• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burun ameliyatı sonrası bunalım

Pikabu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2018
21
8
86
Selam bayanlar,
Gectiğimiz pazartesi burun ameliyatı oldum yani bugün 8. Günüm.. ameliyattan çıktığımdan beri burnumu beğenmedim, bunalımdan çıkamadım. ailemdeki insanlar iyilesme surecinin uzun oldugunu su anki goruntunun sonucla alakasi olmayacagini soylese de ben surekli burnuma bakip duruyorum ve hayiflaniyorum, cok pismanim zamani geri dondurmek ve eski burnuma donmek istiyorum, surekli agliyorum.
Eski burnum oyle cok cirkin bi burun degildi, sadece ustunde bir kemer vardi; o kemere takmistim ve onun ugruna ameliyat oldum; simdi burun ucum bile degismis.. burnum eskisinden daha kisa ve kalin gorunuyor, sisler yuzunden mi bilmiyorum iki goz arasi mesafem cogalmis gibi; gozlerim birbirinden ayri duruyo, bu durum gecici mi yoksa burun köküm cok alcaltildigi icin mi boyle gorunuyo, boyle kalir mi diye cok korkuyorum, iki kere disari ciktim ve karsilastigim 3 tanidigin üçü de “ayyy kendine naaptin, ne guzel burnun vardi niye ameliyat ettirdin ki” gibi yorumlar yapinca eve kosup aglama krizlerine girdim; aglayinca yuzum gozum daha da sisiyo, caresizlik ve pismanlik duygulariyla savasamiuorum. Sunu anladim ki, burun ameliyati olmak icin cok saglam ve guclu bir piskolojiye sahip olmak gerekiyomus ve bende de bu yokmuş. Haftaya işe başlicam işe nası gideceğimi bile bilmiyorum; herkes yine bakıp bakıp benzer yorumlar yapıcak diye stres ve endişe içindeyim; işe gitmek bile istemiyorum; ben napıcam bayanlar? Nasıl hayatıma devam edicem??? :(( hiç ameliyat sonrası iki göz arası uzaklaşan oldu mu? Ya da burnu eskisinden kaba ve kalın görünen? Bunların geçme ihtimali var mı? Yoksa artık bu halim son görüntüye yakın bir hal midir??
Yardımlarınız rica

Merhaba canım. Öncelikle bende seninle aynı sorunları yaşayanlardanım. Bende konu açmıştım. Ben 6 ay önce ameliyat oldum ve ilk 2 ayım bunalım ayıydı çünkü bırnum hiç istediğim gibi değildi. Ben doğal biley beklerken doktorum kğçük kalkık kavisli biley yapmıştı. Atel ilk çıktığında kendimi tanıyamadım. Yüzüme o bırun olmamıştı. Ama aradan zaman geçince düzeliyor merak etme oturuyor ve yüzünle uyumlu oluyor. Göz arandaki mesafe kemer gittiği için tuhaf duruyor. Şuan yeni olduğun için burun kökü daha belirgin değil orası belirginleşir sen alışırsın. Ayrıca burun kemerden dolayı ince duruyor kemer gidince kalın görünüo önden ama oda kemiğin belirginleşmesi ile alakalı ben 6 aydayım benimkinde belirgin fark var ama hala istediğim üncelikte değil çünkü ucu hala şiş. Yani şuan senin canını sıkmana hiç gerek yok o burun yüzünle bütünleşicek. Emin olabilirsin. Ben ilk 1 ay evden çıkmadım bu arada seninde canın sıkılmasın diye çıkmanı tavsiye etmem. Herkesin bünuesi yapısı aynı değil bazıları ilk haftada bile güzel görünüyorken bazılarında bu durum aylar alıyor. Sabırlı ol

