• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burun estetiğinin korkunç sonuçları da var

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
OLUŞABİLECEK KOMPLİKASYONLARI YAZIYORUM DİKKAT DİKKAT

1_Dikiş yerinde ayrılma:Ameliyat sırasında burnun açıldığı kesi yerleri,ameliyat sonrasında dikişin kopması veya çözülmesi sonucunda ayrılabilir.

2_Burun üstünü kaplayan derinin bir parçasında incelme sonucu ölme olması;
Bu durum 2. - 3. kez ameliyat olan hastalarda burun derisinin daha dikkatli olarak kaldırılmasını gerektirir.Çünkü bu hastalarda burun derisinin kan akımı bozulmuş ve beslenmesi azalmıştır. Bunun sonucunda deri daha ince ve kırılgan bir hale gelmiştir.Çok çok nadir olarak ilk kez ameliyat olan hastada da benzer komplikasyon olma riski mevcuttur.

3_Burun tıkanıklığı: Eğer hastadaki septum deviasyonu,burun allerjisi,burun eti büyümesi,sinüzit gibi burun içi ile ilgili duurmlar ameliyat öncesinde atlanmış ve sadece burnun dışına yönelik ameliyat yapılmış ise erken dönemde şişlikten dolayı normal olarak karşıladığımız bruun tıkanıklığı geç dönemde de devam edebilir.

4_Septum perforasyonu;burun orta direğini oluşturan septum denilen kıkırdak duvarda delik oluşabilir. Ciddi bir durum yaratmaz, bazen hasta nefes alıp verirken ıslık sesi çıkarabilir. Hastaları en çok rahatsız eden olay bu deliğin çevresinde devamlı olarak kabuklanma olması ve bunun burun tıkanıklığı yaratmasıdır. Bu durum ancak ikinci bir ameliyat ile düzeltilebilir.

5_Burun içinde sineşi (yapışıklık)gelişmesi;

6_Burun ucundaki yara yerinde iz kalması: Kural olarak yüzün ortasındaki yaralar, bu bölgenin her iki taraftan da kanlanması ve çok iyi beslenmesinden dolayı iz bırakmazlar. Ancak daha önce de bahsettiğimiz gibi hiç bir şey garanti değildir. Bu güne kadar hiç bir hastamda bu şekilde bir şikayet olmadı. Ancak bu olmayacağını da göstermez
Eğri burun hastalarında ameliyat sonrasında daha önce eğri olan kıkırdak tekrar aynı yöne doğru eskisi kadar olmasa da eğrilme eğiliminde olabilir ve hastaya daha küçük ikinci bir ameliyat gerekebilir.

7_Burun Estetiği ameliyatlarında daha önce var olan deformitenin fazla düzeltilmesi veya az düzeltilmesi sonucunda mevcut deformitenin devam etmesi veya başka bir deformitenin ortaya çıkması durumu gelişebilir.Bu durum fonksiyonel bir bozukluğa da neden olabilir.
Bazı deformiteler aldatıcı ve geçicidir ve takipler sırasında düzeldiği gözlenir. Tatminkar olmayan kozmetik görünüş veya burnun yeni görünüşündeki tatmin eksikliği durumlarında revizyon (düzeltme ) ameliyatı ilk ameliyattan 6 ay-1 yıl sonra yapılabilir. Bu durumda burun dokularının tamamen iyileşmesi beklenmeli ve sonrasında ameliyat yapılmalıdır.Daha küçük bir takım sorunlarda ise lokal anestezi altında 'rötuş' olarak adlandırılan ve 10-20 dakika süren küçük müdahaleler gerekebilir.

TÜM DÜNYADA ESTETİK BURUN AMELİYATLARINDA EN İYİ ELLERDE BİLE 5-10% ARASINDA RÖTUŞ AMELİYATI YAPILMAKTADIR....

kızlar öncelikle bu yazıyı buraya taşımamın sebebini anlatayım, eşimin bi arkadaşı var kızcağaz bu yaz
3. kez rinoplasti olacak ve intahar etmeye bile meyil etmiş durumda çünkü burnu bi felakete dönüştü konuşması bile bi garip; burnundan konuşuyo. ilk ameliyatında komlikasyon oldu 2.yi oldu 2.de bi felaketti şimdi 3.ye hazırlanıyor malesef.
üstelik nişanlı yaza düğünleri olacaktı güya ama sağlık sorunları el vermiyor ki.pskolojisi berbat.
sadece kemerli bi burundu biraz büyüktü ama oda hepimiz gibi daha güzel olma uğruna bıçak altına yattı ve onun değimiyle hayatını kararttı.üstetlik doktoru yaptığı 2.ameliyat için parada aldı şimdi 3yede ister ama onda olmayacakmış.durum böyle kızlar bu tür örneklerde var bi görseniz burun kalmamış düzdüz bişi kıkırdak yapısı çökmüş
allah kimseyi böyle şeylerle sınamasın
KOMLıKASYON YAŞAYANLAR LÜTFEN BURAYA YAZIN Kı BıZDE ONA GÖRE KARAR VERELıM.

cnm bana o doktorun kim oldugunu ozelden yazabilrmisin eger buraya yazman sakincali filan ise tabi.

