Kendimi bildim bileli alerjim var. 12 13 yaşlarımda alerjik astıma çevirdi. Çok ilaç kullandım 20'lere kadar. Ama onu atlattım neyseki. Şimdi sadece alerjik rinitim. Bu işin çözümü yok diyor doktorlar. Bir tane antihistaminiğin olucak her gece yatarken yutucan. Spreyini çok kullanma zamanla burunda hissizlik yaratıyor. Öyle bi kutu ilaç kullandım geçti denecek bir şey değil ne yazık ki. Her gün içicen antihistaminigi. Kışın rahatsızlığın olmadığında içmezsin tabi.
Arada farklı yere gittiğimde, tatile falan ilk gün ilaç içmiyorum. Eğer rahatsızlık yaşamazsam hiç içmiyorum ordayken.
Evinde köklü bir temizlik yap. Halılarını koltuklarını yıkat. bir de halıların yün falan olmasın. Bize dokunuyor malesef. Sentetik olucak eşyaların.
Bu arada ben Mehmet aytuğ Akkor diye bir doktora gidiyorum. Onu da bu siteden okudum. Bu işin ilacı onda demişti biri hatta. Kimi deseler gidecek vaziyetteyim zaten. Gitmediğim hastane kalmadı. Adamcağız hayli yaşlı. Muayenehanesi devlet hastanesinden farksız. Biraz da huysuz. Ama gerçekten ilacı onda. Aşı olmaya başladım. 1,5 yıl oldu. Artık her gün hap içmek zorunda değilim. Aşı tedavisi 5 yıl sürüyor toplamda. Bittiğinde görücem gerçekten işe yarayıp yaramadığını. Herkeste yaramıyomuş özellikle benim gibi çok fazla şeye alerjisi olanlarda. Ama çok fazla da iyileşen hastasıyla tanıştım orada.
Fiyatına gelecek olursak 320 TL gibi bir muayene ücreti var. Hemen aşıya başlatıyor. İlk yıl haftada bir aşı oluyorsun aşının tanesi 30 TL. İlk yıl dolduktan sonra tekrar muayene tekrar bir 300 bayılıyorsun. Ve 2 haftada bir aşı olmaya başlıyorsun. çok hastası var. Ortam biraz fabrika gibi yani. Çok para dönüyor. Bu tip doktorları sevmiyorum ama şu an başka çarem olmadığı için gidiyorum ve iyi hissediyorum..
Antihistaminik kullanmaktan henüz sıkılmamış durumdasın ama sen. Bence böyle idare et. Alerjiden bıktım diye ağlayana kadar başka bir şey arama derim :)
Hatta ben bunları okumuştum gitmeden :)
http://www.kadinlarkulubu.com/immun.../338108-allerjik-rinitler-2.html#post19814238
Aslında bunları sizin için değil de başkalarına da referans olsun diye yazdım. sizin için şimdilik böyle yollara başvuracak bir durum yok dediğim gibi. Ben bu doktoru bu site sayesinde bulduğum için biraz daha geri dönüş yapmak istedim sizin konunuz üzerinden :))
Öncelikle sen devlet hastanesine gidip alerji testi yaptırmalısın ve yan etkisi az bir antihistaminikle devam edebilirsin. umarım geçici bir durumdur.
Bu arada her yaz denize girmeye çalış. Deniz suyunu genzine çek bol bol tatile gittiğinde. Hatta bir doktoru dinlemiştim tatil dönüşü bir şişe deniz suyunu yanınızda getirin her sabah genizinizi onunla yıkayın demişti. Sarımsak ye yiyemiyorsan yut. Bol bol meyve sebze vitamin al. Bağışıklığın ne kadar güçlenirse alerji seni o kadar az etkiler. Acil şifalar :)
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 10 aydır Alerjik Rinit'im ,kesin tanı bu mudur onu hala bilemiyorum .Başlarda üşütmüşümdür kendime dikkat ederim geçer dedim geçmedi ,aylarca burun akıntısı çektim çekiyorum da.Su gibi devamlı burnum akıyor içi kaşınıyor,hele hapşırık devamlı peş peşe burnumu silince duruyor anca.Özellikle sabah ve akşam saatlerince hat safada oluyor şikayetlerim .Özel bir dahiliye doktoruna gittim ilaç yazdı kullandım geçmedi. İşyeri hekimimiz burun konkalarımım şiştiğini söyledi .K.B.B uzmanına gittim şikayetlerimi dinledi ve 3 günlük kullanmam için burun spreyi ve desmont alerji hapını yazdı hapı gece yatmadan alıyordum epey de var içinde 1 buçuk ay oldu hap 2 gün önce bitti.Hapı kullandığım sürece düzeldim , ama hap bitince hoop şikayetlerim yeniden geldi , tekrar doktora gitmem gerekecek sanırım ama artık geçsin istiyorumhapşırık , burun akıntısı , geceleri tıkanıklık ,, yeniden hapı alıp kullanmaya devam mı etsem acaba .. alerji testi yaptırmadım hiç ama her yerde aynı şikayetim evde işte dışarıda. Birde özellikle banyodan sonra hapşırım % 100 oluyor. :2:
