Burun ameliyatı sonrası sağlık durumunuz nasıl ?

Selma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2007
290
18
40
Arkadaşlar benim ameliyatım kasım 4,
size sormak istediğim burun ameliyatı sonrası sağlık durumunuz nasıl?

bende deviasyon olduğundan, ve burnumda polip olduğundan, burnumun sağ veya sol tarafı hep tıkalı, iki taraftan nefes aldığımı hiç bilmiyorum

çok sık akut sinüzit oluyorum, sürekli sinüzit ilaçları sık sık alerjik rinit:KK43:
maalesef bu ilaçlar olmadan yaşayamıyorum, antibiyotik ve sinüzit ilaçları hayatımın bir parçası

sizde ameliyat öncesi durum nasıldı, şuan nasıl?
hepimize sağlıklı günler inşallah:)

Huuu:), ameliyat sonrası sağlık durumunuzdan bahsedebilirmisiniz canım kardeşlerim:)?

Arkadaşlar benim ameliyatım kasım 4,
size sormak istediğim burun ameliyatı sonrası sağlık durumunuz nasıl?

bende deviasyon olduğundan, ve burnumda polip olduğundan, burnumun sağ veya sol tarafı hep tıkalı, iki taraftan nefes aldığımı hiç bilmiyorum

çok sık akut sinüzit oluyorum, sürekli sinüzit ilaçları sık sık alerjik rinit:KK43:
maalesef bu ilaçlar olmadan yaşayamıyorum, antibiyotik ve sinüzit ilaçları hayatımın bir parçası

sizde ameliyat öncesi durum nasıldı, şuan nasıl?
hepimize sağlıklı günler inşallah:)

Canım bende de sola deviasyon vardı ve burun deliklerim basık olduğundan gerginmiş o bakımdan nefes alamıyordum, nefes alamama şikayetiyle gittim, deviasyonu düzeltirken mecburen burun ucunu da düzeltmeleri gerekti, bu arada şekil bozukluğu olmasın diye iç dış komple düzelttirdim, hatta ameliyattan önce olabildiğince ben kalayım, mümkün olduğunca estetik olduğu belli olmasın, doğal olsun, karşıdan bakınca delikleri görünmesin, çok kavisli bişey olmasın dedim, doktorumda zaten istesende suratına yakışmayacak bişeyi sen istiyorsun diye sana yapmam merak etme dedi, ben de tamam usta sensin kendimi sana emanet ediyorum, sana güveniyorum dedim. Valla üç gün sonra tam bir ayımı doldurcam ve burnumun içinde rahat temizleyememekten dolayı yer yer tıkanıklıklar olsa da ona rağmen çokkkk güzel nefes alabiliyorum ve maşallah diyeyim, kafam nemli dışarı çıkmak zorunda kaldığım halde sinüzit olmadım (ki ben bu sinüzit yüzünden acillerden çıkamıyordum), sürekli oluşan faranjitim kesildi, şuanda çok rahatım umarım devamında bişey çıkmaz, sanada çok geçmiş olsun diyorum umarım herşey gönlünce olur ve bir an önce sağlığına kavuşursun canım. opuyorumnanaktan

bende buna benzer bır başlık açacaktım arkadasım :) benden önce davranmissin :)
evet ameliyat sonrasını bende çok merak ediyorum..nelere dikkat etmek gerekiyor?ne kadar süre dikkat etmek gerekiyor?ne yapmak lazım?ne yapmamak lazım?burun düşmesi olayı tam olarak nedir?burunun düşmemesi için nelere dikkat etmek gerekiyor?nefes ve uyku problemi ne kadar sürüyor?ilk gece hastanede kalmayı önerir mısınız?mesela yüzünüzü yikarken bile dikkat istiyor mu?
evet çok soru sordum di mı :))) farkındayım ya :) ama iste merak :) bunlar bı de daha başlangıç :)))))
benimde deviasyonum var ayrıca da sagda ve solda Et'ler var :KK43:(( aslında nefes problemi için ameliyat olacağım ama olmusken aradan estetikte çıksın iste di mı ama :) madem bıçak altına yaticam :) olmusken tam olsun :)

