- Konu Sahibi xsxehrazat35
bırde amelıyat olmadan once dr. a sordum daha sonra buyume yaparmı et buyume yapabılırmıs ama kemıkte buyuk darbe almadıgın surece yada burnun kırılmadıgı surece yapmazmıs fiyata gelınce muayene 100tl amelıyat 1300tl.
Ya doktor yanlış cevap verdi ya da siz yanlış anladınız, darbe ile büyüme yapmasının alaksı olduğunu düşünmüyorum. Aşağıdaki linkte bence güzelce anlatışmış burunun iç yapısı ve neden burnun tıkandığı.
Ben de ameliyat olmayı düşünüyorum ancak en çok koktuğum şey o kadar acı-uğraş-para ve zamandan sonra eski duruma gelmesi ( bu durum olabiliyor )
Burun eti büyümesi ve tedavisi (Konka Hipertrofisi)
Ameliyat sonrası tıkanıklığın geri gelmesi - etin büyümesi şu şekilde açıklanıyor :
Burun etlerinde (konka) tekrar büyüme iki durumda görülebilir.
1) Burun etlerinin büyümesine yol açan sebep giderilmemiş olabilir.
2) Uygun tedavi yöntemi seçilmemiş olabilir. Örneğin kemik iskelet yapıdaki büyüklük sebebi ile burnu tıkayan konkaya radyofrekans tedavisi fayda vermez. Başarılı bir sonuç için endoskopik alt konka redüksiyonu yapılarak kemik iskelet yapı küçültülmelidir.
Burun eğriliği, septum deviasyonu ve tedavisi
Linkteki şu notlar bence özellikle önemli:
Ameliyatın başarısı burundan çıkarılan kıkırdağın fazlalığı ile orantılı değildir. Amaç burun kıkırdağını çıkarmak değil eğikliği düzeltmektir. Bazen hiç kıkırdak çıkarmadan bile eğiklik düzeltilebilir. Şu unutulmamalıdır: amaç eğik septumu düzeltmektir, burundan tamamen çıkarmak değil!!