burun ameliyatı olanlar, burnunuzu ne kadar zaman sonra kendinize aitmiş gibi kullanabildiniz?

cruella09

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2024
25
9
27
merhaba. öncelikle yeni de olsa eski de olsa, hepinize geçmiş olsun :)

burun ameliyatlarıyla ilgili nedense iyiden çok kötü yorum var forumlarda. herhalde işlemi iyi geçenler, geri dönüp de bakın ben oldum çok güzel oldu şu kadar da zaman geçti bir sıkıntım yok diye güncelleme yapmaya gerek görmüyor. hayatlarına devam ediyorlar. ama kötü ameliyat geçirenler, dertlerine ortak, sıkıntılarına çözüm aradıkları için çok fazla karşımıza çıkıyor. bunun bir yanılsama olduğunu düşünüyorum (yada umuyorum diyeyim)

en çok duyduğumuz dertler arasında burun ucunda sertlik, burnun yüze ait değilmiş gibi gelmesi, hissizlik vb. siz bunları ne zaman aştınız? mesela ne zaman akan burnunuzu rahat rahat silmeye, bir şeyi koklarken yüzünüzü korkmadan bastırabilmeye, sevdiklerinizi öpebilmeye, foşur foşur cilt bakımı yapabilmeye, yüzüstü yatabilmeye başladınız? ben görüntüden önce konforu önemseyen biri olarak deli gibi bunlara cevap arıyorum ama niyeyse ameliyat sonrası bu süreçlerle alakalı bilgi veren neredeyse kimseye denk gelmedim. yeterince konuşulmayan çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. izlediğim videolarda burnum bir daha asla eskisi gibi olmadı diyen de var, 4-5 ay sonra istediğim gibi oynuyorum dokunuyorum diyen de var. bu neye göre değişiyor mesela? biraz bunlardan bahsedelim mi?

Ben ameliyat olalı tam 12 ay oldu. Sanki kendi burnumun gibi hareket edebiliyorum. Hunharca silebiliyorum (ki ameliyat sonrası grip olduğum için o zaman da hunharca siliyordum 😁). Foşur foşur da cilt bakımı yapıyorum. Burun ucunda his kaybı oluyor evet. O geçmeyecek ama rahatsız edici bir duygu değil. Benim burnuma doğal bir şekil verildiği için yüzüme ait değilmiş gibi hissetmiyorum. Bu biraz yeni burnunuzu sevmek ve ona alışmakla ilgili. Kızım defalarca burnuma çarptı, bir şey olmadı. Kendimi çok korumadım. Yalnızca ilk 2 ay çok dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum.

Ben ameliyat olalı tam 12 ay oldu. Sanki kendi burnumun gibi hareket edebiliyorum. Hunharca silebiliyorum (ki ameliyat sonrası grip olduğum için o zaman da hunharca siliyordum 😁). Foşur foşur da cilt bakımı yapıyorum. Burun ucunda his kaybı oluyor evet. O geçmeyecek ama rahatsız edici bir duygu değil. Benim burnuma doğal bir şekil verildiği için yüzüme ait değilmiş gibi hissetmiyorum. Bu biraz yeni burnunuzu sevmek ve ona alışmakla ilgili. Kızım defalarca burnuma çarptı, bir şey olmadı. Kendimi çok korumadım. Yalnızca ilk 2 ay çok dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum.
oh ne güzel pozitif bi açılış yaptık hahaha. bunları duymaya ihtiyacımız var ya. sizin burun ucuna kıkırdak koyulmuş muydu? bir de his kaybı derken, nasıl bi şey mesela dokununca hissetmiyor musunuz?

Dogal bir burun yaptirirsan canim alisma gibi bi problemin olmaz. Hatta kusurlarin gidecegi icin coook cabuk benimsersin. Daha once neden yaptirmadin demeye baslarsin :)
Burun ucum 5. Ayda hala uyusuk hafif ama beni rahatsiz etmiyor. Hep boyle kalcak olsa da rahatsiz etmez. Bunu da takmana gerek yok. Gecen grip olur gibi oldum cok korktum cunku burnumu silebilecegimi sanmiyorum :)) biri bana carpacak diye cok korkuyorum. Burnuma dokunmaktan imtina ediyorum yani istedigim gibi cilt bakimi falan yapamiyorum. Gozluk takamiyorum. Ama benim pimpirikligimden bunlar. Doktor bi sey olmaz diyor : D

