• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burun ameliyatı refakatçisiz

Ameliyat oldunuz mu bende refakatçisiz olacağım. Merak ettim
Bn olalı 1 yıl oluyor, benim şöyle bir durumun olmuştu, nefes için minik hortumlar takılıyor, hünde 5_6 kez onların içine şırınga ile serum sıkılıyor.(kan kuruyup tıkamasın diye) Yalnız nasıl olur bilemedim. Birisi olursa mutlaka daha rahat geçicektir.

Herkese merhaba ozel hastanede oldum 2 ay once ,buz olayini hemsire sabaha kdr yapti her animda yanimda oldular esim horul horul uyudu olmasa olurmus :) gayette rahattim dizi izledim,bu kisiden kisiye degisir,tamponu sevmedim keske olmasaydi

Bence de kesinlikle refakatçi gerekli. Ben sıfır sorun bir ameliyat geçirmeme rağmen ameliyattan çıkınca bizimkileri görüp mutlu olmuştum. İlk defa ameliyat olduğumdan anestezi etkisinden çıkarken kesinlikle tek başıma olsam yığılırdım diyorum. Hem uzun süre açlık susuzluk hem yapılan işlem ameliyattan 3 saat sonra tuvalet için kalktığımda bile zorlanmama sebep olmuştu. İlk 5 saat sonra falan yemek yiyince gözüm açıldı da kendi işimi yapabilir oldum. İlk 5 saat de çok önemli. Kanadıkça ön taöpon değiştiriyorsunuz gazlı bezi kalkıp ıslatıp yapıştırmanız lazım. Düzenli aralıklarla buz tutmanız lazım. En azından ilk 5-6 saat yanınızda birisinin kalması gerekiyor. Benim kuzenim burun ameliyatından sonra 1gün falan idrak edemedi bir şeyi eli ayağı titredi hem zayıf bünyesi hem de psikolojik etkilerden.

Herkese merhaba ozel hastanede oldum 2 ay once ,buz olayini hemsire sabaha kdr yapti her animda yanimda oldular esim horul horul uyudu olmasa olurmus :) gayette rahattim dizi izledim,bu kisiden kisiye degisir,tamponu sevmedim keske olmasaydi
Yine karşılaştık :D tamponsuz gerçekten daha rahat 3-4. Gün burnum tamamen açılmıştı benim bir hafta içinde de tam güç filler gibi nefes alabiliyordum vallahi iyi ki tamponum yoktu.

Yine karşılaştık :KK70: tamponsuz gerçekten daha rahat 3-4. Gün burnum tamamen açılmıştı benim bir hafta içinde de tam güç filler gibi nefes alabiliyordum vallahi iyi ki tamponum yoktu.
Tampon iyyy adı bile kotu kiz :)) bnm 2 ay daha eni yeni nefes icte sisliklerim var sinuz vs alerjen nrdenler ve etler sanirim oralar odemli daha

Teşekkürler cevaplar için. Küçük kızım var eşim evde ona bakacak. Tek başıma halletmeye çalışacağım artık.

Teşekkürler cevaplar için. Küçük kızım var eşim evde ona bakacak. Tek başıma halletmeye çalışacağım artık.
Ben ne yaptim biliyomusun :) kucuk oglumu ablama biraktim ,9 yasinda ki kizimla esimi aldim yanima beraber kaldik :) hemsirenin insifiyatifine kalmis brlki buzunu o koyar benim hemşir sabaha kadar buzumu o koydu 20 dk da bir basucumdaydi esimle kizim uyudular horladilar bile

Çocuğu bırakacak kimsem yok maalesef. Psikolojik olarak hazırladım kendimi. Zor olur belki ama altından kalkabileceğimi düşünüyorum. Güzel bi burun için biraz fedakarlık yapacağız artık :)

Çocuğu bırakacak kimsem yok maalesef. Psikolojik olarak hazırladım kendimi. Zor olur belki ama altından kalkabileceğimi düşünüyorum. Güzel bi burun için biraz fedakarlık yapacağız artık :)
Aslinda benimde yok ve normalde de birakmazdm her sartta benle kalicakti drla konusmustum odam buyuktu son anda aksam aldilar oglumu biz hepimiz uzagiz ailece birbirimize ,insallah duam sizinle anneler gucludur hemsireyle sıkı sıkı konusursaniz hallolur buz olayi muhim uyuyadan yapmaniz biraz zor gibi

Benim dr um gece yaturmıyor hastanede. Siz de sorun şartmıymış?

Evet sorayım. Yatırmazsa çok iyi olur. Devlette olacak. Belki biraz ısrar edersem çıkarır. Doktordan doktora değişiyor heralde bu karar.

