• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burun estetiği tecrübelerim/ tavsiyelerim

playcold

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2017
81
26
88
Merhabalar,
Yaklaşık 1 ay önce burun estetiği oldum ve olacaklar için yardımcı olacağını düşündüğüm şeyler paylaşacağım. Siz de ekleme yaparsanız daha faydalı olur
- Estetik tamamen sizin kararınız başkasının değil, iyileşme sürecinde de bu hep aklınızda olsun. Başkalarının sizin hakkında yapacağı yorumları pek dikkate almayın onlar da burnunuzu 1 ay sonra görseler tanıyamazlar.
- Ameliyat gerçekten basit ve acısız, sadece 2-3 gün şişlikler, tamponlar ve ağızdan nefes almak zorluyor
- Yanınızda size bakacak biri olsun, tek başınaysanız ilk hafta çok zorlanırsınız
- 1-2 hafta içinde işe/ ya da okula dönebilirsiniz, hafif makyaj da yapabilirsiniz. Ben bu dönemde sadece göz altı kapatıcısı ve rimel kullandım.
- Burnunuza dokunduğunuzda eskisi gibi hissetmiyeceksiniz, bu normal, zamanla düzelecek.
- Tamponların çıkartılmasından korkmayın, acı sıfır
- ameliyat sonrası ve ilk haftalar için gömlek tarzı ve boyun kısmı geniş kıyafetler alın, burnunuza hasar vermeyi engeller.
- Film/ dizi / kitap seçin yoksa ilk günler çok sıkıcı geçer
- Emzirme yastığı veya yolculuk yastığınız varsa ilk zamanlar uyumak kolaylaşıyor ve burnunuzun bir yere çarpmasını engelliyor
- Meyveli yoğurt deposu yapmıştım hem yemesi kolay hem de güzel
- Buzluğunuz buz bulunsun, buz sadece göz altındaki şişliği indiriyor başka bir faydası yok
- Dudaklarınızdaki hissizlik normal o yüzden ilk zamanlar çekildiğiniz selfie de mimikleriniz çok garip çıkıcak
- En iyi dudak nemlendiricisini alın çünkü dudaklarınız inanılmaz kuruyor
- Narkozun herkeste etkisi farklı, bende bulantı yapmıştı
- Endişeli olmanız çok normal. Yurtdışından geldim ve yaklaşık 6-7 ay doktor aradım. Ama çok mutluyum ve sonuçtan da memnunum. 100% mükemmel bir burnunuz olması imkansız ama aynaya artık rahatça bakabiliyorsaniz insanların yan profilden sizi görmesi rahatsız etmiyorsa ve kendinize güveniniz yerine geldiyse en önemli de mutluysanız 2-3 hafta sabıra hatta tamamen oturması için 6 ay-1 yıl süreye gerçekten değiyor.

Umarım ameliyat olacaklara/ olanlara yararlı olur. Sorularınız varsa aşağıya bırakın.

Sevgiler

Son düzenleme:
Bide benim gibi olup bu süreci çok zor geçirenlere tavsiyeniz var mi ?

Öyle göründüğü gibi kolay değil kapalı teknikle olanlar süreci rahat geçiriyor .tabi dr önemli faktör bazen işler ters gidiyor dr çok iyi olsada istenmeyen sonuçlar çıkabiliyor neyse benim diyeceğim burnunuz asla eskisi gibi rahat kullabileceğiiniz bir burun olmuyor ...herkese tavsiyem çok mecbur olmadıkça öyle ufak tefek sıkıntılar için ameliyat olmayın ! Dahasida güvenmediğini z hekime asla olmayın çünkü kötü sonuç hem maddi hem manevi yönden cok yıpratıcı ...

Benim de tam 1 ay oldu burnunuz hayırlı olsun. Bir sorum olacak kaş bıyığı ne kadar sonra aldırdınız? Kuaföre iyice tembihlemek lazım ama İstanbul'da yaşıyorum işini iyi yapan kuaför yok gibi.