alerji immünoloji bölümüne bi git bence. allerji testi yaptır. polen alerjisi gibi bi şey olabilir mevsimsel olarak artma ya d azalma gösteriyorsa
Direk o bölüme gidiliyor mu acaba yoksa k.b.b tarafından mı yönlendiriliyor ,ben onu bir araştırıp işten izin alabilirsem gideyim
o bölümün olduğu bi hastaneye gitmelisin her hastanede olmayabilir canım alerji testiyle de çoğu alerjiyi bulamayabiliyolar. ama bence farkında olmadığın bi alerjin var ve sürekli maruz kalıyosun bu da şikayetlerini arttırıyo. neolduğu bulunursa uzak durup kendini rahatlatabilirsin. gerçi polen falan çıkarsa uzak durma şansın da yok mübarek her yerde var
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 10 aydır Alerjik Rinit'im ,kesin tanı bu mudur onu hala bilemiyorum .Başlarda üşütmüşümdür kendime dikkat ederim geçer dedim geçmedi ,aylarca burun akıntısı çektim çekiyorum da.Su gibi devamlı burnum akıyor içi kaşınıyor,hele hapşırık devamlı peş peşe burnumu silince duruyor anca.Özellikle sabah ve akşam saatlerince hat safada oluyor şikayetlerim .Özel bir dahiliye doktoruna gittim ilaç yazdı kullandım geçmedi. İşyeri hekimimiz burun konkalarımım şiştiğini söyledi .K.B.B uzmanına gittim şikayetlerimi dinledi ve 3 günlük kullanmam için burun spreyi ve desmont alerji hapını yazdı hapı gece yatmadan alıyordum epey de var içinde 1 buçuk ay oldu hap 2 gün önce bitti.Hapı kullandığım sürece düzeldim , ama hap bitince hoop şikayetlerim yeniden geldi , tekrar doktora gitmem gerekecek sanırım ama artık geçsin istiyorumhapşırık , burun akıntısı , geceleri tıkanıklık ,, yeniden hapı alıp kullanmaya devam mı etsem acaba .. alerji testi yaptırmadım hiç ama her yerde aynı şikayetim evde işte dışarıda. Birde özellikle banyodan sonra hapşırım % 100 oluyor. :2:
canım geçmiş olsun toz alerjin var gibi geldi anlattıkların , çünkü bende bu meneti yıllarca çektim ta ki teşhisim doğru konulup tedavime başlanana kadar. Ben çok şanslıydım alerji testi yaptırdım ve tek gruba çıktı ve aşı tedavisi oluyorum. Bende bir çok yere gittim bir türlü tanı konamadı en sonunda sevin karalar ı buldum. Şükürler olsun ki ona kadın mucize gibi birşey ve burdan onun branşıyla ilgili herkese tavsiye ediyorum. Allah razı olsun ondan ben küçüklüğümden beri 7 8 yaşımdan itibaren burun akıntısı çektim. Kimse doğru dürüst tanı koyamadı, Sevin Karalar hariç
Rahatsızlığınızın tedavisizi bulmanıza çok sevindim , umarım banada doğru teşhisi koyarlar ve bir an önce biter şikayetlerim.Yarın bir devlet hastanesinin göğüs hastalıkları bölümüne gideceğim orası yönlendiriyormuş sanırım alerji bölümüne direkt olarak randevu alamadım çünkü.Burnum dolu gibi konuşmaktan inanın artık sıkıldım ,
tedavi sonucun ne oldu çok merak ediyorum ne teşhis jkondu
Bu ayın 9 unda Yedikule Gögüs has.hast. Dahiliye polik. gittim , genel bir kan testi yaptı ,o sonuç normal çıktı. ama o genel kan testiydi yani alerjiye yönelik değildi. Birde Baş Röntgenimin çekildi , onu değerlendirerek sinüs başlangıcın var dedi. 5 günlük bir antibyotik ve bu alerji gibi olan şikayetim içinde başka bir hap verdi. o gün başladım haplara 2 gün önce antibyotik hapı bitti. Etkisine gelince antibyotik bitene kadar geceleri burun tıkanıklığı çok yaşamadım , burun akmasıda azalmıştı hatta epey etkisini gördüm . Ama dün sanki yine antibyotikten önceki günlere dönmüş gibi uyudum ve uyandım , su gibi şırıl şırıl akıyor burnum. Doktor şikayetlerin devam ederse k.b.b gidersin dedi . ama onlarında yaptıkları ilaç verip göndermek. Şuan ne yapacağımı bilemiyorum . Özele gidip para mı bayılayım yoksa sinüsüm vardır deyip kendimi bitkisel şifalara mı yönlendireyim karar veremedim.
ahh ahh keşke burnum aksa diyorum bende
sürekli hemde aşırı şekilde geniz akıntım var, burnum gripten gribe falan akar.
akınca da seviniyorum geniz akıntım çok fazla olmuyor.
sürekli balgam çıkarmaktan artık burnumda ara ara kanama oluyor, sanırım zorlamaktan ve başıma ağrı giriyor.