bende buna benzer bır başlık açacaktım arkadasım :) benden önce davranmissin :)
evet ameliyat sonrasını bende çok merak ediyorum..nelere dikkat etmek gerekiyor?ne kadar süre dikkat etmek gerekiyor?ne yapmak lazım?ne yapmamak lazım?burun düşmesi olayı tam olarak nedir?burunun düşmemesi için nelere dikkat etmek gerekiyor?nefes ve uyku problemi ne kadar sürüyor?ilk gece hastanede kalmayı önerir mısınız?mesela yüzünüzü yikarken bile dikkat istiyor mu?
evet çok soru sordum di mı :))) farkındayım ya :) ama iste merak :) bunlar bı de daha başlangıç :)))))
benimde deviasyonum var ayrıca da sagda ve solda Et'ler var :KK43:(( aslında nefes problemi için ameliyat olacağım ama olmusken aradan estetikte çıksın iste di mı ama :) madem bıçak altına yaticam :) olmusken tam olsun :)

Ameliyat sonrasında burnunuza tabiri caizse bebek gibi bakmanız gerekiyor, darbelere karşı koruyacaksınız hatta mümkün mertebe dokunmayacaksınız bile ama doktor masaj verdiyse masajlarınızı yapacaksınız, ben ilk iki hafta oturur pozisyonda yattım iki yastıkla, hastanede hiç yatmadım, doktor benim tercihime bıraktı ben de hastane ortamını sevmediğim için ameliyattan dört saat sonra hastaneden çıktım, ilk iki gece uyumak biraz işkence gibi oldu bana ama ara ara uyudum yinede iki gün sonra tamponlarım çıkınca tam bir uyku canavarı oldum :) atelim çıkana kadar tam anlamıyla duş alamadım, saçlarımı kuaföre yıkatıp fönlettim, vücudumu kendim yıkadım, atel çıktıktan sonra normal bir şekilde duşumu aldım, yüzümü yıkarken halen zorlanıyorum, bu ayın 29'unda tam bir ay dolmuş olacak, ben de burun düşmesi denen şeyi merak ediyorum, benim bu saatten sonra burnum düşer mi acaba? burun durduk yere mi düşüyor yoksa darbe falan mı alınca düşüyor acaba?

ben amelıyat sonrası dıkkat edılecek seyler ıcın bıseyler yazayım
ben yogun bakımda ve sonrasında usuttugum ıcın hasta olmustum ama antıbıotık ve grıp hapı halletı sorunu
bolbol su için
tuzu azaltın odemlerı azaltması ıcın

amelıyattan sonra egılmeyın arkadaslar
burnunuza dolan kan muthıs basınc yapar
cok agır kaldırmayın
darbelerden ve anı fren gıbı seylerden sakınmaya calısın
spor yapıyorsanız bır ay ara vermenız ve cınsel hayatı olanlarında yaklasık bır ay ara vermelerı anı kanamalar ve basınc acısından ıyı olur
kımseye burnunuzu sıktırmayın dokundrutmayın
kendınızde masaj harıcınde kı oda doktorunuz onerdıyse cok dokunmamaya calısın
gecelerı en az 45 derece acı ıle yatın en azından alcı cıkana kadar dık yatın
alcı cıktıktan sonra yaklasık bı ay 45 derece acı ıle yanı ıkı yastık ustuste sırt ustu yatın

amelıat sonrası morluklar ıcın
arnıca jel ya da lasonıl krem
alcı cıktıktan sonra şişlikler için
şişlikler ve yıne az da olsa morluklar ıcın hırudoid krem birebirdir

sureklı kullandıgınız ılaclarınız varsa doktorunuza sorun
agrı kesıcı ıcınde sadece doktorunuz onerecegı agrı kesıcıyı ıcın
genelde basınız yukarıda durun

masajları ve burun ıcı bakımları yara kremlerını asla ıhmal etmeyın

agzınız acık hapsurun , burnunuzu mendılle sıkarak sılmeyın
cok gerekıyorsa pamuklu cubukla az az temızleyın
ılk ıkı uc gun 2 saatte bır buz kompresı yapmanız morluklar acısından acayıp ıyı gelecektır
temız gazlı bezlı gozlerınızın ustune koyun
amelıyat eldıvenın ıcıne buz kuplerını yerlestırıp ıkısını bırbırıne baglayın, gozunuz ustune koyun ıkı tarafla kendılıgınden duracaktır
verılen damlaları, ılacları asla aksatmayın