Merhaba,
Teşekkürler deneyimlerinizi paylaştığınız için. Hangi doktora ameliyat oldunuz?
beğendiğiniz için ben teşekkür ederim. Sezgin Öztürk'e ameliyat oldum.

Öyle göründüğü gibi kolay değil kapalı teknikle olanlar süreci rahat geçiriyor .tabi dr önemli faktör bazen işler ters gidiyor dr çok iyi olsada istenmeyen sonuçlar çıkabiliyor neyse benim diyeceğim burnunuz asla eskisi gibi rahat kullabileceğiiniz bir burun olmuyor ...herkese tavsiyem çok mecbur olmadıkça öyle ufak tefek sıkıntılar için ameliyat olmayın ! Dahasida güvenmediğini z hekime asla olmayın çünkü kötü sonuç hem maddi hem manevi yönden cok yıpratıcı ...

Ameliyat sonrası süreç herkeste farklı ilerliyor. Açık teknikte ameliyat oldum ve ilk hafta hariç pek zorlanma yaşamadım. Tabi dediğiniz gibi ufak tefek sorunlar için ameliyat değmez. Ben 10 yıldır istiyordum ve burnumla barışmak için çok uğraştım. Şimdiki halim zaten kafamda hep kendimi gördüğüm halimdi. Psikolojik olarak tamamen hazır hissetmeniz çok önemli

Bide benim gibi olup bu süreci çok zor geçirenlere tavsiyeniz var mi ?

geçmiş olsun. ne gibi sıkıntılarınız var?

Benim de tam 1 ay oldu burnunuz hayırlı olsun. Bir sorum olacak kaş bıyığı ne kadar sonra aldırdınız? Kuaföre iyice tembihlemek lazım ama İstanbul'da yaşıyorum işini iyi yapan kuaför yok gibi.

ben alçılar çıktıntan sonra burnum bantlıyken aldırmıştım ilk . yalnız bıyığımı iple değil ağdayla aldırdım daha hızlı ve hareketsiz olduğu için (umarım anlatabilmişimdir)

ben alçılar çıktıntan sonra burnum bantlıyken aldırmıştım ilk . yalnız bıyığımı iple değil ağdayla aldırdım daha hızlı ve hareketsiz olduğu için (umarım anlatabilmişimdir)
Ben zaten iple sevmiyorum. o zaman ben de artık aldırayım çığrından çıktı benimki teşekkürler.

beğendiğiniz için ben teşekkür ederim. Sezgin Öztürk'e ameliyat oldum.
Sorun doktorun keyfi olarak müdahale etmesi.

Ameliyat sonrası süreç herkeste farklı ilerliyor. Açık teknikte ameliyat oldum ve ilk hafta hariç pek zorlanma yaşamadım. Tabi dediğiniz gibi ufak tefek sorunlar için ameliyat değmez. Ben 10 yıldır istiyordum ve burnumla barışmak için çok uğraştım. Şimdiki halim zaten kafamda hep kendimi gördüğüm halimdi. Psikolojik olarak tamamen hazır hissetmeniz çok önemli

geçmiş olsun. ne gibi sıkıntılarınız var?

olumlu yorumlar gördükçe seviniyorum. çünkü burada o kadar kötü şeyler yaşamış insanlar var ki çok korkuyorum eski halimi özlersem diye. araştırıyorum ama henüz bir dr ile görüşmeye gitmedim. tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler...

olumlu yorumlar gördükçe seviniyorum. çünkü burada o kadar kötü şeyler yaşamış insanlar var ki çok korkuyorum eski halimi özlersem diye. araştırıyorum ama henüz bir dr ile görüşmeye gitmedim. tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler...

ne demek. ameliyat olmadan önce bu sitede çok şey okudum, herkesin beklentisi ameliyattan farklı, doktor seçimi de çok önemli. doktorla görüştükten sonra da kafanızdaki sorular cevaplanır büyük ihtimal. kemerli bir burnum vardı ve sadece yan profilden belli oluyordu. doktorum bana zaten önden bakıldığında çok bir değişiklik olmayacak demişti benim alışmam belki de bu yuzden kolay olmuştur. umarim herşey dilediğiniz gibi olur.

Back
X