Burun ameliyati sonrasi intihar düşuncesi

nazmk

Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2023
200
24
25
Yaklaşık 2 ay önce burun ameliyati oldum .4 yıldır burnumu aşırı takıyordum ailemi de ikna edemiyordum sonunda babamı ikna ettim ama çok bi masraf olmasın diye çok daha uyguna olduğu için gaziantep fakülte hastahanesinde ameliyat oldum ama olmaz olaydım. 1 aydır aynaya bakamıyorum bu süreçte burda yazılan revizyon ile ilgili yorumlar da sinirlerimi aşırı bozdu .Burnumu aşırı takıntı eden bir insan olduğum için bu süreçte intihar etmeyi bile düşündüm. Sadece burun değil tabi tonla derdim var ama kendimi aşırı suçluyorum.Çünkü kendi ayaklarım üstünde durmadan ameliyat olmayacağımı söylüyordum ama nedense babam ameliyati kabul ettikten sonra aşırı heyecan yaptım. Bazen onları suçluyorum ama genel olarak kendimi çok suçluyorum.Psikolojik yardım almak da istemiyorum çünkü temel olarak sorunlar hep parasızlıktan kaynaklanıyor.Burnumu düşünmemek için günde 16 saat yatmışlığım bile var .Hayatta hiçbir şeyi yolunda gitmeyen ,şansız lanetli bir insan gibi hissediyorum.6 ay sonra ameliyat olacam kesin ama bu sefer de ya daha da kötü olursa korkusu var.Mental olarak hiç iyi değilim. Keşke en başından beri kendimi olduğum gibi sevebilseydim.Tabi eski fotoğraflara baktığımda burnumda öyle çok sıkıntı da yokmuş burun ucu biraz düşük ve kanatlar birazcık geniş. 2 haftadır sadece günde 1 kahve içiyorum. Yemek bile yiyemiyorum

Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama maddi sıkıntıyı ruhsal rahatsızlığa çevirecek ne yaşadınız? Evi siz gecindirmiyorsunuz gibi görünüyor, akşama çocuklarıma ne yedirecegim kaygınız da yoktur... hayatta hiç kimse istediği her şeye kavuşmuyor. Tabi ki psikolojik yardım almalısınız çünkü dar gelirli bir ailede yaşıyor olmak insanı bu denli hasta etmez. Bu çok normal bir durum değil.

Tabiki de maddi durumlar temel sebep değil. 24 yaşındayım ailemi bir şeylere ikna edene kadar canım çıkıyor. Hiçbir şeyi anlamıyorlar kendimi sürekli açıklamak zorunda kalıyorum. Ayrıca para bir şekilde bulunur ama yüzünüzün ortasındaki burnunuzu maf ettirmek tam bir mallık.Bu burnun bir daha düzeleceğinin garantisi bile yok!!

Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama maddi sıkıntıyı ruhsal rahatsızlığa çevirecek ne yaşadınız? Evi siz gecindirmiyorsunuz gibi görünüyor, akşama çocuklarıma ne yedirecegim kaygınız da yoktur... hayatta hiç kimse istediği her şeye kavuşmuyor. Tabi ki psikolojik yardım almalısınız çünkü dar gelirli bir ailede yaşıyor olmak insanı bu denli hasta etmez. Bu çok normal bir durum değil.
Hemen bozmayın kendinizi, hele bi ameliyat olsun, düzelmezse o zaman başka bir yol bulunur. Sizi anlıyorum çünkü benim de fiziksel bazı sıkıntılarım oldu. Ama sakın intihar falan çok ağır sözler bunlar. Üstelik süre de çok uzun değil 6 ay... herşey güzel olacak inşallah

Lütfen kendinizi böyle yıpratmayın. Ne burunlar var görmediniz mi hiç. Bizim eski burunlarımızla bir ömür geçirseniz hayatınızı baştan sonlandıracaksınız o zaman. Olmaz böyle. Her şeyin elbet bir çaresi var süreci eziyete dönüştürmek yerine iyi bir doktor arayışında bulunsanız güzel olur size gerçekçi bir şekilde revizyon sürecini açıklaması bile yetecektir.

