Burun ameliyatı canından etti

Tatli_tugce

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2010
302
1
118
- Yurtdışı
Merhaba arkadaslar,

Sizlerle cok aci bir haberi paylasacagim((((
Bu haberi okuyunca cok ama cok uzuldum. Burdaki amac sizi korkutmak degil ama ben cok etkilendim dogruyu soylemek gerekirse.
Bugunki hürriyet gazetesinde bir genc kizim burun ameliyat sonrasi canini kayip etti Allah rahmet eylesin.

Gazeteden alinti:

Zeki GÜNAY / GAZİANTEP, (DHA ) 7 Eylül 2010
GAZİANTEP’te burnundaki kemiğin düzeltilmesi için gittiği hastanede ameliyattan sonra 6 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybeden 17 yaşındaki Esin Sağlam’ın ailesi, çocuklarının ölümünden hastaneyi sorumlu tutarak suç duyurusunda bulundu.

AMELİYATTA ÖLEN ESİN'İN FOTOĞRAFLARI

Ölen kızın ağabeyi 32 yaşındaki Ender Sağlam, “Burun ameliyatı için hastaneye giden insan nasıl ölür? Başka Esin’ler ölmesin diye bunun cevabını arıyoruz” dedi. Hastane yönetimi suçlamaları kabul etmezken, kesin ölüm nedeni Adli Tıp incelemesi sonunda belli olacak.

2’si kız, 2’si erkek 4 çocuklu Sağlam Ailesi’nin en küçüğü olan İnci Konukoğlu Lisesi 4’ncü sınıf öğrencisi Esin Sağlam, 18 Ağustos’ta burnundaki kemiğin düzeltilmesi için özel bir hastanede ameliyata alındı. Ameliyat sırasında durumu ağırlaşan Sağlam, yapılan tüm müdahalelere rağmen yoğun bakımda 6 gün süren mücadelenin ardından 24 Ağustos’ta hayatını kaybetti.

Sağlam Ailesi kızlarının ölümünde doktorların ihmali olduğunu öne sürerek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Burun ameliyatı olmak için gittikleri bir çok hastaneden yaşı nedeniyle geri çevrilen Esin Sağlam’ın ölümünde, yapılan bir çok hatanın etkili olduğunu ileri süren ağabeyi Ender Sağlam, bir arkadaşının önerisiyle gittikleri hastaneden kız kardeşi için 2-3 saat içinde evine gönderileceğinin söylendiğini kaydetti. Kendisinin de sağlık sektöründe çalıştığını belirten Ender Sağlam, kız kardeşinin ameliyattan sonra getirildiği gözlem odasında burnundan hızlı bir şekilde kanama olmaya başladığını belirterek şunları söyledi:
“Bizim elimize sadece peçeteler verildi. Bu peçetelerle akan kanı silmemiz istendi. 6’ncı saatten sonra hastamız bayıldı ve yoğun bakım odasına çıkardılar. 6 gün boyunca yoğun bakımda yattı. Yoğun bakıma alındıktan bir saat sonra tekrar ikinci bir ameliyat yapıldı. Maalesef 24 Ağustos 2010’da kardeşimizi kaybettik. Kaybetme nedeni olarak hastane net bir açıklama yapmıyor. Bununla beraber kendi beyanlarında hastanın ameliyat sonrasında bir komplikasyon oluştuğu ve endotoksik şok sendromu olarak adlandırdıkları ölüm sebebinin ortaya çıktığını söylüyorlar. Peki tüm tahlil ve tetkikleri yapılan bu hastanın, 17 yaşındaki bir çocuğun bu komplikasyonlara neden girdiği, endotoksik şoka neyin neden olduğu, fazla verilen narkozun mu, ucuz narkozun mu, veya hastanede mevcut olan bir bakterinin mi bu şoka neden olduğunu belirtilmesini, açıklanmasını istiyoruz. Hastamız 6 gün boyunca solunum cihazına bağlandı. Böbrek yetmezliği olduğu söylendi ve 6 gün boyunca hemofiltrasyon cihazına bağlı kaldı?”