Benim 2 buçuk sene oldu ve artık o kadar kendi burnum gibi ki estetik olduğunu unutuyorum çoğu zaman. Hiçbir şekilde hissizlik falan yok, tabi ilk aylarda oluyor normal olarak ama zamanla geçmesi lazım bu durumun. Sadece aman bir yere vurmayayım, yüzümü çarpmayayım içgüdüsünü taşıyorum riskli anlarda 😂

oh ne güzel pozitif bi açılış yaptık hahaha. bunları duymaya ihtiyacımız var ya. sizin burun ucuna kıkırdak koyulmuş muydu? bir de his kaybı derken, nasıl bi şey mesela dokununca hissetmiyor musunuz?
Vücudunuzda ödem olur da o şişliği dokunduğunuzda bir hissizlik ya da başka birinin cildi gibi hissedersinizya, tıpkı öyle bir şey. Umarım doğru ifade edebilmişimdir. Kıkırdak koyuldu mu bilmiyorum. Benim hem kemerim hem de burun etim alındı estetikle birlikte.

Benim 2 yıla yaklaşıyor ama malesef ne grip olunca burnumu rahat silebiliyorum ne de cilt bakımı yaparken rahatça yapabiliyorum ya da örneğin yüz üstü yatmak istesem mesela asla yatamıyorum burun ucum çok sert ve baskı olunca ağrıyor. Burun ucumu asla yukarı hareket ettiremiyorum sadece biraz yanlara doğru hareket ediyor. Bence bu doktorun kullandığı tekniğe göre değişiyor. İyi bir doktorun bunlara önem verip ona göre teknik uygulayacağını düşünüyorum.

Ben 2021 de ameliyat olmuştum . Çok ani bir kararla 2 haftada kendimi ameliyathanede buldum 🙈 burnumda kemer vardı, büyük ve genişti ve bir de ameliyat sonrası öğrendim ki kıkırdak eğriliği varmış, sağ taraftan az nefes alıyormuşum. 2 yaşındayken düşüp burnumu sert çarptığım ve dudağımın patladığı bir anıyı annem hep anlatırdı… Ama ben yıllarca fark etmedim nefes sorunu da yaşadığımı bilmiyordum. Ameliyattan sonra anladım ki cidden nefes problemim varmış 😀
Neyse süreç şöyle işledi bende;
Ameliyat malum uzun sürüyor. Kendime gelme sürecim biraz zor oldu . Sürekli terleme titreme mide bulantısı… o beni en çok yıpratan şey olmuştu. Hiç ağrım olmadı. Hatta hemşire sık sık gelip ağrı kesici takalım mı diyordu ama hiç istemedim. Ertesi gün eve geçtim. 6 gün tampon kaldı. Zor olan kısmı tampon ile uyumak vs , nefes alamadığın için.. tamponun alınmasıyla ilgili korkunç şeyler diyorlar ama çok kolay bir şey. Anlık bir acı sadece. 13. Günde işe döndüm. 1 yıl kadar burun ucu, dikiş kısımlarında tam olarak his yoktu. Ama ilk haftalara göre hissin arttığı bir süreçti. İlk aylarda burnumdan hala sıvı su gibi bir akıntı oluyordu doktor normal demişti. Ama ben onu fark edemezdim his olmadığı için mesela 🙈 kocam sürekli uyarırdı 😅 1 yıldan sonra her şey tam anlamıyla normale dönüyor diyebilirim. Gittikçe daha da iyi olduğunu görüyorsun. İyi bir doktor bulup güvenirsen ve dediklerini yaparsan merak etme 12 ayda eski haline geleceksindir. Benim burnum çok doğal oldu. Pek kimse estetik olduğunu anlamıyor çoğu zaman. Şekliyle çok içime sindiği için belki ben bile estetik olduğunu zaman zaman unutuyorum. Bu arada 2. Yılda darbe aldığım da oldu. Erkek yeğenlerim oyun sırasında sert şekilde çarpmıştı burnuma denk geldi. Sıfır sıkıntı yaşadım. Doktor zaten 12 aydan sonra ameliyat öncesi sağlamlıkta olacak demişti.
Uzun ama açıklayıcı olmuştur umarım 🤗

