• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bütün bebekler mi tosun?? Yokmu bizim gibi ne yaptıysak az kilo alan bebek??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

elifdem

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2008
1.628
8
358
Ankara
kızım 2 ay 4 haftalık, 3 aylık sayılır.
şimdiye kadar hep anne sütü aldı. ama dün gittiğimiz kontrolde bu ay cok az kilo aldığını fark ettik ve aslında ayına göre normal kiloda olduğunu ancak günde sadece 1 kez mama verebileceğimi söyledi doktor.
ama ben vermek istemiyorum. sütümün azalacağından korkuyorum.
sizce ne yapmalıyım? mama vereyim mi? yoksa dayanabildiğim kadar dayanmalımıyım.

cahil biri değilim, kıyaslamanın ne kadar yanlış olduğunu biliyorum ama başka bebeklere bakınca benim bebeğim cok zayıf geliyor gözüme. etrafımdaki herkes kendi fikrini söylüyor söylerken de bizimkiler söyle yerdi böyle kilo alırdı gibilaflar. bunlar cok canımı sıkıyor.
sütüm artsın diye yemediğim sey kalmadı. ne yapacağımı sasırdım.
fikirlerinizi bekliyorum.

merhaba,

bana o kadar tanıdık gelen bir yazıki :) benim oğlum 5 aylık oldu. ilk 2 ay inat edip mama vermedim ve sadece anne sütü ile besledim ama kontrollerde normalin altında kilo aldığını görünce doktor artık mama desteği vermeliyiz dedi. o 2 ay boyunca yaşadığım stresi anlatamam. saat başı emzir, doydu mu diye endişe et, süt artsın diye soğan suyu dahil ne denilirse ye ve iç süreci beni yıprattı. 2,5 aylıkken mama desteğine başladım. hem bebeğim rahat etti hem de ben. o besleyememe stresinden kurtulunca inanın sütüm de arttı ve bebeğim daha rahat doymaya hatta ortalamanın üstünde kilo almaya başladı.
kimsenin laflarına kulak asmayın ve kendi içgüdülerinize göre hareket edin bence. bebeğin doyup doymadığını en iyi siz hissedersiniz. ayrıca sağlığı yeri,nde ise kilosu biraz az da olsa hiçbirşey olmaz.

svg.

bence mama vermekten bu kadar da korkmayin. sonucta tamamen mamayla büyüyen bebeklerde var.ay kilo aldi mi sütüm verimli mi stresi de sütünüzün miktarini etkileyebilir. bir biberon mamadan ne olacak. hem siz rahat edeceksiniz hem bebeginiz rahat. sunu da belirtmek isterim ki her bebek bence ekstra süt talep etmiyor. benim bebegim hem mama hem anne sütü aliyor. 5 aylik. 7 kilo ve son 3 haftada ancak 170 gr almis. acayip mutsuzum ama kendi mutlu...yapacak yok. ben de simdi ictigi sütü kontrol etmek icin sabah emzirmesi disinda sütümü sagip verecem. zaten yedigi mama miktarini takip edebiliyorum. bir de bebekler ilk aylarda iyi aliyor sonra yavasliyor. o yüzden ne kadar rezerveleri olursa o kadar iyi bence

bende önce mama vermek zorunda kaldım kilo almadığı için arkadaşalrın da dediği gibi bebek rahat ediyor ve bizim üstümüzden de sterss kalkıyor.inan sonra sütüm arttı ve sadece sütle besledim mama vermedim.dr un mama diyorsa mutlaka vermelisin sende bol su iç umarım sütünde düzene girer.

bende doğumdan bu yana günde bir öğün mama verdim,hatta ben kendi doktoruma bebeğimin doymadığını düşündüğümü ve mama vermek istediğimi söyledim,doktorumuzda onayladı..bence mama vermek kötü değil sonuçta anne sütüde veriyoruz zaten oradan alıyor vitaminini ve arkadaşında dediği gibi gece mama verdiğimde sabaha karşı göğüslerim taşıyor ve daha da yağlanıyor..bence yetmediğine inanıyorsan mama ver bebeğin aç olabilir kıyamam..

