada tutunmak manasına gelmiyor şuan aslında başka insanların imrendiği birisin ama farkına varmıyorsun ..bu hayata evlenmek ve çocuk yapmak için gelmediğinin farkına var ... şuan uyuyup yarın sabah uyandığında hayatını baştan yazabilirsin şekillendirebilirsin sadece ne istediğini ve nasıl istediğine karar ver

Mezun olunca insanda bir bunalım oluyor. Bence yüksek lisans yapmanız büyük bir avantaj. Kendinizi kesinlikle boş bırakmayın. Bir şeylerle uğraşın. Çok güzel sertifika programları oluyor, onlara katılın, cv nizi doldurun. Seminerlere katılın, maddiyatınız varsa yurtdışına gezmeye gidin, dil öğrenmeye gidin. Evde çiçek yetiştirin, boyama yapın, kanaviçe işleyin. Ve bunların hepsini yapabilirsiniz. Hem okuyup hem bir şeyler üretip, hem elinizi hem de zihninizi meşgul edin.

cok teşekkür ederim hepinize, allah razı olsun :KK1:

Back
X