burslar

adaymr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2010
11
0
36
Kütahya
arkadaşlar hani geri dönüşümlü bi burs alınıyodu.meslek sahibi olunca devlete geri ödeniyodu?o nasıl oluyo,nasıl başvuruluyor..bu yıl üniversiteye gidicemde. bu konu hakkında bilgisi olan varsa cevap yazabilir mii acabaa..?

adı öğrenim kredisi. bu yıl 200 tl veriyorlar ayda. yaz tatilinde de veriyorlar. faiziyle geri ödüyosun.
benim zamanımda tercihler yapılırken mi ne form doldurmuştuk. yurtlar burslar kredi hepsi aynı form üzerindeydi. hala değişmediyse zaten formda önüne gelecek. ayrıca katkı kredisi almanı da tavsiye ederim. senede 2 kere harç öderiz. mesela ben yılda 750-800 tl ödemem gerekirken sadece %10 unu ödüyorum. gerisini katkı kredisi adıyla devlet ödüyor. sonra faiziyle geri alacak benden.
eğer bu dönemlik kredi başvurusunu kaçırırsan sonra tekrar başvurabiliyorsun. mesela ben 2. yılımdan itibaren aldım.
ama tekrar hatırlatıyorum faiziyle geri ödeyeceksin. devlet sana yardım ediyo gibi düşünme. bankadan kredi çekiyormuşsun gibi düşün.

peki geri ödenmeyen bursları nerelerden takip edebilirim cnm okonu hakkında bilgin varmı? büsürü burs alabiliyomuyuz üstüste mesela hem öğrenim kredisi hemde başka burs? ve öğrenim kresi almak için şartlar var mı? çok soru soruyorum ama da ilk yılım daha CADIARZU ?

Tercih döneminden daha sonra internetten(kyk.gov.tr) başvuru yapılıyor burs-kredi için.Orada başvuru formunda yazıyor zaten kimlerin hangisine başvurup hangisine basvuramayacağı.Burs-öğrenim kredisi-katkı kredisi hepsi için tek bir form ile başvuruyorsun.
Burs ayda 200 lira, geri ödenmiyor.
Öğrenim kredisi ayda 200 lira, mezun olduktan sonra geri ödeniyor.
Katkı kredisi de üniversiteye yılda 2 kez ödemen gereken harcı senin yerine karşılıyor.
Burs herkese çıkmıyor ama krediler çıkar.

hmm..tmm anladım çok teşekkr ederm..:)

isteyen herkese öğrenim kredisi verilir. başbakanlık bursu dediğimiz o formda işaretleyeceğin bursun çıkması için bazı şartlar var. mal varlığınız yoksa, okuyan kardeş sayısı fazlaysa babanın maaşı azsa, yetim, öksüz, şehit çocuğuysan vb. ama o genelde çıkmaz. sonra okulun ve çeşitli kurumların verdiği burslar var. bunlar için yine ailenin mal varlığı, anne babanın aylık yıllık geliri bazen de senin not ortalamana bakılır. her kurumun kendine göre kuralları var. annen ya da baban bir kurumda çalışıyorsa onların da bursu olabilir. belediyelerin bursları olabilir. bunları hep sen araştıracaksın. ama başta saydığım gibi bi durumun yoksa pek uğraşma derim. benim de annem babam emekli evimiz var diye hiçbir burs çıkmıyor. türkiye standartlarında çok zengin sayılıyoruz.

2 yıllıklar hakkında bir bilgim yok. bunları 4 yıllıklar yani fakülteler için yazdım. yine bu forumda tüm bu burslar ve kredilerle ilgili başlık var. öğrenim burs katkı kredisi hakkında her şey mi ne öyle bir başlık. birkaç aşağıdadır. orayı okursan daha iyi olur.

Kızlar ben de burs başvurusunda bulunmak istiyorum ama başvuru tarihleri belli değil galiba. Öğrenenler olursa birbirimizi haberdar etsek de kaçırmasak olur mu?

Arkadaşlar merhaba hepinizee!!üniversite burslarına başvuru başladı mı?bilginiz var mı?net ten bakıyorum açılmıyor bende .ben mi yanlış tıklıyorum .programmı eksik anlamadım .lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…