İ
Selam bayanlar,
Gectiğimiz pazartesi burun ameliyatı oldum yani bugün 8. Günüm.. ameliyattan çıktığımdan beri burnumu beğenmedim, bunalımdan çıkamadım. ailemdeki insanlar iyilesme surecinin uzun oldugunu su anki goruntunun sonucla alakasi olmayacagini soylese de ben surekli burnuma bakip duruyorum ve hayiflaniyorum, cok pismanim zamani geri dondurmek ve eski burnuma donmek istiyorum, surekli agliyorum.
Eski burnum oyle cok cirkin bi burun degildi, sadece ustunde bir kemer vardi; o kemere takmistim ve onun ugruna ameliyat oldum; simdi burun ucum bile degismis.. burnum eskisinden daha kisa ve kalin gorunuyor, sisler yuzunden mi bilmiyorum iki goz arasi mesafem cogalmis gibi; gozlerim birbirinden ayri duruyo, bu durum gecici mi yoksa burun köküm cok alcaltildigi icin mi boyle gorunuyo, boyle kalir mi diye cok korkuyorum, iki kere disari ciktim ve karsilastigim 3 tanidigin üçü de “ayyy kendine naaptin, ne guzel burnun vardi niye ameliyat ettirdin ki” gibi yorumlar yapinca eve kosup aglama krizlerine girdim; aglayinca yuzum gozum daha da sisiyo, caresizlik ve pismanlik duygulariyla savasamiuorum. Sunu anladim ki, burun ameliyati olmak icin cok saglam ve guclu bir piskolojiye sahip olmak gerekiyomus ve bende de bu yokmuş. Haftaya işe başlicam işe nası gideceğimi bile bilmiyorum; herkes yine bakıp bakıp benzer yorumlar yapıcak diye stres ve endişe içindeyim; işe gitmek bile istemiyorum; ben napıcam bayanlar? Nasıl hayatıma devam edicem??? :KK43:( hiç ameliyat sonrası iki göz arası uzaklaşan oldu mu? Ya da burnu eskisinden kaba ve kalın görünen? Bunların geçme ihtimali var mı? Yoksa artık bu halim son görüntüye yakın bir hal midir??
Yardımlarınız rica
üzülmen için gerçekten çok erken 1 hafta daha elin kesilse değişmez iyleşmez biraz toparlanmalısın çok acele etmişsin daha çok değişecek hiç araştırmadınmı bunlar olan şeyler herhafta farklı bir surat bende konu açtım hatta ne zaman duracak bu değişim diye

Ne zaman son halini alacakmış peki size cevap verdiler mi bilenler? Ben biraz araştırmıştım zor bi süreç olacağını tahmin ediyordum ama kendi kafamda benim burnumda fazla değişiklik olmayacak ki sadece kemeri gidecek o yüzden o kadar şişmem, suratım simam değişmez diyordum; hiç beklediğim gibi olmadı; hatta dün alçı çıktığında ve kendime aynada baktığımda düşüp bayılıcaktım; kötü bir burun mu değil mi bilemem ama bana hiç yakışmadığı kesin; sanki ben ben değilim; aynalarda bana başka biri bakıyor.. dün gece rüyamda aslında ölmüşüm ve beynim başka birine nakledilmiş yani o aynadaki zaten ben değilmişim ki şeklinde bir rüya gördüm; piskolojimin ne denli bozulduğunu siz anlayın.

Bir de benim doktorun farklı bir alçılama tekniği varmış sanırım; ameliyattan çıktığımda burnum komple atelin içinde ve dışında da komple bantlar vardı; oysa izlediğim youtube videolarında vs diğer insanların sadwce kemik bölümünde atel olup burun ucu bölümü açıkta oluyordu, o yüzden belki diğer insanlar burunlarında ne gibi değişiklikler yapıldığına dair aneliyat sonrası fikir edinip atel çıkıncaya kadarki sürede de bu değişikliklere alışıyolardı belki. Benimki komple paketli olduğu için bir hafta bilinmezlikle yaşadım. Tek gördüğüm gözlerimin birbirinden uzaklaşmış olduğuydu; dün atel ve tüm sargılar çıkıp bi anda kendimi bambaşka bir burunla görünce kalp krizi geçiricem sandım; anlatınca komik oluyor ama gerçekten kötü bi andı... sonra bi on dakka aynada bakıp durduktan sonra da sağına soluna şişmesin diye bant yapıştırıldı ve bu kısa, kalın, kaba burunla evime yollandım :(

