Bursa’nın ardından Malatya: ‘Pembe trambüs’ seferlere başlıyor

Saraylim

Vazgec gonul.. Vazgec sesini duyan yok
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2012
6.954
19.360
498
Kadınlara özel ‘pembe yolculuk’ uygulaması Bursa’nın raylı sistemi ‘Bursaray’ın ardından bu kez Malatya’da hayata geçiriliyor.

Fotoğraf: Twitter

İHA’nın haberine göre Malatya büyükşehir belediyesi, iki adet‘pembe trambüs’ün yeni eğitim öğretim döneminde seferlere başlayacağını duyurdu.

AKP’li Belediye Başkanı Ahmet Çakır, daha önce yaptığı bir açıklamada, İnönü Üniversitesi’nde okuyan bir grup kadın öğrencinin talebi üzerine ‘pembe yolculuk’ uygulamasını hayata geçirme kararı aldıklarını söylemişti.

http://www.diken.com.tr/bursanin-ardindan-malatya-pembe-trambus-seferlere-basliyor/

Sivas’ta kadın şoförün kullandığı ve yalnızca kadın müşterileri ve aileleri taşıyacak ‘pembe taksi’ uygulaması hayata geçti.

Kadına özel diye her şeyiyle pembe

Fotoğraf: DHA

Dokuz yıllık taksici Gökhan Şimşek’e ait ‘pembe taksi’ sadece 08.00 ile 20.00 arasında çalışacak ve erkek müşteri almayacak. Araç kadınlara özel’ olduğu gerekçesiyle lambalarından koltuk kılıflarına, direksiyonundan vites topuzunu kadar pembeye boyandı.

Kurbaganin suyu isinmaya devam.. Pembe internet kafeleri de yoldaymis. Ulke capinda Haremlik selamlik basladi. Bir kac seneye kadar tecavuz davalarina bir ceza indirimi bahanesi daha uruyor, "pembe araca binmedigi icin" diyerekten..

Taksi şoförü için iyi olmuş. Abuk subuk adamlar binmeyecek en azından arabasına.

Niye korkutuyor ki sizi. Haremlik selamlikla ne ilgisi var.Otobüse bindiğimde sıkış sıkış gitmekten , tacizcilerden kurtulurum en azından.
Istemeyen binmez.

Taciz ve tecavuz neden oluyor hic okumadin degil mi 1Sen? Faktorler nelerdir, bu tip uygulamalar ileride neye yol acar diye de merak etmedin. Sen etme diger insanlar ediyor.

Taciz ve tecavuz neden oluyor hic okumadin degil mi 1Sen? Faktorler nelerdir, bu tip uygulamalar ileride neye yol acar diye de merak etmedin. Sen etme diger insanlar ediyor.

Neye yol açar mesela ? Şuana kadar bu tip ayrımlar yoktu ama 3 yaşındaki cocugada aynı şeyler yapılıyor.
Sapık her yerde sapık.

Tacizci ve tecavüzcülere caydırıcı, etkili cezalar vermeliler ki bu olaylar yaşanmasın artık ya da azalsın en azından.
Sen tecavüzcüyü 2 gün gözaltına aldıktan sonra salıver, yaptığı yanına kar kalsın, bu olaylar yaşanmasın diye çözümü kadınları ayırmakta bul.
Bu otobüsler yaygınlaşırsa tacizler azalacak mı, yoksa özgüven patlaması yaşayan sapıklarımız "o da karma otobüse binmeseymiş ya" mı diyecek? Şimdi yok akşam sokağa çıkmasaymış, yok mini etek giymeseymiş diyenler aynen bunu diyecek.

Göz alışmadığı için şuan için negatif yönleri düşünülebilir .
Tecavüz, taciz azaltmak için yapılan bir uygulama değil ki, daha rahat bir yolculuk için bence. Yoksa indikten sonra fanusun içinde olmuyorsun.

Aslında en çok taksi için düşüncelerim.
Otobüs için eksiklikler ve şüphelerim çok var.

Ister pembe otobüs olsun Ister olmasın, güzel bir kadınsan zaten her yerde göz hapsine alınıyorsun sapıklar , boş kafalılar tarafından.

Pembe otobüsü tercih etmemiş diye yan bakışı arttıracak insan varsa da zaten sapık olduğu içindir.

Hukuk konusuna değinmiyorum bile , pembe otobüsle ugrasacaklarina bunun üzerinde durulsun, boş işler bunlar diyorum zaten.

Neye yol açar mesela ? Şuana kadar bu tip ayrımlar yoktu ama 3 yaşındaki cocugada aynı şeyler yapılıyor.
Sapık her yerde sapık.

Eskiden olsa tane tane yazardim ama hic enerjim yok yazacak. Elinin altinda internet var, git tezlere, makalelere veya kitaplara bak.