3-4 yıl önce K.B.B ye gittiğimde doktor burun alerjisi olduğumu söyledi, alerji hapı ve burun spreyi kullandım.
azalsa da geçmedi.
bi kaç kez gittim öyle K.B.B ye. hep alerji dedi farklı doktorlar.
madem alerjim var dedim, gideyim bi dahiliyeye dedim yutkunma zorluğumda oluyor, astım mı acaba ? diye düşünmeye başlamıştım.
göğüs hastalıklarına yönlendirildim ordan. tomografi, röntgen, solunum testi, alerji testi, ne varsa yaptırdım.
şuanlık bişey yok ama ilerde olmaz diyemem dedi doktor.
koruyucu ilaçlar verdi, kullandım.
tekrar K.B.B ye gittim bu sefer de doktor burnunda kemik eğriliği var ameliyat şart dedi. Geceleri horlama, tıkanıklık, ağız akıntısı vs. vardır sende dedi. Yok biliyorum. Daha önce annemle çok uyuduk beraber normal uyuyorsun bişeyin olmuyo dedi.
Anlayacağın napacağımı şaşırmış durumdayım. boğulacak dereceye getiriyor beni bu balgam.
evden dışarı çıkmak istemiyorum.
toplum içinde utanıyorum çıkarmaya
ahh ahh keşke burnum aksa diyorum bende
sürekli hemde aşırı şekilde geniz akıntım var, burnum gripten gribe falan akar.
akınca da seviniyorum geniz akıntım çok fazla olmuyor.
sürekli balgam çıkarmaktan artık burnumda ara ara kanama oluyor, sanırım zorlamaktan ve başıma ağrı giriyor.
3-4 yıl önce K.B.B ye gittiğimde doktor burun alerjisi olduğumu söyledi, alerji hapı ve burun spreyi kullandım.
azalsa da geçmedi.
bi kaç kez gittim öyle K.B.B ye. hep alerji dedi farklı doktorlar.
madem alerjim var dedim, gideyim bi dahiliyeye dedim yutkunma zorluğumda oluyor, astım mı acaba ? diye düşünmeye başlamıştım.
göğüs hastalıklarına yönlendirildim ordan. tomografi, röntgen, solunum testi, alerji testi, ne varsa yaptırdım.
şuanlık bişey yok ama ilerde olmaz diyemem dedi doktor.
koruyucu ilaçlar verdi, kullandım.
tekrar K.B.B ye gittim bu sefer de doktor burnunda kemik eğriliği var ameliyat şart dedi. Geceleri horlama, tıkanıklık, ağız akıntısı vs. vardır sende dedi. Yok biliyorum. Daha önce annemle çok uyuduk beraber normal uyuyorsun bişeyin olmuyo dedi.
Anlayacağın napacağımı şaşırmış durumdayım. boğulacak dereceye getiriyor beni bu balgam.
evden dışarı çıkmak istemiyorum.
toplum içinde utanıyorum çıkarmaya
Geçmiş olsun alerji ile ilgili rahatsızlıklarım 2 yıldır sürüyor bende sizin gibi yaptırmadığım test kalmadı diyebilirim ev tozu akarına karşı alerjim çıktı benim şikayetim üşütme sonrası kalan öksürük dü tam öksürük gb de değil ıslık sesi gb bişi çıkıyor geniz akıntım sık sık var oda öksürük yapıyor kbb sprey ve antibiyotik veriyor antibiyotik bittikten sonra aynı oluyorum.8 AYDIR alerji ialçları da kullandım özel gögüs hastalıkları dr verdiği ama yan etkiler baya çok du ve şikayetlerimide geçirmedi akapunktur ve 5 yıl süren aşı tedavisi farklı dr önerdi ama ben artık ne ilaç kullanıcam dedim nede başka dr gideceğim ağlayarak çıktığımı dr çok hatırlıyorum burun eti ve kemik eğriliği bende de var bazısı ameliyat dedi bazısı gerek yok dedi şu ara bıraktım kendi halime nefes daha ii alabilmek için çörek otu yağı damlatıyorum faydasını gördüm.Şimdi nasılsınız siz..
öncelikle geçmiş olsn.
çörek otu yağı balgam için mi ? eğer öyleyse hemen denemeliyim.
bir türlü doğru teşhis koyamıyorlar işte.
şimdi daha da kötüyüm, dışarı çıkmak istemiyorum.
bu sene dershaneye de başlıcam nasıl olacak bilmiyorm.
çok tıkıyor beni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?