canım eğer doktor uygun bulduysa ver tabi demekki ihtiyacı var.Birde bazı bebekler kilo alımında zorlanıyor benim bebeğim ikl altı ay çok iyi kilo aldı ve hiç mama vermedik biberon vermedik her söylenene uyduk altıncı aydan sonra ek gıdalara başladık güzel yedi özellikle sebzeyi oğlumun maşallahı vardır ancak gel görkü kilo alımı yemesine göre çok az doktor kaşık maması veya biberon maması önerdi ancak asla yemiyor brokoli yerken parmaklarımıda yiyen bebek mama yemiyor şimdi diyorumki keşke bir biberon verseydim geceleri en azından. bazen sekizbuçukta yatıyor sabah dokuz gibi kalkar gece boyunca acıkıyor süt gelmeden karnını doyurmadan uyumuyor az geliyorsa bir saat sonra yine kalkıyor sabaha kadar duruma göre beş kez sekiz kez emiyor biberon almıyor alsa hiç olmazsa gece bir kere veririm daha rahat uyur.

Belki kisiden kisiye bebekten bebege degisiyordur ama benim ilk gunler sutum gelmedi

sezaryanin etkisi oldugunu dusunuyorum. Kayinvalidemin cocuk ac kaldi, mama verelim

sutun gelmedi demesi gogus uclarimda cikan yaralar, cocugun surekli agzini acip meme

aramasi ve surekli emmek istemesi beni cok bunaltmisti. Ama ogrendimki 3lt su icmek

gerekiyormus ne yediginden ziyade. 1,5 lt lik bir su sisesi edindim sabah ve aksam

doldurup 24 saatte 2 sise ictim. ve surekli emzirdim. Humanda kullandim. Kilo almaya

basladi.Mama konusunda bisey diyemem ama versende surekli emzir ozelliklede gece

emince artiyormus sut. Uzun oldu biraz ama bende zorlanmistim bu konuda

Belki kisiden kisiye bebekten bebege degisiyordur ama benim ilk gunler sutum gelmedi

sezaryanin etkisi oldugunu dusunuyorum. Kayinvalidemin cocuk ac kaldi, mama verelim

sutun gelmedi demesi gogus uclarimda cikan yaralar, cocugun surekli agzini acip meme

aramasi ve surekli emmek istemesi beni cok bunaltmisti. Ama ogrendimki 3lt su icmek

gerekiyormus ne yediginden ziyade. 1,5 lt lik bir su sisesi edindim sabah ve aksam

doldurup 24 saatte 2 sise ictim. ve surekli emzirdim. Humanda kullandim. Kilo almaya

basladi.Mama konusunda bisey diyemem ama versende surekli emzir ozelliklede gece

emince artiyormus sut. Uzun oldu biraz ama bende zorlanmistim bu konuda

canım öncelikle önerilerin için teşekkür ederim
sanırım ocak annesisin, ben kasımda anne oldum

sizin gibiyken yani 1 aylık falanken sütümüz bizim de cok iyiydi. tamam dedim benim sütüm var rahat büyütürüm dedim. ama 2 aydan sonra ara ara azalmaya başladı. bi kaç gündür iyi ama yine azalmasından korkuyorum.

inan anlattıkların dahil yapmadığım sey yemediğim yemek kalmadı.
sükür var sütüm ama özellikle akşamları az gibi geliyor bana.
bi de göğüslerim büyük dolu mu boş mu anlayamıyorum bi türlü
sende hep dikkat et hiç salma kendini sütüm var diye. sürekli su humana salep.
en azından 6 ay idare edebilsek.