EDIT: kismen yazmissin yukarida bazi seyleri. Cok kapsamli boyle seyler inan, cok cetrefilli, sonuclari hic de iyi olmaz uzun donemde.
Neyse ben kacar

Ben de onu diyorum işte, işin hukuksal kısmı halledilmeden, caydırıcı cezalar verilmeden sadece kısa vadede çözüm hedefleniyor. Şimdi destekleyen çok olabilir daha rahat eder kadınlar orası doğru.
Ama uzun vadede bakacak olursak, diğer illerde de yaygınlaştığını düşününce kadınların hayatına yeni bir kısıtlamadan başka birşey getirmeyecek. Tacize uğramamak için dışarı çıkma saatlerine, giydiği kıyafete dikkat eden kadınların bir de bindiği otobüse dikkat etmesi gerekecek. Çünkü bahane hazır binmeseymiş.
Ben bu sapıkların yeni bir mazeret daha kazanmasını istemiyorum artık.

Pembe otobus, kadinlarin tecrit edilmesi ile ayni anlamda. Bugun rahat edecem diye dusunenler yarin aslinda ozgurluklerinin kisitlandigini anlayacaklar. Pembe otobusun arkasi da gelecek. Hergun baska birsey cikardiklari gibi.
Bu otobusler cogaldiginda toplum sizi buna binmeye mecbur birakacak, otorite kisitlama getirmese bile.. Bir de bakacaksiniz ki o sapik dediklerinize komsunuz bile eklenmis, zaman gelecek normal otobuse laf olmasin diye binmeyeceksiniz. Giden ozgurlugunuz, haklariniz, ama bugun farkinda bile degilsiniz. Yavas yavas, alistira alistira.. Irtica gelmez bu ulkeye diyenlere duyurulur. Kurbaganin suyu isiniyor.

Binmeyin. Birlik olun, binmeyin, bindirmeyin. Bugun rahat edersiniz, yarin bunlara pirim verdiginiz icin pisman olursunuz. Binmezseniz geri adim atarlar, binerseniz arkasi gelecek.. Bir kadin olarak sokaga cikmaya korkacaginiz, isi-okulu birakmak zorunda kalacaginiz gunler yaklasiyor, yavas yavas, alistira alistira, uyumayin.

Son düzenleme:
kim bilir daha nelerle karşılaşacağız.

İnsan hayret ediyor, her seye neden muhalefet edilir diye. Ne guzel olmus, isteyen biner istemeyen binmez. Taleplere biraz saygi duyulmali. Her kesime hizmet verildigi icin taktir edilmeli. Bulundugum ilde olsaydi muhakkak kullanirdim. Yapanda, dusunende sagolsun.

Ne kadar guzel yazmissiniz, ustune soyleyecek hicbir sey bulamadim. Taviz tavizi doguracak ama 'bir kesim' bunu bir turlu gormek istemiyor. Gelecegimiz icin endise ediyorum, her gecen yil en olmaz dedigim seyler gerceklesiyor.

Sapıklara gereken cezaları verseler böyle uygulamalara gerek kalmaz.
Uygulamayı onaylamıyorum,kullanmayacağım.

Malatyali ve orda yasan insan olarak bu kadar cahillik nasil olur ulkemize gosterdik sanirim umarim gri trambuse binip adimi o.ospuya cikarmam :)

Uygulamaya bunu isteyen kadınlar olduğundan demokratik yaklaşıp olabilir diyorum ama pembe otobüs ve taksileri tercih etmeyeceğimden ne gözle bakılacağım konusunda ciddi kuşkularım var, çünkü zamanla doğrusu pembe taşıt denip en azından bir kısım insanlar tarafından karma taşıma araçlarına binen kadınlar dışlanacak kötü gözle bakılacaktır.

Ve taciz tecavüzcülere az ceza verilmesi konusunda kesinlikle sizlere hak veriyorum, daha dün gece haberlerinin tekrarında İstanbul'da bir mahalleye siyah minübüsle gelip 2 çocuğu o minibüse sokan adam haberini izledim, adam minübüsle mahalleye girip sokakta oynayan çocuklardan ikisini arabaya alıyor, bunu fark eden bir komşu hemen fırlıyor, tartışma sonrası çocukları arabadan indiriyorlar, arabayı kullanan adam basıp gidiyor, mahalleli polise şikayette bulunuyor, plakadan tespit edilip karakola çekilen adam adres sormak için çocukları arabaya aldığını söylüyor, bu ifadeye inanan aileler şikayetçi olmayınca adam serbest bırakılıyor, adam belki pedofili, adres sormak için bacak kadar çocukları neden arabana alırsın ki? Çok adres derdine düştüysen o mahallede esnafa sorarsın, neden küçük çocukları arabaya alıyorsun?

Bu haber bana toplumun ne hale geldiğini, tecavüz, pedofilin ne kadar yaygınlaştığını, cezaların yetersizliğini bir kez daha hatırlatırken, hala çocuklarımıza yabancı biriyle gitmemesi gerektiğini öğretemediğimizi yeniden hatırlattı.

Bana olayın pembeliği veya bayanlara özel olması itici gelmedi...

İtici gelen tek yanı neden otobüste akşam 5 ten sonra takside de 8 den sonra sefer yok...

Akşam 8 den sonra kadınlar dışarı çıkmasın mantığı cidden itici olmuş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…