Burun ameliyatı olmam gerekiyormuş

mxuxge_p

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2007
42
3
Ben uzun zamandır nefes almakta ve uyumakta zorlanıyorum.Yıllardır ağızdan nefes alıyorum açıkçası burundan nefes alamıyorum almak için zorlarsam kendimi yoruluyorum.Uzun zamandır 2 yasyıkla oturur vaziyette uyuyorum.Boğazım hep kuru 5-7 lt su içiyorum.Doktorlar burun kemiğin yamuk , midedeki kaçak genizde asit oluşturduğu için tıkalı ve aynı zamanda geniz eti yakılmalı diyorlar.Sizce ne yapmalıyım?:bbo:

gecmıs olsun canım.babamda geniz eti vardı uyumakta zorlanıyordu ameliyat oldu ama şimdi(yıllar sonra)yine var geniz eti buseferde eriniyor ameliyat olmaya yakmayı duyduk ama yapmadık ama bence ameliyat olmalısın iyi bir uyku cekmek için tekrar gecmıs olsun

Bende de var nefes alma zorluğu. En son gittiğim kbb ve diş doktoru ameliyat olmamı tavsiye ettiler. Yaş ilerleyince daha da zor olur demişlerdi. Ama ben korkumdan birşey yapmadım şimdiye kadar :KK43: Başka yerde olsa ameliyat olurdum da, yüz daha tehlikeli gibi gelir bana nedense

Yaa bende çok korkuyorum .Banada K.B.B dr burunda eğri bir kemik olduğunu söyledi ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi.Ben çok korkuyorum yaa yaptıramam.Amelıyattan çıkmışhastasını gördükten sonra dr tırstım :roflol:
benı ilerleyen yaşlarda zorlanmazsa inşallah zorlamaz olmak istemiyom

canım ameliyat olacaksın.. çok basit bir işlem önce rutin tetkikler yapılır.. ameliyat yapıldıktan sonra en fazla 2 gün kalırsın hastanede o kadar bile değil eve gönderirler.. çok uzun sürmez yani.. böyle yaşama bence :)
geçmiş olsun

Ben uzun zamandır nefes almakta ve uyumakta zorlanıyorum.Yıllardır ağızdan nefes alıyorum açıkçası burundan nefes alamıyorum almak için zorlarsam kendimi yoruluyorum.Uzun zamandır 2 yasyıkla oturur vaziyette uyuyorum.Boğazım hep kuru 5-7 lt su içiyorum.Doktorlar burun kemiğin yamuk , midedeki kaçak genizde asit oluşturduğu için tıkalı ve aynı zamanda geniz eti yakılmalı diyorlar.Sizce ne yapmalıyım?:bbo:

ben deviasyon ameliyatı oldum , kesinlikle tavsiye ederim , nefes almak çok güzel a.s.

arkadasim bende ilk once geniz etini yaktirmistim ama bi faydasini gormedim buyudu tekrardan bi kac sene oncede ameliyat oldum simdi cok rahatim....saglikli gunler dilerim

Slm arkadasim Ben 1995 baslayan nefes darligi ve kulaklarimin tikanikligi 2004-e kadar devam etmisti/ Dr surekli agizdan agizdan nefes aldigim ve burun kemigi kirilmis ve kendine gore duzlesmis oldugu icin buna alerji eklenmis oldugu icin amelyatsiz olmas dediler/ geniz eti yoktu.Ucak seferlerinde maf oluyordum bir olup dirilirdim bas kemiklerim parcalanacak durumdaydi.Senede is dolayisiyla en az 2-3 kere ucakla gitmek zorundaydim Ucak kelimesini duyunca cok kotu oluyordum Amelyat kullaklarim icin yapilacagindan dolayi cok sakincali idi. once burun sonra kullaklar icin yapacagiz dediler. Amelyatsiz olmas birsure seyler soylediler/ Bu durumu duyunca arastirmaya basladik 1)Moskovada cok unlu prof-un amelyatsiz tedavi yontemleri var dediler.2) dogal yolla bir tedavi onerdi.Ben 2-cisin sectim cok korkuyordum.Arkadaslar bu dogal yolla Cinde ozel merkez oldugunu buldular. En az amelyatsiz tedavi oldugu icin gidelim dedik/ Sonra kendi ulkemde bu merkezi bulduk ve orda tedavi oldum.Ozel msj yaziyim. Yaklasik 10-15 gun sonra cok guzel etkisini gordum. Suan sukur nefes darligiyla ilgili sorunum yok ucaga bierken dr gidip ilac aliyorum sakiz v/s yapilacak onerdigi seyleri yapiyorum.En azindan dayanirim. Kullaklarda sonun yoksa belki denersin ama once dr gorusmelisin.Gecmis olsun. Amelyattan sonra nefes darligindan kurtulan arkadaslari biliyorum. Ama tekrarlayanlarini da biliyorum.

bır ay once babam burun kemıgını duzelttırdı. hastanede sadece ıkı gun kaldı. ve cıktıktan ıkı uc gun sonrada tamponlarını aldırdı. gordugum kadarıyla fazla bı zorlugu yok kı bende burun etınden amelıyat olcam yakın zamanda ıns. bu arada genız etı yakılmasını hıc duymadım ama genız etınden ıkı kere amelıyat oldm. sadece sulu yemekler yemek zorunda oldugun ıcın bıraz ac kalıosun ozellıkle amelıyat oldugun ılk gun cunku senı amelıyata ac karına alıyolar . ama o kadar zor bı amelıyat degıl.:1rolleyes:

2000 yılında burnumda kemik eğriliğinden ameliyat oldum amaliyat oldukça zor geçti lokal anestezi olduğu için. ameliyat sonunda kemiğin çok eskiden kaynaklandığı ve tam alınamadığı %50 burnumun açılabildiği söylendi malesef estetik bölümü olmadığı için burnumum düşme riskini göze alamdıklarını söyledi üniversite araştırma hastanesi. Geçenlerde nefes almamda sıkıntı dolayısıyla yine kbb gittim ameliyat tamamen başarısız geçmiş sadece burnumazarar vermişler yeniden ameliyat diyor. tekrar aynı durumu yaşamak ta istemiyorum .acaba özel olduğu için mi ameliyata yönlendiriyor diyedüşünüyorum birkaç doktordan tavsiye almadan ameliyat olmam artık.ameliyatsız geçebileceği söylenmiş dikkatimi çekti biraz açıklayabilirmisiniz arkadaşlar.

X