• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

burun çizemiyorum ama......

O kadar çok etkilendim ki...

Ben de çocukluktan beri, ilkokul öncesinden tutun da üniversite son sınıftaki ders notunun arkasına çizdiklerim hep "yüz". İlkokul civarlarında burun çiziyordum, ama çizdiğim burnu pek beğenmiyordum (yine de çizdiklerime toz kondurmuyordum) daha sonra güzel burun çizmeyi öğrendim, kendi kendime keşfettim, böyle sanki yepyeni bir şey daha önceden hiç yapılmamış gibi, hani ev,araba çizebildiğimde bu kadar memnun olmamıştım...:)

Hatta annemin babamın bazı diyaloglarını karikatürize ederdim, annemle babamı çizerdim üzerine de diyalog balonları, duyup da bana komik gelen cümlelerini yazardım, hey gidi günler hey :):)

Çizdiğim yüzlerde birşey keşfettim. İnsanın yaşı ilerledikçe el becerisi, kalemi kullanışı değişiyor, tabi hayata bakışı, yaratıcılığı, olumluluğu da... Çizdiğim "yüzler" gün geçtikçe "hüzünlü" bir yüze çevrildi, ya hafif bir tebessüm ya da ağlamaklı bir yüz, buğulu gözler...çizerken düşünmüyorum, o an kendimi kaptırıyorum bir bakıyorum gene hüzünlü bir yüz çizmişim, farkında olmadan hep birbirine çok benzeyen yüzler çiziyorum...İnsanın ruh hali, hayata bakışı gerçekten çizdiklerine yansıyor... Çocukken daha sevimli, gülen yüzler çizerdim, daha yaratıcıydım, onu hatırladım...

Şu çocuklar ne kadar masum ya, dünyaları ne kadar temiz.. Hele o tatlı çocuk resminde ve sözlerinde o kadar güzel ifade etmiş ki kendini, etkilenmemek mümkün değil...Dilerim hayatı boyunca o yönü daha da güzelleşir, gelişir...

Teşekkürler talin...

bu arada son mesajınızı okudum (oğlunuzun çizdiği resmiyle ilgili olan mesajı), çok hoşuma gitti. Hikaye ve resim bir arada, süper bir yaratıcılık:) tek kelimeyle harika...
Oğlunuzla böyle güzel ve tatlı anlarınız bir ömür boyu sürer inşallah...

canım benim çok teşekkür ederim güzel dileklerin için

sen de o kadar güzel ifade etmişsin ki hissettiklerini..evet dediğin çok doğru..insan büyüdükçe herşey değişiyor.çocukken güzel olan herşey büyüdükçe güzelliğini kaybediyor maalesef..çocukken çizdiğin gülen yüzlerin yerini hüzünlü yüzlerin almasının sebebi de bu işte
ama bılıyormusun ben hala gülen yüzler çizmeye devam ediyorum
dilerim hayatım boyunca da devam ederim
hayat bizim istediğimiz ölçüde güzel oluyor lütfen bunu unutma olur mu:1hug:
sevgiyle kal canımŞeniz

Ne kadar da güzel ifadae etmişsin canım.Nedense biz insanalar büyüyünce kendimiz için diil de başakaları için yaşar hale geliyoruz dimi? Kendi isteklerimizi mutluluğumuzu bir kenara bırakıp sırf başkaları mutlu olsun diye,Kendi hayat resmimizde çiçekler çizmek yerine sıfr o ne der,bu ne düşünür diye şekilsiz burunlar çizmeyi tercih ediyoruz ve çiçekleri hayallerimizde saklayabiliyoruz ancak......

Ne kadar da güzel ifadae etmişsin canım.Nedense biz insanalar büyüyünce kendimiz için diil de başakaları için yaşar hale geliyoruz dimi? Kendi isteklerimizi mutluluğumuzu bir kenara bırakıp sırf başkaları mutlu olsun diye,Kendi hayat resmimizde çiçekler çizmek yerine sıfr o ne der,bu ne düşünür diye şekilsiz burunlar çizmeyi tercih ediyoruz ve çiçekleri hayallerimizde saklayabiliyoruz ancak......

çiçekleri hayallerinde saklama nolur canım:1hug:
hayal kurmak harika ama sadece hayallerde bırakmayalım düşüncelerimizi
gerçekten istediğimiz ve gerçekten hayal ettiğimiz herşeye ulaşacağımızı bilince,buna sonsuz inanınca herşey çok güzel oluyor
hayallerim hep gerçeğe dönüşüyor benim
hayal ettiğim herşeye sahibi çok şükür:sm_cool:
siz neden olmayasınızyerimseniben

sevgilera.s.

Sevgili Talin yeğenin de oğlun da harika.Çocukların hepsi harika.O kadar kolay çözüm üretebiliyorlar ki!..Burun yapamayınca Çiçek yapmış.Çoğu gerçek ayrıntıda gizli değil mi?
Burnunun ne işe yaradığını biliyor çocuk.Çiçekler güzel koka.rBiz de bunu burnumuzla algılarız.