Tampon iyyy adı bile kotu kiz :)) bnm 2 ay daha eni yeni nefes icte sisliklerim var sinuz vs alerjen nrdenler ve etler sanirim oralar odemli daha
Hayal bile edemiyorum burnuma tampon konulabileceğini 😂😂 ben baya eskisinden çok çok iyi nefes almaya başladım artık grip oldum burnum çok az tıkandı iyileşince tamamen açıldı her şey. Önceki burun büyüklüğümden oluşan kılcal damar çatlamaları da yer açılınca deride masajla geçti. Hem doğal hem güzel hem sağlıklı bir buruna kavuştum yarabbim çok mutluyum. Seninle gelecekteki on yıl bu şekilde mutluluk mesajlaşması yapabilirim forumda.

Hayal bile edemiyorum burnuma tampon konulabileceğini 😂😂 ben baya eskisinden çok çok iyi nefes almaya başladım artık grip oldum burnum çok az tıkandı iyileşince tamamen açıldı her şey. Önceki burun büyüklüğümden oluşan kılcal damar çatlamaları da yer açılınca deride masajla geçti. Hem doğal hem güzel hem sağlıklı bir buruna kavuştum yarabbim çok mutluyum. Seninle gelecekteki on yıl bu şekilde mutluluk mesajlaşması yapabilirim forumda.
Ahahahhaja 😂 supersin oyleyse superiz ,biliyomusun brn de bi net 10 yil yazarim havalımı havalı oldum ayol hadi kocaman masallah canimiz kendimiz :)) :D

merhaba arkadaşlar, yaklaşık bir ay içinde İstanbul’da bir özel hastanede burun ameliyatı olacağım, hem tıbbi gereksinimden dolayı, hem de yapmışken estetik açıdan bir düzeltme yapılacak. Forumlarda okudum, refakatçisi olmayan çok arkadaş olmuş. Benim de olmayacak,ailem uzakta, şehre de yeni taşındım. Benim gibi durumda olanlar var mı? Belki birbirimize destek olabiliriz? Veya bu süreci refakatçisiz geçirmiş olan arkadaşlardan tecrübelerini alabilir miyim? Çok teşekkür ederim...
Merhaba ben de ameliyattan bikac gün sonra kendi evime geçerim diye düşünüyordum fakat asla öyle olmadi ilk hafta gerçekten zor geciyor. Fakat tek başınıza olacaksanız buna çare bulmaya çalışarak sürece dahil olmaniz daha iyi. 1. Yemekleri keisnlikle hazır edin.
2. Büyükce bi şapka alın kendi başınıza yikanamazdiniz kuaföre giderken kesinlikle yüzünüzü koruyun güneşten
3. Ameliyata gitmeden bol yastıklı yataginizi hazirlayin gelince zor olmasın
4. Doktor size almanız için ilaç verecek onları önceden almaya çalışın
5. Ne olursa olsun kendinizi zorlayin ve yemek yiyin bal pekmez vs bol bol tüketin
6. 2 gün içinde uyumadan buz uygulamasını yapın ihmal etmeyin bu coook coook önemli
Umarım herşey gönlünüzce olur

Ben de bugün saat 14 te ameliyat oldum, ve hala hastanedeyim. Refakatçim yok. Burun ameliyatı diğer ameliyatlar gibi değil, saatte bir buz koymak gerekiyor yüze. Evet buzdolabı odada ama, ameliyattan sonra işl üç saat ayağa kalkmamak gerekiyor. Ama Allah razı olsun, aynı odadaki hastanın refakatçisiyle konuşmuştuk ameliyat öncesi. Bana çok yardımcı oldu. Hiç refakatçisiz olduğumu hissettirmedi. Ama özel hastanelerde sanırım tek kişilik oda oluyor.

Ben de bugün saat 14 te ameliyat oldum, ve hala hastanedeyim. Refakatçim yok. Burun ameliyatı diğer ameliyatlar gibi değil, saatte bir buz koymak gerekiyor yüze. Evet buzdolabı odada ama, ameliyattan sonra işl üç saat ayağa kalkmamak gerekiyor. Ama Allah razı olsun, aynı odadaki hastanın refakatçisiyle konuşmuştuk ameliyat öncesi. Bana çok yardımcı oldu. Hiç refakatçisiz olduğumu hissettirmedi. Ama özel hastanelerde sanırım tek kişilik oda oluyor.
Cok gecmis olsun canim ya iyisin ins Allah yardimcin olsun ♡♡♡♡

Arkadaşlar ameliyatımı oldum şubat başında. Refakatçim olarak akrabam geldi, ancak şunu söyleyebilirim: refakatçisizde olabilen bir süreçmiş 😁. Bir gece yatıştan sonra taburcu oldum ve eve gider gitmez yemek yaptım, dışarda gezdim vs. İlaçları düzenli kullanıp, önerilere uyduktan sonra sorun yok. En önemlisi buz buz buz! Ben sürekli buz uygulaması yaptım ve hiç morarmam olmadı yüzümde.
Bu postu ben açmıştım, geri dönüş yapmak istedim. Ameliyat olanlara hayırlı olsun, olacak olanlar da kasmayın boşuna, su gibi gelip, geçiyor ❤️

Back
X