Ben 2021 de ameliyat olmuştum . Çok ani bir kararla 2 haftada kendimi ameliyathanede buldum 🙈 burnumda kemer vardı, büyük ve genişti ve bir de ameliyat sonrası öğrendim ki kıkırdak eğriliği varmış, sağ taraftan az nefes alıyormuşum. 2 yaşındayken düşüp burnumu sert çarptığım ve dudağımın patladığı bir anıyı annem hep anlatırdı… Ama ben yıllarca fark etmedim nefes sorunu da yaşadığımı bilmiyordum. Ameliyattan sonra anladım ki cidden nefes problemim varmış 😀
Neyse süreç şöyle işledi bende;
Ameliyat malum uzun sürüyor. Kendime gelme sürecim biraz zor oldu . Sürekli terleme titreme mide bulantısı… o beni en çok yıpratan şey olmuştu. Hiç ağrım olmadı. Hatta hemşire sık sık gelip ağrı kesici takalım mı diyordu ama hiç istemedim. Ertesi gün eve geçtim. 6 gün tampon kaldı. Zor olan kısmı tampon ile uyumak vs , nefes alamadığın için.. tamponun alınmasıyla ilgili korkunç şeyler diyorlar ama çok kolay bir şey. Anlık bir acı sadece. 13. Günde işe döndüm. 1 yıl kadar burun ucu, dikiş kısımlarında tam olarak his yoktu. Ama ilk haftalara göre hissin arttığı bir süreçti. İlk aylarda burnumdan hala sıvı su gibi bir akıntı oluyordu doktor normal demişti. Ama ben onu fark edemezdim his olmadığı için mesela 🙈 kocam sürekli uyarırdı 😅 1 yıldan sonra her şey tam anlamıyla normale dönüyor diyebilirim. Gittikçe daha da iyi olduğunu görüyorsun. İyi bir doktor bulup güvenirsen ve dediklerini yaparsan merak etme 12 ayda eski haline geleceksindir. Benim burnum çok doğal oldu. Pek kimse estetik olduğunu anlamıyor çoğu zaman. Şekliyle çok içime sindiği için belki ben bile estetik olduğunu zaman zaman unutuyorum. Bu arada 2. Yılda darbe aldığım da oldu. Erkek yeğenlerim oyun sırasında sert şekilde çarpmıştı burnuma denk geldi. Sıfır sıkıntı yaşadım. Doktor zaten 12 aydan sonra ameliyat öncesi sağlamlıkta olacak demişti.
Uzun ama açıklayıcı olmuştur umarım 🤗
teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız. pozitif şeyler duymak çok iyi geliyor, cesaretlendiriyor insanı

Konudan bağımsız ne kadar harcadınız burun estetiğine? Özel de ameliyat olma sırası çok beklediniz mi? Doktorunuzu tavsiye eder misiniz iyi mi?

Konudan bağımsız ne kadar harcadınız burun estetiğine? Özel de ameliyat olma sırası çok beklediniz mi? Doktorunuzu tavsiye eder misiniz iyi mi?
Ben o zaman 10 bine olmuştum. Adanada olmuştum. Doktorumdan çok memnun kaldım. Kesinlikle doktorun sizi dinlemesi ve sizin istediğiniz tip burunu iyi tahlil etmesi çok önemli. Eve geldikten sonra da istediğim her an ulaşabildim doktoruma. Bu da büyük bir artıydı benim için. Bana çok güven vermişti, ne dediyse de öyle oldu zaten. Güven boşa çıkmadı

Ben sıra beklemedim. Özel bir hastanede oldum ben. Öğretmenim ben, ara tatilde olmak istemiştim . hastane yönetiminden çok yakın bir tanıdığımız vardı. Sağ olsun doktorun boşluğu olan bir tarihi benim için araya girip ayarladı. Yoksa biraz zaman alıyor. Ama özellerde çok da sıra olmuyor yine de. Max 3 5 hafta beklersiniz diye düşünüyorum

Vala o bı şekilde hallediliyor da şu his hiç geçmiyor önceden böyle değildi diye biliyorum 😂 gözlerini koşarsın yüzünü burusturur gibi olursun ya. Hah işte tam o an burnuna beton dokmusler gibi bir his var sanırım bu bizle ömür boyu yaşayacak 😂 konforsuz konfor neticede neşter girdi. Cümleten geçmiş olsun

X