Eşini 10 yıl önce kaybeden anne 55 yaşındaki Müzeyyen Sağlam ise, 2 saatte taburcu olacağı söylenen kızının önce yoğun bakıma alınması, ardından ölüm haberiyle yıkıldıklarını söyledi.

HASTANE: SUÇUMUZ YOK

Hastaneden yapılan açıklamada, olayın inceleme safhasında olduğu, kesin ölüm nedeninin Adli Tıp Kurumu’nun incelemesinin ardından belli olacağı, raporun ardından detaylı açıklama yapılacağı belirtilerek, şöyle denildi:
“Esin Sağlam nefes alamama şikayeti sebebiyle burun estetiği ameliyatı yapılmak üzere hastanemize müracaat etmiştir. Tıbbi standartlara, hasta haklarına ve hekimlik meslek etiği kurallarına uygun olarak hastanın muayenesi yapılmış, öncesinde herhangi bir sağlık problemi olmayan hasta, gerekli tetkikler yapılmasını müteakip kanuni temsilcisinin gözetiminde rıza ve izni alınarak operasyona alınmıştır. Operasyon sonucu hasta sorunsuz şekilde takibi yapılmak üzere servise yönlendirilmiştir. Ancak bir süre sonra komplikasyon oluşmuş, hastanın kanaması başlamış ve sonrasında endotoksik şokun oluşması sonucunda yoğun bakıma alınmıştır. Hastamızın ölüm sebebi otopsi raporuna göre belirleneceğinden bu hali ile ölüm sebebi verilmesi hukuki yanlışlıktır.”

2’NCİ ÖLÜM VAKASI

Sağlam’ın öldüğü hastanede, 14 Mart 2009’da laparoskopi yöntemiyle safrakesesi ameliyatı olan Fortisbank Gaziantep Kurumsal Şube Müdürü Alican Gül, ameliyat sırasında beyin kanaması geçirerek bitkisel hayata girmiş, daha sonra götürüldüğü Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde 10 gün süren yaşam savaşını kaybetmişti. Olayın savcılığa intikal etmesi üzerine dava açılmıştı. Yargılama devam ederken, Gül ailesi, şikayetlerinden vazgeçmişti.

canim ALLAH rahmet eylesin tabikide ALLAH sabir versin ailesine ama söylede bir gercek varki gözardi etmememiz gerekir...nitekim bütün ameliyatlarda ÖLÜM riski vardir...kii herhangi bir ameliyata giren kisi zaten imza atiyor....atmadan önce doktoru vede hemsiresi kisiye gerekli olan TÜM bilgileri sunuyor..kiside ister kabul ediyor istersen etmiyor...ama umarimki bir ihmal yoktur sayet varsa cok üzülürüm...dedigim gibi her ameliyatta ÖLÜM riski vardir bunu sadece burun ameliyatlarina yüklememek lazim....

Bu nasil bir paylasim ? Operasyon gecirecek olan arkadaslara moral vermek yerine, milyonda belki de milyarda bir kisinin basina gelebilecek bir olayi ne amacla buraya koyuyorsunuz ? Bu haberi okuduktan sonra solunum yollari problemli olan neticede oyle ya da boyle ameliyat kararini almis ve zaten stresli birinde ruh hali nasil olur bunlari dusunmeden bu bazilarimizin ''ecel'' diye tabir ettigi seyi ne diye felaket tellali gibi ortaya atiyorsunuz ?
Herseyde risk vardir ama ne biz felsefeciyiz ne de ameliyat olacak kisi bunu anlar. Insanlar zaten doktoruna guvensiz yaklasiyor ve genelimiz karamsar, basligi okuyunca bile ne kadar kotu hissettim forumda birine birsey mi oldu diye..
Nedir yani insanlar ameliyat olmasin mi yoksa ameliyata girmeden yakinlarimizla vedalasalim mi ? Sizin kafa yapinizi ve insanlara ne anlatmak istediginizi cozemedim ben.

