Merhaba herkese,
Yaklaşık 8 sene önce ameliyat olmuştum ve çok net hatırladığım şey burun ameliyatının en zor yanının psikolojisi olduğu. Biraz bu açıdan hazırlıklı ve soğukkanlı olmakta fayda var. Burun yüzün merkezinde olduğu için burundaki herhangi bir değişim diğer bölgelere olan mesafeyi değiştiriyor. Her şeyden önce tamponlar çıkana kadar psikoloji dağılıyor. Ben de domuz görüntüsüne üzüldüğümü hatırlıyorum. Tamponlar çıkınca anlıyorsunuz yoluna girmeye başlayacağını, burun aşağı iniyor. Bir de en net hatırladığım burun ile dudak arasındaki mesafenin gözüme çok göründüğü ama o da tampon çıktıktan sonra yavaş yavaş düzeliyor. Eğer doğru bir ameliyat olundu ise sadece ve sadece sabırlı olmak gerekli. Olmadıysa da iyileşme tamamlanana kadar bekleyip sonrasında ne yapılabileceğine bakılabilir. Benim burnum doğal ve güzel oldu mu diye sorarsanız, bence çok doğal olmadı fakat oran olarak yüzüme oturdu ve yakıştı. Ve kesinlikle eski burnumdan daha iyidir. Bu yüzden iyi ki yaptırmışım diyorum. Mükemmeli beklememek de gerek çünkü her zaman daha iyisi var, bunun sonu yok. Biraz tatminkar ve ne istediğini bilen ve beklentilerini sınırlı tutan bir yaklaşım sizi rahatlatacaktır. Ayrıca buna çok anlam yüklemek ve Adriana Lima'ya dönüşeceğini beklemek de hayal kırıklığı getirebilir. Ben plastik cerraha yaptırdım, deviasyonum büyük oranda yok oldu fakat zaman aldı. Tahminimce burun içi mukozası da eski dengesini yakalayana kadar belli bir zaman alıyor. Belki bu sebeple ilk zamanlar nefes almam tam düzelmemiş olabilir. Ayrıca ilk birkaç sene tam oturmamıştı burun, artık tamamen oturdu. Bir taraftaki kemik oynuyordu ara sıra fakat o da artık oturdu. Bu bir süreç işi. Bu süreçte vücudunuzda ve yüzünüzde de değişimler oluyor ve burun da bunlarla etkileşimde. Biraz böyle bakmak lazım. Emin olun ben de çok çaresiz ve mutsuz hissettim o süreçte, çok zor, burada da yazılanları çok iyi anlıyorum, fakat şöyle bakılabilir, her geçen yıl plastik cerrahi ilerliyor, belki şuan çok başka noktalarda, dolayısıyla bir sorun olursa telafi edilebilme olasılığı da daha yüksek olabilir. Bence burada en önemli kısım ne istediğini tam olarak bilmek ve bunu doktora net şekilde aktarmak. Ve sorunlar yaşanırsa nasıl bir yol izleneceğini de doktorla net konuşmak. İletişime açık ve bu işte çok tecrübeli bir doktor seçmek iyi bir sonuç alma olasılığını da yükseltecektir. Umuyorum herkes burun operasyonu sürecinden mutlu çıksın veya zaman içerisinde mutlu sonuçlar elde etsin. Metanetli ve pozitif olun.