Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimibütün bebekler mi tosun?? Yokmu bizim gibi ne yaptıysak az kilo alan bebek??
bebeğim 14 aylık ilk 2 ay bir kilo aldı onun dışında hep 400-500 gram aldı bu zamana kadar yapamdığım birşey kalmadı. Boyu uzun gelişimi güzel aşırı hareketli daha yeni yeni kabullenebiliyorum kendimi çok hırpaladım bu yüzden ama malesef yapı meselesiymiş o yüzden kızlar fazla üzülmemeye çalışın önemli olan sağlıklı olmaları..
illa mama veremk zorunda değilsin eğer bebeğin yalık 600 gram alıyosa doyuyo demektir ve mamaya gerek yoktur bunun altındaysa o zaman düşün.
benim kızımda cok zayıf 10 aylık daha hala 8 kıloları göremedik beslenme uzmanına götürdüm gayet iyi hımbıl ibşey olmasın dedi ama benım kızım asırı hareketli durmuyo pıtır pıtır pıtır sağıklı olsunlarda bide diş cıkarıyo bu donemde herseye agzını kapama huyu cıktı hiçbişey yemıyo:
kızım 11aylık herşeyi yiyo rededetmesi yok ama gel görki hala 8300 de kaç doktora götürdüm yakıyo aşırımı aşırı hareketli zaten muayene bile or ediyo doktor saglıklı takılmayın kiloya diyo
kızlarrr merhaba benımde ılk 4-5 gun sutum goguslerıme ınmemişti sutum yok dıye cok uzuluyordum mama verdım bıraz emzırdım bol bol dındım uzum sıyah kuru uzum yedım(sütü yaglı ypar) hipp stıııl caydan ıctım bebeğım 2 aylık 6 kılo 60 cm hemn sutunuz azaldımı sıvı tuketın meyve suyu,su gibi şeyler için.
benim oğlum sekiz aylık zayıf doğdu hala öyle maşallah hareketli ve doğduğu gün bile kafasını tutuyordu ama zayıf geçen ay 900 gr aldı o kadar sevindim ki ama bu ay diş sıkıntısı çıktı 450gr verdi ne yapacağımı şaşırdım çok üzülüyorum tabi bide çok kusuyor o da ayrı sıkıntımafoldumben
benim oğlum sekiz aylık zayıf doğdu hala öyle maşallah hareketli ve doğduğu gün bile kafasını tutuyordu ama zayıf geçen ay 900 gr aldı o kadar sevindim ki ama bu ay diş sıkıntısı çıktı 450gr verdi ne yapacağımı şaşırdım çok üzülüyorum tabi bide çok kusuyor o da ayrı sıkıntımafoldumben
bebegimin beslenmesine çok dikkat ediyorum ve iştahıda ii ama nedense yemesine rağmen kilosu az geliyo bana ilk oğlumda bu kadar yememesine ragmen daha kiloluydu kıyas yapıyorum ama elimde değil fena taktım heralde:))
bebegimin beslenmesine çok dikkat ediyorum ve iştahıda ii ama nedense yemesine rağmen kilosu az geliyo bana ilk oğlumda bu kadar yememesine ragmen daha kiloluydu kıyas yapıyorum ama elimde değil fena taktım heralde:))
Benim oğlum yaklaşık 9,5 aylık ve kilosu 8.750 gram..Senin oğlun kesinlikle zayıf değil bence..Hiç takma kafana..Her bebek kendine has sonuçta..Madem yiyor ve herhangi bir sıkıntısı yok, o zaman için rahat etsin..
yok bacım,ben de iştahla kilo arasındaki orantısıszlığı anlamış değilim.ikizlerimden biri maşallah çok sağlıklı besleniyor.sebzesi,eti,sütü maşallah çok muntazam ama görseniz afrika açı gibi tipi.ama diğeri öyle herşeyi beğenmez ve yemez ama maşallah o da tobalak tosbaa
ne iş anlamadım gitti
kızlar, sütün memeden ilk gelen kısmının su oranı, sona doğru gelen kısmının yağ oranı fazladır.
eğer bir memeyi tam boşalana kadar emzirmez ya da sağmazsanız, yağlı kısmı bebek alamaz dolayısıyla kalorisi düşük beslenmiş olur ve kilo alamaz.
bunu 1 ay denedim, gerçekten kilo aldı oğlum. zaten farkedersiniz. önce tazyikli gelen süt sonlara doğru rengi de kıvamı da yoğunlaşıyor. gerekirse her öğün bir meme verin ama tam boşaltsın.
eğer bebeğinizin kilosu persentil değerleri içindeyse, kilosu az diye endişe etmeniz gerek yok.
persentil, o aydaki en düşük ve en yüksek kilolu NORMAL bebeği gösterir. aşağıdaki linkten bebeğinizin persentil değerini öğrenebilirsiniz.
örneğin kilosu %40 persentil çıktı diyelim. bu bebeğiniz o aydaki bebeklerin %40ından daha şişman, %60ından daha zayıf ama NORMAL demektir.