BİZLEr en çok düşlerimizde sınırsız özgür değilmiydik çocukken düşlerimizde "benlerimiz" de tertemizdi büyüdükçe hayallerimize bile ketler vurarak sınırlar koyarak düşledik bizler açık yanlarmızı bilmesek saklamazdık zaten burun çizemiyorsak kolay resim yapmıyoruz ama ben çok iyimser değilim insanlar değişimi, kendiden olmayanı kolay kabullenmiyor eğer "bizi yanlış anlarlarsa ya şeytan derler ya tanrı" dememiş mi filozof ...

yerimsenibenyerimseniben

büyüdükçe saflığımızı kaybediyoruz çünkü ,büyüdükçe hayatın gerçekleri bir tokat gibi çarpıyor yüzümüze
ama diyorum yine de
yine de seçtiğimiz hayatı yaşamıyormuyuz
bu kadar uzaklaşmak niye bu güzelliklerden??

Ben burnu iyi çizemiyorum, burun yerine çiçek yapıyorum.”.
Burnunun ne işe yaradığını biliyor çocuk.Çiçekler güzel koka.rBiz de bunu burnumuzla algılarız.
mütiş yaaa çok güzel bayıldım... ne kadar akıllıca bi cevap oğlunuzunda yeğeninizinde maşallahı var.. allah nazarlardan saklasın...

Oysa ki biz “büyükler” nasıl da çabalarız değil mi zayıf yanlarımızı göstermemek, eksikliklerimizi kamufle etmek için. Ne çok yama yaparız oramıza buramıza bütün görünmek adına. “Ben şunu yapamıyorum” demek ne ağırdır pek çoğumuz için. Zayıf yanlarımıza yoğunlaşmaktan güçlü yanlarımızı nasıl da ihmal ederiz yıllar içinde.
Ben bayılıyorum defolu ve zayıf yanlarıma.. İnsan olduğumu hatırlıyorum her daim.. Yenilgilerimi ve yenilirliğimi..

Bayılıyorum, elbisemin yırtıklarından içeri giren soğuk havaya.. Sonra dizlerimi okşuyorum, bilmem kaçıncı kez ayağa kalkmaya çalışırken..

Kısa etekler giyiyorum, dizlerimde yaralar görünsün diye.. Yaralarımı da seviyorum.

Deneyin.. Nasıl da hafifleyecek yükünüz..

Çocuk kalmak bu demek.. "İçindeki çocuğu öldürme" diye verilen öğütler vardır ya da Mister X röportaj verir gazeteci W ya.. "Ben" der.. "İçimdeki çocuğu büyütmedim"

Ama yapılan bir yanlış vardır. Bu nedense "çocuk ruhlu" olmak olarak algılanır. Hani vardır ya.. hala oyunlar oynayan, neşeli, nüktedan kişilikler..

Oysa çocuk kalmak bu değildir.

Çocuk kalmak yeniden Zeynep olmaktır. Dayatılanlarla kuşatılmamış dünyasında, gördüğü her şeyi merak eden (henüz kendi doğrularına tapmayı öğrenmemiştir çünkü), kendi yolunu çizerken sadece "kendi" olabilen ve en önemlisi de.....
Alışmayı bilmeyen olmaktır, çocuk kalmak..

Deneyin, seveceksiniz.. Talincim yine güzel ve dopdolu bir paylaşım. Yüreğine sağlık.

her okuduğumda bir kez daha etkileniyorum..bazen nasıl da göremiyoruz,, ufacık detayların farkına bile varamıyoruz hayretttt

Talincim,
Çok güzel bir paylaşım.a.s.
Ama emin olamadım sen mi yazdın,yoksa alıntı mı bu yazı?şutarafagitti

Ben bayılıyorum defolu ve zayıf yanlarıma.. İnsan olduğumu hatırlıyorum her daim.. Yenilgilerimi ve yenilirliğimi..

Bayılıyorum, elbisemin yırtıklarından içeri giren soğuk havaya.. Sonra dizlerimi okşuyorum, bilmem kaçıncı kez ayağa kalkmaya çalışırken..

Kısa etekler giyiyorum, dizlerimde yaralar görünsün diye.. Yaralarımı da seviyorum.

Deneyin.. Nasıl da hafifleyecek yükünüz..

Çocuk kalmak bu demek.. "İçindeki çocuğu öldürme" diye verilen öğütler vardır ya da Mister X röportaj verir gazeteci W ya.. "Ben" der.. "İçimdeki çocuğu büyütmedim"

Ama yapılan bir yanlış vardır. Bu nedense "çocuk ruhlu" olmak olarak algılanır. Hani vardır ya.. hala oyunlar oynayan, neşeli, nüktedan kişilikler..

Oysa çocuk kalmak bu değildir.

Çocuk kalmak yeniden Zeynep olmaktır. Dayatılanlarla kuşatılmamış dünyasında, gördüğü her şeyi merak eden (henüz kendi doğrularına tapmayı öğrenmemiştir çünkü), kendi yolunu çizerken sadece "kendi" olabilen ve en önemlisi de.....
Alışmayı bilmeyen olmaktır, çocuk kalmak..

Deneyin, seveceksiniz.. Talincim yine güzel ve dopdolu bir paylaşım. Yüreğine sağlık.

ne kadar güzel yazmışsın canım ya
tek kelimeyle harikasınŞeniz

ne kadar guzel yazmıssın emegıne saglık ders almamız gereken o kadar cok sey var kı hele kı cocuklardan

mükemmel üstü bir paylaşım çok saol hakikaten biz eksik kapatalım derken bazen iyice eksilebiliyoruz 5 yaşındaki çocuk kadar olmak bu kadar zormu lütfen benim için öp kuzenini sevgiler

Son düzenleme:
Back
X