Burun Estetiğinde AÇIK teknik mi KAPALI teknik mi ? Neden ?

oralet

Ben, Yenilendim..
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2010
2.388
17
116
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Burun estetiğinde ilk etapta doktor ismi değil yöntem konuşmanın doğru olduğunu düşünüyorum.
Bir çok ameliyat olmak isteyen kişi x doktora veya y kişisinin fotoğrafını görüp ameliyat olmaya karar veriyor. Fakat bu doktorların kullandığı tekniği çoğu kez hastaların bilmediğini farkettim. Bence bir sürece başlanmadan önce enine boyuna tüm detaylar masaya yatırılmalı ve sonrasında hamle yapılmalı. Satranç gibi.. Doğru zamanda doğru adımlar :)

Bu sayfayı oluşturmamın en önemli amacı tekrar yazmak istiyorum yöntemlerle alakalı ameliyat olmayı düşünen kişilere bilgi verme amacını güdecek şekilde katkı sağlanması.

ben de tam tersini düşünüyorum, doktora karar vermeli, gerisini de boşvermeli. Her doktorun tipik bir tarzı var. Hastadan hastaya milimetrik farklar oluyor. Dikkatli incelediğinde bir doktorun elinden çıkan bütün burunlarıın genel çatısının aynı olduğunu ben fark edebiliyorum, 2 kez ameliyat geçirmiş biri olarak. Kimin tarzı içine yatıyorsa ona ameliyat olmalı insanlar. Bu tip detaylarla ameliyat planını oluşturmak olsa olsa kafa karışıklığı yaratır kafada.

Doktora karar vermek ki ülkemizdeki doktor bolluğundan bu biraz güç iş olduğunu düşünüyorum :)

Dediğin gibi her doktorun farklı tarzı var ve şu da bir gerçek ki her doktorun yaptığı burun aynı olmayacak. Hem yapılan yöntem fazlasıyla önemli. Sonuçta senin bedenin üzerinde bir değişiklik yapılıyor ve uyutuluyor olsan dahi bunun ne şekilde yapılacağına kabul etmek yine senin elinde oluyor.

Ve çoğu hasta ameliyat yöntemini bilmiyor. Bu forumun farkı burada açığa çıkıyor. Nedenini niçinini bilmek önemli bundan zarar değil fayda doğar ben böyle düşünenlerdenim.

Doktora da karar verelim ama gerisini de boşvermeyelim :)

Hem ben de 1 burun 1 göğüs olmak üzere iki ameliyat geçirmiş biriyim. Burun ameliyatımla ilgili tüm detayları bu siteden bu sitedeki yardımsever kadınlar kulübü üyelerinden öğrendiğim bilgilerle edindim.

Açık ve kapalı tekniğe gelince aynı bölge üzerinde birbirinden çok farklı tarzda işlemlere tabi tutulan ve sonuçları muazzam farklılıkta olan bu iki farklı teknik hakkında ameliyat olanların, olacak olanların tercih sebeplerini burada paylaşıp daha önemlisi faydalı bir şekilde artı ve eksileriyle öğrenmek için faydalı bir forum sayfası olacağını düşünüyorum.

Mesela senin yöntemin neydi ? Ameliyat sonrasında yaşadığın asimetri problemin oldu mu ? İkinci ameliyatını olma sebebin neydi ? Şu an mutlu musun :) Bunları paylaşman bilgilendirici olacaktır.

Sevgiler..

kesinlikle yöntem yöntem yöntem.. ve yöntemi iyi kullanmaya hakim olan dr..

Ben kapalı teknikle oldum ve doktorum öyle olacağını ameliyat öncesi belirtmişti.....Hiç bir sorunda yaşamadım...