bu arada ben hala vermedim mama. süt sağıp artırmaya calışıyorum miktarı.a.s

arkadaşlar benim bebeğim 3. ayında 400 gr alınca doktorumuz hemen mamaya başla günde 2 defa ver demişti. neler yapmadım ki mama alsın diye ama inat etti biberonu almadı kaşıkla bardakla vereyim dedi içmedi bende mecbur sütümü arttırmaya çalıştım. ne deniyorsa yedim içtim sonuçta ne oldu ben 1 ayda tam 7 kg aldım. hala vermeye çalışıyorum o kiloları

4. aydan itibaren herşeyi bıraktım sadece su ve humanaya devam ettim ayda 500 -600 gr alarak bu günlere geldik. şuan 10 ay 1 haftalık 9000 kg 74 cm boyu var. yaşıtları gibi tombik değil ama maşallah gayet sağlıklı kıpır kıpır 10 gündür de yürüyen bir çocuk. sağlığı yerindeyse kiloya çok takılmayın derim moralinizi bozmaktan başka birşey yapmazsınız.ama herşeye rağmen sütünüz artmıyorsa mama da içebilirse verin tabi o kadar da korkulacak birşey değil. keşke benimkide içseydi de dışarıda yada gece rahat etseydim biraz.

diyeceğim şu ki herşey kafada rahat olun su için humana için etraftakilere özellikle büyüklerinize kulak asmayın ve mümkünse 6 aydan önce ek gıdaya başlamayın.

sütünüz bol olsun:)

zehra, humana still tee emziren anneler icin.. gunde 4 fincan falan içiyorum. yememe icmeme pek dikkat edemiyorum. ama inan bana sutum akıyor, kıyafetlerime tasıyor.. oncesinde bebegmin kilo sıkıntısı vardı ve benim sutum yoktu.. bir dene istersen canım..

zehra, humana still tee emziren anneler icin.. gunde 4 fincan falan içiyorum. yememe icmeme pek dikkat edemiyorum. ama inan bana sutum akıyor, kıyafetlerime tasıyor.. oncesinde bebegmin kilo sıkıntısı vardı ve benim sutum yoktu.. bir dene istersen canım..

günde 4 bardak içiyorum humanadan
dedim ya yapmadığım sey kalmadı
artık günde 4 lt su içiyorum eh işte biraz arttı gibi
geceleri mama vermeye başladım maalesefsenağlama

canım benimde sütün hep azdı 4. ayda 400 5. ayda 300 gr almaya başlayınca drmuz hemen ek gıdalara geçmemizi söyledi.bebegimin kilosu akranlarına göre biraz geri kalmış.hemen geçtik 5.5 aylıkken artık sütüm gelmemeye başladı oglumda doymadıgından istemiyordu zaten.2 aydır gelişimi okadar fark ettiki.kilosuda normali yakaladı.bence doktorunu dinle.bende tabiki en az 8-9 ay emzirebilmeyi çok isterdim ama maalesef olmadı.elimzde olan birşey degil.stres yapma o zaman daha da az gelir sütün..

canım ya ne kadar güzel bir başlık buu tam beni anlatıyor benimde bebişim zayıf biz zayıf doğmuştuk preklempsi vakası yüksek tansiyonum vardı bebişim 2070 gram doğdu çok şükür sütüm vardı ilk ay 3 kilo 2. ay 4 kilo olduk bende zannediyorumki ne güzel ayda 1 kilo alıyoruz toparlıyacaz nerdee 3. ay 4870 gram oldu ve 4. ay 5400 gittikçe kilo alımı düştü sadece anne sütü aldı 4 ay boyunca sütüm var ama bebek neden kilo alamadı onu anlamadım doktor doğum kşlosuna göre iyi diyor ama bende senin gibi hiç istemediğim halde karşılaştırma yapıyorum aslında yapmıuprdum ama her gören bu bebek neden büyümüyor hiç kilo almıyor diyor aslında oğlum okadar hareketliki yüz üstü yatırdığımda emeklemeye çalışıyor ve biraz ilerliyor belkide çok hareketli olduğu için alamadı bilmiyorum bende 2-3 gündür sabah ve akşam milupa aptamil veriyorum beni bırakacak diyede korkuyorum aslında doktor mama verin demedi ama biraz kilolansın çok küçük eğer sütüm azaldı diyorsan ayva yemeni tavsiye ederim çok güzel süt yaptı bende geçen gün bende kendimi sağdım eğer uzun süre emzirmemişsem 2 göğüsten 120 ml çıktı ilk başta tek göğüsten 200 ml gelirdi ama korkma aslında herkesin ilk zaman ki gibi değil çünkü bebişin ihtiyacı kadar süt veriyoruz eğer mama verirsem sütüm azalır diyosan mama verdiğim zaman kendinide sağ sanki talep varmış gibi sütüün gitmemiş olur
birde mama veren arkadaşlar bebek mama verince kilo alır değilmi korkuyorum ya bu şekildede zor alırsa diye kusura bakmayın biraz uzun oldu ama bende bu konuda çok muzdaribimm