(aslinda herkes bilmek ister kim o doktorun oldugnu, insanlari korumak amaciyla dikkat etmeleri gerektiginden aslinda burdada yazilsa iyi olur ama malesef bazilari yazmiyor,
iyi doktorlar yaziliyorda kotu yapan doktorlar neden yazilmasin.. dimi ama insanlara yon gosterici olmak icin bence )

canım söylemişti adını ama hatırlamıyorum genç bi doktormuş.kızlar biliyosunuz en önemli şey tecrübedir bu işte, olacağınız kişinin kaç yıldır bu işi yaptığını mutlaka araştırın.
Maniac bende yazın olmayı düşünüyorum ama görüyosun işte böyle sonuçlarıda var.benim doktorum 10 yıldır beş yüze yakın ameliyat yapmış araştırdım ben ama yine de insan korkuyor benimki tam olarak kesin değil ama olursam diyarbakırda irfan erdeme olcam

10 yılda beş yüz müü :O bence cok az canımm yaa 10 yılda bes yüzz, tekrar düsün bencee...

ya canım bende internette okudum onu, internetin yalancısıyım bende belkide yaptığı bütün ameliyatları söylemiştir.nasıl yani azz mı off ya bende ne yapacağımı şaşırdım çok korkuyorummm ama bir an öncede olmak istiyorum.sende oldunmu canım kime olduğunu yazarsan sevinirim ve ne kadara mal oldu sana

ben daha olmadım daa söyle düsün yanii, normalde doktorlar günde bir kac ameliyat yapıyor kii hadi diyelim günde sadece bir ameliyat yapsın en kötü yani, zaten yılda 300 küsür eder hadi hafta sonları fln çık iki yılda rahat bes yüzü gecer yanii ki ben sana en düsük tutarak söyledim, doktorlar günde 3-4ten az ameliyata girmiyorlar yanii, hem sen bir de on yılda bes yüz diyorsun ki bence azz bilemiyorum ama ....

sağol canım sen öyle diyince siteye girip tekrar bktım 2000 senesinden bahsediyomuş yani o yıl için 500 yapmış sonrada giderek artmış canım konuyu açmışken sen diyosun ya günde 3 ,4 ameliyat yapıyorlar ya adamlarda ta^kat kalıyomu ki ya bak sen öle diyince çok korktum ya kötü bi zamanına gelirsek ve sonuç hüsran olursa doktorlarda insan sonuçta yorulabilirler kafaları dağılabilir işlerine konstre olmaz ise ya ben var ya çok pimpirikliyim...doktorun1000.belkide 10.000ci ameliyatı olabilir ama sonuçta bizim ilk ameliyatımız allahım sen koru yarabbim canım sen nerde oturuyosun ve ne zaman olmayı düşünüyosun sende benim gibi endişelimisin yazışalım belki rahatlarız

ezel sana özel msj attım okudun mu görüşelimm diyarbakırda olmana çok sevindim

ben ankarada oturuyorum ve ankarada olmayı planlıyorum, tabii ki bende heyecanlıyım ve korkuyorum kim olmaz ki???

sen nezaman olmayı planlıyosun en iyisi oturduğu yerde olmak dimi canım.sonuçta bişi olursa hemen gider görüşürsün bende diyarbakırda oturuyorum o yüzden diyarbakırda olmak istiyorum tabi iyi bi doktor bulursam ama ben şunu anladımki her doktorun iyi sonuçlarıda var kötü sonuçlarıda bahtına ne çıkarsa benim gittiğim doktor kendi sekreterinkini yapmıştı süperdi çok doğaldı ama benimki öylemi olur acaba bilemiyo insan sen kime oluyosun canım sende benim gibi endişelimisin konuşalım insan konuştukça rahatlıyo benim bu konuyu konuşacağım deneyimli kimse yokta:delphin:

cnm bu forumda bir sürü deneyimli arkadas bulabilirsin sana yardımcı olacak, suan icin henüz bende bir deneyim yok :D acıkcası doktor olarak istanbulda cok iyi doktorlar var ama bana ankarada olmak daha mantıklı geliyor cünkü bunun haftalık aylık kontrolleri fln var, sonra alcısı vs. yani sürekli baska sehire gidip gelmek zor, ama bu nedenle de bilmedigin bi doktora ameliyat olmak akıl karı degil tabii, ankarada da iyi doktorlar duydugum icin tercihimi ankaradan yana kullanacagım. ama diyarbakır nasıldır bilemeyecegim, sonucta bu yüzümüzün ortasında duran bir sey önüne gelene yap diyemezsin, dogru doktoru bulmak ve ona olmak cok önemli...

evet canım çok haklısın zaten bende bu yüzden bu denli endişeliyim ne yapmalıyım sence ama burdada iyi doktorlar yok değil

iyiki yaptırmamışım bunları okuduktan sorada vazgeçtim..

sevgili ben.demek hemen vaz geçtin ama ben bunları bilmeme rağman vazgeçemiyorum sen neden olacaktın ve neden vazgeçtin resimlerime bakamısın sencede yapmalımıyım

Narkoz verilen her hasta da ölüm riski vardır. Benim arkadaşım 9 aydır rinoplasti yüzünden bitkisel hayatta ... Ben de geçen sene ameliyat oldum ve gayet sağlıklıyım karar vermeden önce iyi düşünün.

aman allahım inanamıyorum buna sen gerçekten doğrumu söylüyosun nasıl yani bitkisel hayatta mı daha neler ilk defa böle bişi duyuyorum

Back