• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz Burun eti hakkında

Anais0

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
116
Puanlar
33
Merhabalar, benim yaklaşık 4 yıldır burun eti problemim var ve iliadin burun spreyi kullanıyorum. (Biliyorum çok yanlış ama kullanmayınca nefes almam mümkün olmuyor.) Başlarda 1 fıs yeterken şimdi sürekli 3-5 fıs sıkmam gerekiyor. Ayrıca çok tahriş ediyor burnumu bıktım diyebilirim. Daha önce ilaçla tedavi yoluna gittim ama ilacı bırakınca yine aynı oluyor. Velhasıl bu yaz emzirmeyi bırakınca burun eti ameliyatı olmak istiyorum. Fakat çoğu yer genel anestezi ile yapıyor. Videolarda lokal anestezi ile 5 dk içinde halleden yerler de var ama nerede? İstanbul'da lokal anestezi ile burun etini halletmiş arkadaşlar varsa ve bana yardımcı olursa çok sevinirim.

Bende ameliyat oldum genel anestezi ile. Yani bunun tedavisi ameliyat yeni bişeyler çıktıysa bilmiyorum

Ben genelle hem septum traslatip burun etlerimi kestirdim. Bence oyle 2dk lokalle olacak bir islem degil. Genel anezteziden niye cekiniyorsun?

LOkal daha korkunc bence genel de uyuyup uyanıyrsnz oldu bitti

Burun etinden kastınız konkaların şişmesi mi? Ben tam hatırlamıyorum belki 10 yıl olmuştur ama yaptırmıştım, 5 dk sürmüştü. Burnu sadece uyuşturup sonra etleri yakmışlardı. İşlem 5 dk olsa da bunun için yine ameliyat prosedürleri izleniyor, ameliyathaneye alıyorlar orada yapılıyor işlem. Burun spreyi, ilaçlar çok kullandım hiçbiri işe yaramadı hatta daha da arttırdı sanki o spreyler. Ama şimdi şükür iyiyim. İstanbulda değildim o yüzden öneri veremeyeceğim ama dediğim gibi konka şişmesi ise korkulacak bir şey yok, ben yaptırdıktan sonra çok rahat ettim.

İstanbul'da Ümran tıpa gidiyorum KBB boğaz için. Memnun kaldım

Burun etinden kastınız konkaların şişmesi mi? Ben tam hatırlamıyorum belki 10 yıl olmuştur ama yaptırmıştım, 5 dk sürmüştü. Burnu sadece uyuşturup sonra etleri yakmışlardı. İşlem 5 dk olsa da bunun için yine ameliyat prosedürleri izleniyor, ameliyathaneye alıyorlar orada yapılıyor işlem. Burun spreyi, ilaçlar çok kullandım hiçbiri işe yaramadı hatta daha da arttırdı sanki o spreyler. Ama şimdi şükür iyiyim. İstanbulda değildim o yüzden öneri veremeyeceğim ama dediğim gibi konka şişmesi ise korkulacak bir şey yok, ben yaptırdıktan sonra çok rahat ettim.
Evet konka şişmesi genel olarak burun eti dendiği için öyle yazdım. Siz genel anestezi ile mi olmuştunuz?

Evet konka şişmesi genel olarak burun eti dendiği için öyle yazdım. Siz genel anestezi ile mi olmuştunuz?
Hayır, sadece burnumu uyuşturmuşlardı. İşlem de yaklaşık 5 dakika sürmüştür. Bu işlem de ameliyathanede olmuştu. Sonrasında odaya çıkarmışlardı. Sabah olup akşam taburcu olmuştum. Dediğim gibi 10 yıl geçmiştir üzerinden. Belki şimdi daha farklı uygulamalar vardır.

Ay daha 2 hafta önce oldum çalıştığım hastanede. Lokal anestezi ile 5 dk da olup bitiyor. Sonrasında da acı sızı hiçbir şey yok

Hayır, sadece burnumu uyuşturmuşlardı. İşlem de yaklaşık 5 dakika sürmüştür. Bu işlem de ameliyathanede olmuştu. Sonrasında odaya çıkarmışlardı. Sabah olup akşam taburcu olmuştum. Dediğim gibi 10 yıl geçmiştir üzerinden. Belki şimdi daha farklı uygulamalar vardır.
İşte ben de böyle olsun istiyorum ama gittiğim tüm doktorlar genel anestezi ile yapıyor. Kendimi boşuna riske atmak gibi geliyor genel anestezi de.

Back
X