Bu yazılan yazılar (bebeğim doyuyor mu sütüm yetiyor mu neden kilo alımı durdu vs) offfff beni 10 ay öncesine götürdü kayınvalidem tepemde bu bebek ac sütün yetmiyor mama verelim sözleri benimle inatla hayır sütümle besliyeceğim diye diretmem Amana ALLAH ım ne zor günlermiş. 4 ay direndim vermedim mama bebeğim zayıf az kilo aldı ama çok şükür bugüne dek üşütme harici sağlık sorunumuz olmadı Allah bugünden sonrada göstermez umarım. her sey kilo demek değildir arkadaslar zaten bir süre sonra kilo takibini bırakıp bebeğin konusmalarını yeni keşiflerini anne, baba demesini takip edersiniz biz artık kiloyu bıraktık bebeğim bugün nelr öğrendi neler yaptıları takip ediyoruz neticede hersey o kadar hızlı ilerliyorki bence bugünlerinizin tadını cıkartın bebişlerinizle takılmayın kilo aldı almadılara sağlığı yerindeysen gerisi boş. bütün kuzulara sağlık diliyorum.

benım kı tosun gıbı yıyo ama hala kuzucuk...:P yakıyo bunye meselesı oluyo..gören ayyy dıyo ama yapcek bısı yok.bazıları zayıf oluyo..3.60 doğdu ama napalım..kısmet boşver uzme kendınnı sağlıklı olsunlarda ...

canım benim bebeğim 2 buçuk aya kadar zor zahmet emdi ama kendi bıraktı ve ek gıdayıda beğenmedi yani doduğundsn beri ne bir çare bulundu iştahsızlığına ne de yemesi düzeldi halen 3 öğün yer zayıf dr.yapacak bişey yok dedi ne yapayım sağlığı yerinde olsunda....

bu emme olyı
tamamen arz talep meselesi
ben buna inanıyorum artık
bebek emerse süt de cok oluyor
mızmız mızmız emerse zorla benim kızım gibi
damla damla gelyo süt
ben emziriyorum hala sükür
günde 2ye cıkardım mamayıda
gündüz 60 gece yatarken 100
bunların dışında hep emzirmeye calışıyorum emmesse mutlaka sağıyorum
bakalım 4 bucuk aylık olduk sayırlırr
nereye kadar böyle gidebileceğiz bilemiyorum

bu mamaları biberonla veriyosunuz deil mi? ben biberonla verilince bebek memeyi bırakır diye biliyorum acaba yanlış mı biliyorum????

iyi günler
bebeğim 3aylık ilk ay 800g 2.ay 300g 3.ayındada 500 g aldı.2.ayında sürekli kusuyodu gaz sancılarıda vardı şimdi normale döndü.boyu ve gelişimi iyi ama kilosu geri.bende sütüm yetmiyor mu diye endişeliyim..okumadığım metin kalmadı.bide ara ara kakasını koyu yeşil yapıyor.dünden beri öyle ama bi hastalık belirtisi yok.ne önerirsinizzz
ne yapmalıyımmm
eyvahedigeldismile

Back