Bursa’nın nezih mahalleleri nereler ? 🌸

Optimussprime

👨‍👩‍👦
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2019
2.672
5.857
158
Selam kızlar, yakın zamanda Bursa’ya taşınacağız inşallah. Pek bir fikrimiz yok oturulacak yerler hakkında,şehri biliyoruz genel olarak ama detay bilgiye ihtiyacım var.
Şöyle aile yaşamına uygun, gece gündüz rahat gezilebilen, aynı zamanda her ihtiyacımızı yakınlarda rahat görebileceğimiz,Suriyelilerin yoğunlukla kalmadığı nezih güzel semtleri veya mahalleri nereler? Yardımcı olursanız çok sevinirim 😊

Hürriyet semti kesinlikle bir tane suriyeli yoktur
Çekirge
Özlüce
Balat
Bademli
Fatih sultan mehmet bulvarı (Fsm bulvarı)
çok teşekkür ederim cevabınız için. peki Demirtaş Yunuseli mahalleri nasıl biliyor musunuz? Demirtaşta prestij optimum evleri yapılıyor yeni beğendim ama mahalleden emin olamadım sanki yeni yerleşim gibi de duruyor

çok teşekkür ederim cevabınız için. peki Demirtaş Yunuseli mahalleri nasıl biliyor musunuz? Demirtaşta prestij optimum evleri yapılıyor yeni beğendim ama mahalleden emin olamadım sanki yeni yerleşim gibi de duruyor

Orayı sevemedik ailecek bir nedeni yok ama sizin nezih dediğiniz yerler dediğiniz için ilk mesajımda yazdım.

Genelde orda fabrika var yeni yeni evler oluyor size göre değil diyeyim ben

Genelde orda fabrika var yeni yeni evler oluyor size göre değil diyeyim ben
Anladım bu koşullarda yine en mantıklı Nilüferden seçmek gerekiyor. Biz merkezden çok uzaklaşmayalım diye Osmangaziden bir yer seçsek demiştik ama rahat edemeyeceğiz anlaşılan. Söyledikleriniz arasında Çekirgede var ama genelde eski evler var gördüğüm kadarıyla o yüzden diğerleri sanırım daha iyi olur. Çok teşekkürler yeniden :)

Anladım bu koşullarda yine en mantıklı Nilüferden seçmek gerekiyor. Biz merkezden çok uzaklaşmayalım diye Osmangaziden bir yer seçsek demiştik ama rahat edemeyeceğiz anlaşılan. Söyledikleriniz arasında Çekirgede var ama genelde eski evler var gördüğüm kadarıyla o yüzden diğerleri sanırım daha iyi olur. Çok teşekkürler yeniden :)

Hürriyet ve çekirge osmangazi de hürriyette çok sıfır bina var nilüfer de diğer saydıklarım rica ederim herzaman :)

Nilüferden vazgecmeyin.Cekirgeliyim ,evet cekirge guzeldir ama evleri eskidir .Bir de yüksek oldugu icin depreme dayaniklidir.Nilufer ilcesi ova evet ama orda yasam cok daha modern ve ulasilabilirdir.

Nilüferden vazgecmeyin.Cekirgeliyim ,evet cekirge guzeldir ama evleri eskidir .Bir de yüksek oldugu icin depreme dayaniklidir.Nilufer ilcesi ova evet ama orda yasam cok daha modern ve ulasilabilirdir.
Bugün biraz daha araştırdım ve Nilüferde eşimle karar kıldık. Ertuğrul, Beşevler, Cumhuriyet, Ataevler, Barış, Özlüce gibi yerlere baktım. Beşevler ve Ertuğrul da istediğim gibi daireler buldum inşallah memnun kalırım.
bu yazdıklarım arasında sıkıntılı bir yer yoktur herhalde değil mi?

Bugün biraz daha araştırdım ve Nilüferde eşimle karar kıldık. Ertuğrul, Beşevler, Cumhuriyet, Ataevler, Barış, Özlüce gibi yerlere baktım. Beşevler ve Ertuğrul da istediğim gibi daireler buldum inşallah memnun kalırım.

Ertuğrul çok uzak beşevler eh işte bana göre özlüce çok güzel ataevler güzel barış ve cumhuriyeti bilmiyorum görükle tarafları mi
Fsm bulvarı çok güzeldir eskiden orda oturuyordum

Ertuğrul çok uzak beşevler eh işte bana göre özlüce çok güzel ataevler güzel barış ve cumhuriyeti bilmiyorum görükle tarafları mi
E Özlüce Ertuğrul’dan daha uzak ya öyle gördüm ben haritada 😀 Özlüceyi birkaç kişiden iyi diye duydum zaten ama hani Nilüfer’in biraz daha merkeze yakın semtlerine bakmaya çalışıyorum. Barış ve cumhuriyet de tam dediğiniz fsm bulvarının oralarda kalıyor. Görükle taraflarına hiç bakmıyorum zaten çok uzak oralar

E Özlüce Ertuğrul’dan daha uzak ya öyle gördüm ben haritada 😀 Özlüceyi birkaç kişiden iyi diye duydum zaten ama hani Nilüfer’in biraz daha merkeze yakın semtlerine bakmaya çalışıyorum. Barış ve cumhuriyet de tam dediğiniz fsm bulvarının oralarda kalıyor. Görükle taraflarına hiç bakmıyorum zaten çok uzak oralar