Sevgili Oralet;
Ben kapalı teknikle ameliyat oldum.. İlk ameliyatımda simetri prorblemi oldu. C tipi olan eğriliğim aynen devam etti. Doktorun da teşvikiyle tekrar ameliyat oldum, burun sırtındaki asimetri geçmiş gibi gözüküyor ancak biliyorsun şişlik çabuk inen birşey değil, ve bu eğrilik ödemler çekilince daha çok ortaya çıkıyor. O nedenle gördüğüm görüntü sonuçtur diyemiyorum. İnşallah geçmiştir diyebiliyorum sadece. İkinci ameliyatım yine kapalı yöntemle oldu.
"Dediğin gibi her doktorun farklı tarzı var ve şu da bir gerçek ki her doktorun yaptığı burun aynı olmayacak. Hem yapılan yöntem fazlasıyla önemli. Sonuçta senin bedenin üzerinde bir değişiklik yapılıyor ve uyutuluyor olsan dahi bunun ne şekilde yapılacağına kabul etmek yine senin elinde oluyor. "
Bu kısma ne yazık ki hiç katılmıyorum yaşadığım tatsız tecrübe sonucu. Cerrahların %90nında zaten "tanrı sanrısı" denilen olay var, kendine aşırı güven; muazzam ego patlaması.. Hastayı ne kadar dinler gibi yapsa da nasılsa ben en iyisini bilirim diyerek tamamen kafasından geçeni uygulamakta hiçbir tereddüt görmüyor. Hal böyleyken doktora gidip ay böyle istiyorum, şöyle istiyorum, kapalı yapın, açık yapın, yapmazsanız olmam lafları öyle gereksizmiş ki ben geç anladım. Gideceksin bakacaksın nasıl burun yapmış sonra da beğeniyorsan olacaksın ameliyatı. Zaten he deyip geçiyor çünkü şurası şöyle olur mu diyince, çok ekstrem bir istekte bulunmadığınız sürece (burnumu yok edebilir misiniz doktor beyyy derseniz yapmazlar sanırım:)

Merhaba arkadaşlar;
Ben 3 ay önce Barış Beye ameliyat oldum.Kapalı teknik uygulandı.benden 1 ay önce de bir arkadaşım açık teknikle ameliyat oldu.Benim ameliyatımdan sonra bir araya geldiğimizde 2mizin arasında inanılmaz bir fark vardı.Bende ne morluk ne yüz şişmesi vardı.Arkadaşimin ki ise tam tersiydi.Çok uzun sürede iyileşdi.Kapalı teknikde yüzde morarma ve şişlik olmuyo.benim ilk 2 gün sadece sağ gözümün altında çok zor görülen bir sararma oldu.o da 2 günde gecti.Kpalı tekniğin diğer bir iyi tarafı da burnunuzda hiç bir dikiş izi olmuyor.yani ameliyat olduğunuza dair hiç bir iz bırakmıyorsunuz arkanızda Ameliyat sonrası resimleri isteyenlere göderebilirim.

arkadaşlar emin olmadığınız yanlış bilgiler paylaşmayın lütfen.ben sağlıkçıyım işin içinde olan biri olarak söylüyorum burun kenarındaki kemik kırılırsa ister açık olsun ister kapalı morarma olur doğal olarakta şişlik.benim arkadaşım açık ameliyat oldu kemik kırılmasına ragmen hiç ama hiç morarma olmadı yani biraz kişinin bünyesiylede alakalı bu durum.ne kadar erken buz uygularsanız morarmada azalır.ameliyat 4-5 sat sürer birde kemik kırılma aşaması ameliyatın sonuna doğru olmadıysa zaten ameliyat bittiğinde morarmış ve şişmiş olursunuz teknikle falan değil doğru doktoru bulmakla uğraşın bence.açık teknikte kesi yeri düzgün kesilip dikiş doğru teknikle dikilirse zaten dikiş yeri dikkat çekmiyor.burun ucunda düşme yok harika sadece sırt kısmında hafif bir sorun varsa kapalı teknik tercih edebilir belki.ben acık tekniği tercih ettim daha doğru olduğunu düşünüyorum artık çoğu doktor zaten açık teknik tercih ediyor(tekniği doktora bırakmak daha doğru)tabi unutmamak lazım hiçbir sonuç dörtdörtlük olmaz sonuçta allahın yarattıgı bile kusurlu bulup ameliyat oluyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…