öncelikle yaklaşık bi sene önce amlyt oldum o sıralardaaa bi kadın estetik olurken ölmüştüü...ama sebebi estetikten dolayı deildi başka rahatsızlıgı varmışşş o nedenlee amlytan 1 hafta sonra ölmüş..
senin paylaştıgın vakada adli tıppp neden öldügünü daha açıklamamışş eminim açıklayıncaaa sebebinin estetik olmaadıgını söylerler..tabii ecelll nsl gelir kimse bilemes..kimisini arı sokar hiiç etkilemes kimisinin alerjisi vardır ileriboyutta onu komaya sokup öldürür..
estetik topigindeee estetik olmayı bekleyen arkadaşlar için iyii bi konu olmamışş..

Hayir yani ne denmek isteniyor, herseye korkarak mi yaklasalim, ''ama bak n'olmus basina ne gelmis'' diye, her kararimizda ''acaba mi'' deyip kafayi mi siyiralim. En fazla cevap olarak ''bunlar hayatin gercekleri'' denebilir peki o zaman biz sokaga bile cikmayalim zira kafamiza insaat vs. bir boru falan dusup bizi oldurebilir, belli mi olur okuyoruz gazetelerde.
Birseylerde Illa ki olumsuz birsey arayan rahatsiz insanlara soyluyorum; ''koca bir hic ile bosuna yasiyorsunuz'' Korkunun ecele faydasi oldugunu dusunerek insanlari da yok yere etkiliyorsunuz.

paylaşımın yeri cidden kötü olmuş laracroft cnm bnm:)
hanii hamile olmak süper bşydir yaa evliykennnn ama insan korkar" dogum döşeginde ölmek "diye bi laf vardır..ozman kimse dogum yapmasın demiiii nslsa ölüm oranııı burun estetigindekinden daha çokkkk:)

Offf ya ben bu başlığı gördükçe elim ayağım bir tuhaf oluyor, zaten korkuyorum ve zar zor karar verdim, keşke açmasaydınız, tamam biliyoruz riski var yolda yürürken bile kafamıza bişey düşüp ölebilirizde ama yinede insan bir tuhaf oluyor :S

yaaa bu paylaşım bu topik için kötü olmuş. zaten arkadaşlar stresle , korkuyla ameliyata kara veriyorken böyle bir paylaşım çok yanlış. bu ameliyat bence gerekli, insanın psikolojisi için kendini rahat hissetip mutlu olması için.burada bende dahil çok rahatladım ameliyat günüme kadar destek oldu herkes kalkıpta buraya böyle bir paylaşım sunmak iyi olmamış. lütfen buraya moral bulmak için yazan arkadaşların morallerini bozmayın . Allah herkese yardım etsin ve kolaylıkla kurtarsın inşalalh.
ve ölen arkadaş için çok üzüldüm ailesine sabır versin rabbim.

çok moral bozucu bir haber sabah sabah ztn annem bu haberi gözüme gözüme soktu bak nolmuş diye bi de burda açmaya gerek yoktu ben etkilenmedim ama etkilenen belki karar aşamasındaki bir sürü arkadaşımızı etkilicek bi haber ki kızın ndn öldüğü de tam olarak bilinmiyo...

Allah rahmet eylesin...
evet belki bu topik paylasmak icin pek uygun olmamis ama estetik ameliyatini diger ameliyatlardan daha kolay ve zararsiz oldugunu zennedenler icin de iyi bir ornek bence...
yani estetik ameliyati da diger ameliyatlar kadar ciddi ve kesinlikle hafife alinmamali...

yaaaaaaaaaaaa kardeşimmmm pzts ameliyat olucammm sayende suan vazgectim galibaaa hayy allahımm yarabbim yaaaaaaaa moralim yerlerdeee ztn su sekilde ameliyata girersemm kalpten gidicemmm sunu okuduğum için

korkmayın kızlar, doktorlar nihayetinde ameliyata girmeden önce bütün tetkiklerimizi yapıyolar.