Selam bayanlar,
Eski burnum oyle cok cirkin bi burun degildi, sadece ustunde bir kemer vardi; o kemere takmistim ve onun ugruna ameliyat oldum; simdi burun ucum bile degismis.. burnum eskisinden daha kisa ve kalin gorunuyor, sisler yuzunden mi bilmiyorum iki goz arasi mesafem cogalmis gibi; gozlerim birbirinden ayri duruyo, bu durum gecici mi yoksa burun köküm cok alcaltildigi icin mi boyle gorunuyo, boyle kalir mi diye cok korkuyorum, iki kere disari ciktim ve karsilastigim 3 tanidigin üçü de “ayyy kendine naaptin, ne guzel burnun vardi niye ameliyat ettirdin ki” gibi yorumlar yapinca eve kosup aglama krizlerine girdim; aglayinca yuzum gozum daha da sisiyo, caresizlik ve pismanlik duygulariyla savasamiuorum. Sunu anladim ki, burun ameliyati olmak icin cok saglam ve guclu bir piskolojiye sahip olmak gerekiyomus ve bende de bu yokmuş. Haftaya işe başlicam işe nası gideceğimi bile bilmiyorum; herkes yine bakıp bakıp benzer yorumlar yapıcak diye stres ve endişe içindeyim; işe gitmek bile istemiyorum; ben napıcam bayanlar? Nasıl hayatıma devam edicem??? :KK43:( hiç ameliyat sonrası iki göz arası uzaklaşan oldu mu? Ya da burnu eskisinden kaba ve kalın görünen? Bunların geçme ihtimali var mı? Yoksa artık bu halim son görüntüye yakın bir hal midir??
Yardımlarınız rica
Burun ilk haftalar çok şiş olur. Kaş arası kısımın kaba görünmesinin nedeni şişlik ama ödemi en çabuk inen kısım da orası. Bir ay sonra kaş arası ve burnun üst kısmı şimdikinden farklı görünecek.
İlk üç ayda burnun üst kısmının şişliği nerdeyse tamamen iniyor. Uç kısmın şişliğinin büyük kısmı da 6 ayda iniyor. Deri kalınsa biraz daha uzun sürüyor. Burun ucu biraz aşağıya iniyor.
Kaba şeklini beğendiyseniz sorun yok. İncelip güzelleşecek burnunuz, merak etmeyin.

Burun ilk haftalar çok şiş olur. Kaş arası kısımın kaba görünmesinin nedeni şişlik ama ödemi en çabuk inen kısım da orası. Bir ay sonra kaş arası ve burnun üst kısmı şimdikinden farklı görünecek.
İlk üç ayda burnun üst kısmının şişliği nerdeyse tamamen iniyor. Uç kısmın şişliğinin büyük kısmı da 6 ayda iniyor. Deri kalınsa biraz daha uzun sürüyor. Burun ucu biraz aşağıya iniyor.
Kaba şeklini beğendiyseniz sorun yok. İncelip güzelleşecek burnunuz, merak etmeyin.
Cok sagolun, umut oldunuz, inşallah dediğiniz gibi olur

Ne zaman son halini alacakmış peki size cevap verdiler mi bilenler? Ben biraz araştırmıştım zor bi süreç olacağını tahmin ediyordum ama kendi kafamda benim burnumda fazla değişiklik olmayacak ki sadece kemeri gidecek o yüzden o kadar şişmem, suratım simam değişmez diyordum; hiç beklediğim gibi olmadı; hatta dün alçı çıktığında ve kendime aynada baktığımda düşüp bayılıcaktım; kötü bir burun mu değil mi bilemem ama bana hiç yakışmadığı kesin; sanki ben ben değilim; aynalarda bana başka biri bakıyor.. dün gece rüyamda aslında ölmüşüm ve beynim başka birine nakledilmiş yani o aynadaki zaten ben değilmişim ki şeklinde bir rüya gördüm; piskolojimin ne denli bozulduğunu siz anlayın.
Hahaha canım yaşadığının aynısını yaşadım sanırım. Ben bantları evde çıkardım aynaya baktım. Burun yüxümde iğrenç duruyordu. Ve psikolojim kaldırmadı bayılmışım uyandığımda babam başımda ne oldu falan dedi. Şuan o günlere dönünce geröekten zor günler atlattığımı gördüm. Çok şükğr şuan burnumu beğeniyorum. İnan bana sende beğeneceksin. Yüzün değiştiği için başta alışamıyorsun ama bir süre sonra eski simanı bile unutuyorsun