kahkaha atmamaya calısın, cok fazla konusmamaya calısın
ozellıkle grıp mevsımı ve ılk gunler agzınız acık nefes alacaksınız
ondan cok kısı ıle gorusmeyın kımseyı opmeyın

agzınızdakı yaralar ıcın ve dıkıslerınızın uzerıne doktorunuz baska bısı tavsıye etmedıyse teramycın goz merhemı kullanabılırsınız

enınde sonunda hepımız ıyılesıyoruz
sadece kanama artırıcı seylerden uzak durun
aglamak, gulmek, cok konusmak , wc de ıkınma, agzı kapalı hapsurma , basınızı egerek egılmek, darbe almak gıbı..

sıslıkler ıcın maydanoz saplaını kaynatıp ıcebılırsınız
hepınzıe gecmıs olsun sımdıden:)

pirlantacim cok guzel bilgileerr verdin arkadaslarimiza sana katiliyorum... tavsiyelerin gercekden cok cok önem tasiyor...bende bir ay hep dik yattim hatta kalcalarim agriyodu:)) 2 ay hic mi hic sigara icmedim ama su siralar tek tük iciyorum mavis doktorum beni ucurcak duymasin:) ilk bir ay mutlaka ilik dusla banyo edin ....gerisini zaten pirlanta gibi olan arkadasimiz paylasmiz sizlerle...mucuka.s.

verdiğiniz bilgiler için çoook teşekkürler arkadaşlar.. baya faydalı bir başlık olmuş bu:))

supersiniz kızlar ya :))) o kadar güzel bilgiler verdiniz ki..
ameliyat sonrası benim için baya zor olacak gibi gözüküyor :KK43: yüzümü günde 3 kere yıkarım,bakım amaçlı,yastiksiz yatarım,sigara icerim,günde minimum 3 kere wc ye girerim :KK43:,ağzım kapalı hapsururum:KK43: ağzım açık sekilde hapsurmaya şimdiden başlamam lazım :) anca alisirim :) yastık olayı ve sigara en büyük kabusum olacak gibi :KK43:
ne kadar süre bunlara dikkat etmek gerek?yani yastıkla ne kadar yatmam gerek?sigara özellikle :KK43: ne kadar süre icmemem lazım :KK43: aslında belki de bırakırım bu sırada sigarayı :) iyide olur :)))

pirlantacim cok guzel bilgileerr verdin arkadaslarimiza sana katiliyorum... tavsiyelerin gercekden cok cok önem tasiyor...bende bir ay hep dik yattim hatta kalcalarim agriyodu:)) 2 ay hic mi hic sigara icmedim ama su siralar tek tük iciyorum mavis doktorum beni ucurcak duymasin:) ilk bir ay mutlaka ilik dusla banyo edin ....gerisini zaten pirlanta gibi olan arkadasimiz paylasmiz sizlerle...mucuka.s.

canım çok teşekkürler
ben artık dik yatamıyorum canım
45 derece açıyla yatıyorum
bence de sıgara konusunda cok ıyı yapmıssın canım
sıgara yaraların kapanmasında cok zorluk cıkarıyor
valla arkadaslar bence kafadan bır ay herseye dıkkat edın
zaten amelıyattan once 10 gun ılac , akol, sıgara alımını bırakıyorsunuz
sureklı alınması gereken ılaclarda doktorunuzu bılgılendırın

acelyam altını cızdıgım yer ıcın ayrıca tesekkur ederım cok mutlu oldumm
Şenizopuyorumnanaktan

cnmmm bu estetik birazda şans işi...ben çok memnunum saglıgımla ilgili bi sorunum olmadı burun içim gayet muntazam dışıda iyi:)tabi kendi ana burnun gibi kulanamıyorsunnn 1 seneyi geçti halaaaa ilk günki gibi koruyorumm pskolojik olarak biras yoruyor insanı habire başına bişy gelcekmi bidaha amlyt olcam korkusuuu var neyasııkkii...umarım 3-4 sene sonraaa bu şeylerim gecer gider...

Lütfen verdiğim linkten devam ediniz

yaGmurluk

http://www.kadinlarkulubu.com/doktorlar-oneriler-sorular/422060-selma1-burun-estetigi-ameliyati.html

Son düzenleyen: Moderatör:
X