çok nadir rastlanan durumlar yüzünden paniğe kapılmayın.hergün kimbilir kaç bin kişi ameliyat oluyor herhangi bir sebeple koca dünyada.

sakın panik yapıp da moralinizi bozup ameliyat öncesi vücut kimyanızı da ruh halinizi de bozmayın.

şimdiden geçmiş olsun herkese:1rolleyes:

yaa bölee bişi paylasılır mıı allhaskınaa ihtimllerii bilio herkestee burda pylasılması gerekszdi gayetttt resmen yerle bir olduu moralimmm

bana da annem söyledi böyle bi haber gördüm bak sen de diye. bunu ararken 3 tane daha burun ameliyatında ölüm ile ilgili haber gördüm. :S tabi bütün gece rüyamda bunlarla uğraşmak zorunda kaldım insan etkileniyo ister istemez. hastane ve doktoru çok iyi araştırmak gerekiyo. kader, şans vs ama doktor hatasını da bi kenara atamayız bu tip vakalarda bence.

kızlar panik yapmayın..evet her ameliyatın riski var..doktoruna ve hastaneye güveniyorsanız korkmayın..belli ki o hastanede anestezi öncesi tektikler yeterince detaylı yapılmamış ve ameliyat sonrası komplikasyon gelişmiş..size de iş düşüyor burda ameliyat öncesi size sorulan soruları doğru yanıtlayın ki ona göre önlemler alınabilsin..

Arkdaslar oncelikle bunu belirtmek isterim; bende burun ameliyati dusunen biriyim. Bu haberi asla ama asla kotu niyetle koymadim ben buraya. Birilerini korkutmak veya ameliyatdan vazgecirmek diye bir niyetimde yok benim.

Sadece dun bu haberi okuyunca bununda aslinda tesaduf olmadigini dusunuyorum. Ben oyle gunluk hurriyet gazetesi okuyan biri degilim. Dun online haberleri okumak isterken birden bu haberi gorunce sok oldum. Bence bu bir tesaduf degil, kendime karsi bir uyari olarak goruyorum.

Olumlu guzel seyler okuyunca seviniyoruz ama unutmayalimki olumsuz seylerde oluyor malesef Keske boyle birsey olmasaydida bende burda paylasmasaydim.

Estetige karar vermeden iyice oturup dusunelim.

Bana ofkelenmenize neden yok sonucta bu var olmus bir olay. Birde soyledigim gibi benim burda hicte kotu ve art niyetim yok arkadaslar. Umarim herkes iyi dusunur ve eger burun ameliyatina karar verdigi zaman hersey cok guzel olur.

bende cogunlukla her biyere ucmak istedigim kesin biyerde bir ucak düser. buda bir uyari demek ama simdiye kadar henüz benim ucak düsmedi. düsersede ecelim gelmis demek olur. dün bu haberi okuyan ve burun ameliyati olmayi düsünen herkes icin demek bir uyari sadece senin icin degil.

son olarak bence daha fazla gazete okumalisin.

sen düşünosun ben 72 gündür ameliyat gününü bekliyen ve ameliyatına son 4 günü kalmıs biriyim.. yerimde olsan ne hissedersin bence burası bunun yeri diildi risk var her ameliyatta olduğu gibi bunu doktorda sölüo zaten. burun ameliyatııı canından etti diee bi baslıkkk kime ii gelebilir ya da kimi korkutmaz allah askınaaa bu riskleri işinnn ehli insanlarr sölemeliiine sen ne ben cnkk işteee bukadarrr korkutucu oluooooo doktorda bu riskten bahsetti ama senin attıgın baslık gibi diill. duymamıstım duymamayıda tercih ederdim. sadece ameliyata kalbim agzımda girip 4 günü uykusuz gecirmemi sağlıcakkk bu açtığın konu cnk.. kötü bi niyetin tabiki yokturrr ama bunu okuyup ameliyat olucak insanların moralinin düşmesineee engell diil bu .. umarım daha cok kişi okuyup kafayı kırmadan kaldırırlar bu konuyu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…