İlk 2 hafta çok kötü. Şişlikten gözler şaşı gibi görünüyor. Şişlikten kalın görünüyor. Bantların kalıntılarından ve derinin uzun süre kapalı kalmasından dolayı deri çirkin görünüyor merak etmeyiz zamanla düzelecek 1 ay bir geçsin sonrası su gibi geçecek

Selam bayanlar,
Yardımlarınız rica
Kiyamm Sana ben ya üzülme sakın geçiyor bu günler inan benimde 37gun falan oldu amaliyat olalı inan ilk atelim çıktığında kocaman bir burnum vardı sanki başkasının burnunu alıp yuzume takmış kar gibi ama net gibi duruyordu ama biliyordum ben değişeceğini ve hiç takıntı yapnadim şuan baya indi şişlik ama üç tarafta hala var tam ihlesme bu Halide güzel ama inan bana zaman geçtikçe güzelleşiyor ve yüzüne oturuyor alisiyorsun sabret darbelere dikkat et ben çok darbe aldım oyuzden çok moralleri bozuldu sadece büyüden sıkıntı çektim ama birşey olmadı iyim burnumda iyi şükür demek istediğim çık gez dolaş kafana takma inanan 6ay sonra ne kadar boş uzulmusum dicen geçmiş olsun

Selamlar, burdan yazan ve özelden mesaj atıp destek olan herkese çok teşekkür ederim. Bugün tam iki hafta oldu ameliyat olalı ve geçen hafta yazdığım endişelerin çoğu şimdiden silindi gitti

Bende ucunun düşüklüğü için ameliyat oldum ama ucu yine aynı duruyor oysaki dr burun ucunun kaldırınca delikler açıldı ve daralttım dedi ama benim burun ucum aynı duruyor gibi şişlik gidince daha kalkık mi durur 2.5 ay oldu ameliyat olali cevaplarsınız sevinirim dr a inanmıyorum kimse yaptığı ise kötü demez sonuçta

Benim bildiğim kalkıklik düşüyor sonrada düşük kalkmaz zamanla diye tahmin ediyorum çünkü benim burnum kalkık istemedim ilk günler kalkık duruyordu düşecek zamanla dedi doktorum anlicagin zamanla kalkıklik düşer düşüklük kalkmaz gibi

Bende ucunun düşüklüğü için ameliyat oldum ama ucu yine aynı duruyor oysaki dr burun ucunun kaldırınca delikler açıldı ve daralttım dedi ama benim burun ucum aynı duruyor gibi şişlik gidince daha kalkık mi durur 2.5 ay oldu ameliyat olali cevaplarsınız sevinirim dr a inanmıyorum kimse yaptığı ise kötü demez sonuçta
Burun ucu zamanla daha kalkık durmaz hatta biraz iner ama 2 buçuk aydan sonra çok fazla ineceğini sanmıyorum.
Yalnız şişlik inince daha zarif görünür, güzel yapılmışsa tabii. 6. ayda şekli iyice belirginleşiyor.

Burun ucu zamanla daha kalkık durmaz hatta biraz iner ama 2 buçuk aydan sonra çok fazla ineceğini sanmıyorum.
Yalnız şişlik inince daha zarif görünür, güzel yapılmışsa tabii. 6. ayda şekli iyice belirginleşiyor.
Benim sıkıntım dikiş yeri aşağı doğru duruyor orda ödem var demişti ama önden ve yandan dümdüz gözüküyor ve delikler küçük olduğu için nefes almam zorlaşıyor benim gibi olan sonradan düzelen var mı 5 gün sonra 3 ay olcak

Benim bildiğim kalkıklik düşüyor sonrada düşük kalkmaz zamanla diye tahmin ediyorum çünkü benim burnum kalkık istemedim ilk günler kalkık duruyordu düşecek zamanla dedi doktorum anlicagin zamanla kalkıklik düşer düşüklük kalkmaz gibi
Delikler aşağı doğru duruyor moralim çok bozuk kafayı yiyecem evdeki herkes bıktı benden artık dr a da guvenmiyorum yapamadı bence

Back