Burun sırtında çıkıklık (resimli)

russo

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Mart 2018
1
1
31

Merhabalar,
1 Şubatta hem estetik amaçlı hem de nefes problemimden dolayı ameliyat oldum.Bandajlarım çıkana kadar herşey normaldı. Fakat daha sonra eski kemerli görüntünün devam ettiğini gördüm.

Doktorum önceleri bunun dolgu olduğunu ve dolguyu yaymanın önemli olduğunu söyledi.Daha sonrasında beni kontrole çağırdı ve burnuma aşırı derecede bastırarak masaj yaptı ve burnum düz hale geldi. Bunu bana sürekli yapmam gerektiğini söyledi.Fakat ertesi gün burnum yine fotoğraftaki halini aldı. Yani masaj yapıyorum düzeliyor, birkaç saat sonra tekrar bu kemerli görüntü geri geliyor. Kemerli görüntünün altında yumuşak yerinden oynayabilen sıvımsı birşey var gibi hissediyorum oynadıkça.

1. Ay kontrolümde doktorum orada şişlik oluştuğunu ve orayı dağıtabileceğini fakat ilerleyen zamanlarda görüntünün daha kötü olacağını söyledi ve o nedenle şimdilik sadece o sıvımsı şeyin daha hızlı erimesi adına kortizon iğnesi yaptı. Yani şu an burnumun eski kemerli burnumdan bir farkı yok bu görüntüye neden olan şeyin dolgu mu odem mi olduğunu anlayabilmiş değilim. Ödem ise neden sadece kemer noktasının orda var. Ne kadar sürede inecek? Dolgu ise, neden dolgu yapılmış olabilir.

Başına benim gibi bir durum gelen yada bu konuda fikir sunabilecek birileri var mı ?

Doktorunuz burun ameliyatında dolgu yaptığını mı söyledi? Burun ameliyatında dolgu yapıldığını hiç duymadım, ameliyat sonrası düzeltme için dolgu yapılıyor bazen.
Dediği şey ödemse evet 6 ay kadar burunda ödem oluyor ama burun sırtının ödemi yaklaşık 2 ayda büyük oranda iniyor.
Benim de ameliyattan sonra sırtta çıkıklık oluştu, burun sırtının düzgün ameliyat edilmediğini söyledi başka bir doktor.
Yalnız ben bastırınca içeri göçme gibi bir durum yok, tamamen sert, kemik dokusu var.
Bazen cilt iyileşirken fazla doku geliştirebiliyor ama bu burun sırtında değil burun ucunda görülüyor genelde. Belki sizinkisi de böyle bir şeydir. Cildin iyileşirken aşırı kalınlaşması söz konusuysa kortizon iğnesi işe yarayabilir.
Ya cildin aşırı doku üretmesi ya da burun kemiğine yanlış müdahale olabilir. Sorun devam ederse başka bir plastik cerrah ya da kbbcinin görüşünü alın bence.

Merhaba acaba kemeriniz geçtimi

Burada çıkıklık gibi görünen kısmın hemen altında (kemik ve kıkırdağın bağlantı noktasında) çökme olabilir. Ödem indikçe çökme belirgin hale geldiğinde sanki kemer oluşuyor gibi görünüyor.

Gerçekten sonuç nasıl acaba? Ama bir buçuk yıl olmuş sorunu paylaşalı. Takip etmiyor olabilir kullanıcı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…