Bana kalsa ben o taraflara gitmem daha yakın yerlere giderim yine nilüferde otururum ama o taraflar uzak..uzak olduğunu bilerek yazdım zaten anca 2araba olması gerek Allah göstermesin bişey olsa zor yani
Bana kalsa ben fsm derim ki orayıda çok severim sizin kendi tercihiniz herşey elinizin altında ertuğrul da herşey elinizin altında olmıycak mesela tanıdıklardan biliyorum öyle anlatıyorlar özlücede evet yine herşey elinizin altında olucak
Hastane okul cafeler gezmeye yerler market bunların yakın olduğu bir yerden seçin evinizi yürüme mesafesi olursa siz rahat edersiniz
Cumhuriyetle barışı gerçekten hiç duymadım garip

Bana kalsa ben o taraflara gitmem daha yakın yerlere giderim yine nilüferde otururum ama o taraflar uzak..uzak olduğunu bilerek yazdım zaten anca 2araba olması gerek Allah göstermesin bişey olsa zor yani
Bana kalsa ben fsm derim ki orayıda çok severim sizin kendi tercihiniz herşey elinizin altında ertuğrul da herşey elinizin altında olmıycak mesela tanıdıklardan biliyorum öyle anlatıyorlar özlücede evet yine herşey elinizin altında olucak
Hastane okul cafeler gezmeye yerler market bunların yakın olduğu bir yerden seçin evinizi yürüme mesafesi olursa siz rahat edersiniz
Cumhuriyetle barışı gerçekten hiç duymadım garip
Cumhuriyet ile Barış dediğim mahalle olarak geçiyor sanırım semt değil. Ataevler Beşevler ve İhsaniyenin arasında kalıyor. Sanırım küçük yerler olduğu için belki de duymadınız. Ben de duymadım haritadaki konumunu sevdim 😅 çok zor Ya hiç bilmediğin yere gidip ev tutmak falan gözümde büyüyor bazen her şey. Bu arada siz şuan nerede oturuyorsunuz ?

Cumhuriyet ile Barış dediğim mahalle olarak geçiyor sanırım semt değil. Ataevler Beşevler ve İhsaniyenin arasında kalıyor. Sanırım küçük yerler olduğu için belki de duymadınız. Ben de duymadım haritadaki konumunu sevdim 😅 çok zor Ya hiç bilmediğin yere gidip ev tutmak falan gözümde büyüyor bazen her şey. Bu arada siz şuan nerede oturuyorsunuz ?

Ben osmangazideyim benim oturduğum yerde elimin altında herşey mevcut o yüzden bilmediğiniz için Bursa’yı size yardımcı olmaya çalışıyorum
Az önce baktım bende cumhuriyete podyumparkın oralarıymış 😎 Gazi caddesi falan orası da güzeldir
İnsan bilmediği bir yere taşınırken çok tereddütte kalıyor bi korkuyor di mi inşallah istediğiniz gibi bi yer bulursunuz

Beşevler ve Ertugrul arasinda kalsaydim Besevler i tercih ederdim.Besevler in alti kaya diye biliyorum ayrica.Hem daha cazip ve daha yakin ve ertugrul a göre daha eski bir yerlesim yeri.Hayirlisi olsun insallahh 🙏🙏 Hangi sehirden geliceksiniz? Umarim cok kolay ısınır ve adapte olursunuz.

Fsm de de bizde oturduk bi kac sene.hem sehre yakin hem elit.yalniz oranin zemini cok yumusak.Ben 99 depremini orda yasadigim icin hasar olusmustu binada ki cok güzel bi binaydı. Cekirgeye taşınmıştık sirf bu yuzden yuksrk ve alti kaya diye.O zamanlar ne konu olmustu ,yok oranin alti kaya ,buranin yumuşak tarla.Burgaz / güzelyalı da evler bedava fiyatina satilmisti zemin kotu ve evleri hasarli diye.cok net hatirliyorum.ama insanimiz unutuyor,unutuyoruz hepimiz ..simdi de covit belasi ile ilgili konusmalar..Hepsi donem donem bizi farkli donanimlandiriyor Allahim korusun cümlemizi her türlü sinavdan insallah 🙏🙏

Size osmangazide soğanlara yeni yapılan kentsel dönüşümden olan yerleri önerebilirim çok güzel siteleri hem merkezi istediğiniz her yere yakın ama sitelerde sanırım yokta üst mahallelerde var botanik parka yeni yapışan millet mahallesine yakın bi düşünün derim

Ben osmangazideyim benim oturduğum yerde elimin altında herşey mevcut o yüzden bilmediğiniz için Bursa’yı size yardımcı olmaya çalışıyorum
Az önce baktım bende cumhuriyete podyumparkın oralarıymış 😎 Gazi caddesi falan orası da güzeldir
İnsan bilmediği bir yere taşınırken çok tereddütte kalıyor bi korkuyor di mi inşallah istediğiniz gibi bi yer bulursunuz
Teşekkür ederim 😊 Gerçekten çok yardımcı oldunuz. İnşallah memnun kalırım diye düşünüyorum bir iki hafta sonra zaten gelip şöyle bir mahallelere bakacağım kafamda bir şema oluştu en azından ona göre hoşumuza giden bir yerlerden ev tutarız inşallah. Çok zor işler bu tayin taşınma işleri tabi..

Back
X