Valla ne diyim bilmiyorum bende kulak ameliyatı oldum biri yukarıdan açıldı memnun değilim doktor düzelteceğini söylüyor ama bir daha o işe girer miyim o doktora gider miyim veya aynı acıları yaşamayı gözüm alıyormu dersen sanmıyorum ayrıca bunu çevremdeki insanlara sordugumda da onaylıyorlar evet o biraz açık ama çok belli olmuyor diyorlar gel bana sor ben mutlu muyum değilim üstelik ben özelde oldum parasal bir hesaplama yapmadım estetik işi şans işidir en iyi diye gittiğin doktordan da güzel sonuçla ayrılmayabilirsin bunu biliyorsun dimi …. Ailenin bir suçu yok bence sadece sanırım iyi araştırma yapmamışsın gerçi yapsan da hüsrana uğrayabilirdin .. bence böyle düşün ve alışmaya çalış hala beğenmiyorsan ileride içine sinen bir doktora revizyon olursun bak ben onu bile olamicam çünkü bunun ağrısı hiçbi estetikte yoktur …

Kepçe kulak ameliyatı mı oldunuz? Özelden sürecinizi dinlemek isterim.

Yahu benim burnum cok büyüktür mesela, ha bazen beni de rahatsiz ediyor ama, intihari dusunmek fazla değil mi?
Benimkinden daha guzeldir heralde sizinki.
Lütfen imkan yaratip destek alın.

Yahu benim burnum cok büyüktür mesela, ha bazen beni de rahatsiz ediyor ama, intihari dusunmek fazla değil mi?
Benimkinden daha guzeldir heralde sizinki.
Lütfen imkan yaratip destek alın.
Hayır eski burnum genisti ama yan profilden öyle bir sıkıntısı yoktu. Keşke hiç ameliyat olmasaydım. Burnumu aşırı derecede kısaltması ve burnum yamuk . Doktorum herhangi bir soru sorduğumda hiçbir şekilde benimle ilgilenmiyor .Doğru dürüst cevap bile vermiyor .Burun deliklerimde çok belirgin bir asimetri de var .Ayrıca eski burnumdan özellikle de kışın hiç nefes almazdım çünkü kışın ceplerimde hep peçete doluydu .Zaten estetik olmasaydım sadece ameliyat olacaktım. Ama yine de keske bulasmasaydim. inannn bana burnumu ameliyat ettigimdem beri doğal, büyük burunlar bana çok çekici gelmeye başladı. Çünkü aşırı acı çektim.Hala bile burnumun acısı beynime vuruyor. Arkadaşımla telefonda konuştum ameliyat olduğumu bilmiyorum bana direk grip misin diye sordu
Ameliyat olali 2 ay oluyor valla gülmeyi unuttum ve asla ameliyat olmak istiyorsanız asla ama asla olmayın

Öncelikle en pahalı doktora ameliyat olsaydiniz da kötü sonuç alabilirdiniz. Bu yüzden ailemin maddi imkanı yüzünden böyle oldu diye düşünmeyin. Youtube da Emre Ilhan a ameliyat olan birine herkes burnunun revizyona ihtiyacı olduğunu yazmıştı mesela. Bence de öyleydi. Biraz şans işi estetik. Bir de çoğu kişinin burnu kusursuz olmuyor zaten. Ama ya eskisine göre daha iyi oluyor ya da yüze çok uyumlu oluyor. Bu yüzden memnun kalınıyor bence.

Aşkım benımde yanuk bana özelden foto atarmısın

Buna katılıyorum öncesinde aşırı geniş kemikli ya da gaga burun tarzı burunlara sahip insanların genellikle daha memnun kaldığı bir işlem gibi.

bence buraya yüzünüzü gözünüzü kapatıp sadece eski yeni burnuzu gösterecek şekilde fotoğrafınızı atarsınız daha doğru yorumlar yaparız. Belki sizin düşündüğünüz kadar kötü bile değildir. Burda başka bir üye daha vardı aynı sizin gibi intiharı düşünen çok kötü oldu falan diyen, sonradan fotoğrafını görünce aslında kendisine çok yakıştığını gördük.Bazen sorun burunun kötülüğünde değil de insanın kendisine yabancılaşmasından kaynaklı psikolojisinin bozulduğu oluyor

Size kendi burnumu atsam özelden eminim benimki şuan sizinkinden daha kötüdür. Yandan baya uzun benimki. Ve farklı açılardan yamuk. Yaptırmayı çok istiyorum ben de

aynı durumdayız ahhh bana ulasabılırsın ozelden

burda benden mi bahsettiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…