Bursa’da öğrencilere müdür emriyle ‘hayvanla ilişki’yi normalleştiren kitap dağıtıldı

Kozlenmis patates

Güçlü bir kadın:)
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
5.146
13.429
448
Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bir ortaokulda okul müdürünün talimatıyla dağıtılan ‘Ramazan Risalesi ve Üç Aylar’ adlı kitapta, hayvanlarla ve ölülerle cinsel ilişkiye girilebileceğine dair ifadelerin yer aldığı ortaya çıktı. İfadeleri fark eden öğretmenler, kitabın kısa süre içinde geri toplatılmasını sağladı.

ramazan-risalesi2.jpg

Müdür Nurettin Köksal. Fotoğraf: MEB

BirGün’den Burcu Cansu’nun haberine göre, olaylı kitabın dağıtımı Nilüfer’deki Cavit Çağlar Ortaokulu’nda gerçekleşti. Okul Müdürü Nurettin Köksal, ‘yazarı Seyda Muhammed Konyevi’yi tanıdığı’ gerekçesiyle kitabın dağıtılması talimatını verdi.

7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine dağıtılan kitapta çocuklar ve yetişkinler için hayli sorunlu ifadeler olduğunu öğretmenler fark etti. Bunun üzerine kitabın toplatılmasını isteyen öğretmenlerle müdür Köksal arasında tartışma çıktı. Köksal, “Milli Eğitim’in onayı var mı” sorusuna,“Yazarını tanıyorum” yanıtını verdi.

Öğretmenlerin bu cevapla tatmin olmaması sayesinde kitap apar topar öğrencilerden geri alındı. Bu sırada iddiaya göre müdür Köksal öğretmenleri de ‘dinsizlik’le suçlayıp, “Siz de kaynak kitap aldıramazsınız” tehdidinde bulundu.

Müdür Köksal’ın ısrarla savunduğu kitaptaki ifadelerse tüyler ürperten cinsten. Hayvanlarla ve ölülerle cinsel ilişkiyi ‘olağan’ bir şey olarak sunan kitap, buna karşılık hangi durumlarda orucun bozulup bozulmayacağını irdeliyor.

‘İlişkide sorun yok, ya oruç bozulursa?’
ramazan-risalesi-225x300.jpg

12-13 yaşlarında çocuklara dağıtılan kitaptaki sorunlu ifadelerden bazıları şöyle:

* “Herhangi bir hayvan veya ölü ile cinsel ilişkide bulunarak ya da istimna ile menisi akan kimsenin orucu bozulur, yalnız kaza gerekir.

* Cinsi arzuyu tam tatmin etmek. İster cinsi ilişkide bulunan (etkin), ister bulunulan (edilgen) olsun cinsi ilişkide bulunanlara kefaret orucu tutmaları gerekir. Bu ilişkide boşalma olmasa da temasın gerçekleşmesiyle suç gerçekleşmiş olur. Ancak temas edilenin yaşayan şehvet duyulabilecek bir yaşta olması şarttır. Eğer bir kadın kendisini küçük çocuk ya da deli ile ilişkide bulunmak için teslim ederse yine kefaret orucu gerekir.

* Unutarak yemek, içmek ya da cinsel ilişkide bulunmak orucu bozmaz. Oruçlu olduğu halde unutarak yiyip içen kimse, orucunu tamamlasın. Onu yedirip içiren ancak Allah’tır. Cinsi ilişkide aynı manadadır. İlişki sırasında oruçlu olduğunu hatırlayan, hemen ilişkisini çeker. Eğer hatırladıktan sonra, beklerse orucu bozulur. Sabah vaktı girmiş olma korkusu ile kendini çekse de sabah vakti girdikten ve kendini geri çektikten sonra, menisi aksa bir şey lazım gelmez.”

‘Akraba tacizi’ iddiası
İddialara göre okulda müdür Köksal’a duyulan rahatsızlık bunla da sınırlı değil. Okula gelen bir akrabasının öğrencileri taciz ettiği ve birçok velinin de şikayetçi olduğu iddia edildi.

Köksal’ın velilerin şikayetlerini geri çektirdiği, ancak yine de bir ailenin olayı mahkemeye taşıdığı ve Köksal’ın akrabasının taciz suçlamasıyla tutuklandığı öne sürüldü. Müdür Köksal’ın bu duruma karşı öğrencileri suçlayarak “Öğrencinin eteği kısaysa aranıyor” dediği savunuldu. http://www.diken.com.tr/bursada-ogr...anla-iliskiyi-normallestiren-kitap-dagitildi/

Ancak temas edilenin yaşayan şehvet duyulabilecek bir yaşta olması şarttır. Eğer bir kadın kendisini küçük çocuk ya da deli ile ilişkide bulunmak için teslim ederse ...

Arkadaşlar ben mi yanlış anlıyorum yoksa bu kitapta küçük cocukla ilişkiden mj bahsediyor. Ne diyor burda. Allah im ya inşallah yanlis anliyorumdur. Nasıl bir mantıkla ıslanıyor nü beyinler de bu müsveddeler çıkıyor ortaya anlayamıyorum.

Sen cocuklarin körpe beyinlerini böyle pisliklerle doldurursan o cocuklar ileride ne hale gelir. Olüyle cocuk la iliskiye giren gusul alarak mi pisliğini örtecek. O kitap da bu bilgilerin işi ne cidden? Daha ne kadar tiksinecegiz bilmiyorum ki. Kimse okul verdi diye guvenmesin her seyi didikleyin inceleyin. Bu kadar pisligin icinde çocuklarımızı nasıl temiz tutacağız bilemiyorum. :((

Basligi okumam yetti. Igg baslik bile midemi bulandirmaya yetti.
Yahu rahat birakin su hayvanlari. Ne istiyorsunuz gunahsiz hayvanlardan. Sorun bakalim hayvanlarin rizasi varmi pis sapiklar.
Zaten banklara bile tecavuz eden insanlar varken simdi herkes hayvanlara saldiracak.
Tevbe estagfurullah. Valla kiyamet iyice yaklasti. ALLAH sonumuzu hayir etsin.

Valla kızlar bu malların yemegine hergün şap atilirsa zamanla en önemli şeyin ç.ķlü şeyler olmadığını anlar normal insan olabilirler.Bu pislikler ne kadar fazla üremeye basladi her yer sapık kaynıyor .Yolda giderken dikkat cekecek bir sey giymesemde hos onlar için ne giydiğin onemli değil kadın olman yeterli nefes alsın yeter derler ya.. suratıma pişkin pişkin bakan adam onu gecince biliyorum ki uzunca sure totumu dikizliyor arkama dönüp ters ters bakmaktan bıktım lanet olasicalar ..

Veliler uyuyomu.Neden yurumemişler bu tipitipin ustune.Hayır.Artık ben kabul ettim.1 adım atmadan boyle g...zkalarla karsılacagım barizz.
Bana dokunan Atamın resmi:(İçim cizetti yemin ediyorum.
Daha bide 12-13 nedemek ya.Onun yrine Almanca ing kitabi dagıt tip.
Belki bi faydan dokunsun

Noluyo bunlara ya...kac kuşak bunlar..
yahu yeni kusaktan ogretmrn hatta müdür yspdinlar okullara...bu ne yaaa
allahin cahalı gelmis pislik yapiyo
inşallah cok pis ceza yersin sapik

Back