Bursa'da mekan önerileri

Akitra

kelebekk εїз
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2009
5.522
7
158
Bursa
Bursalı arkadaşlarımızdan lezzetiyle,müziğiyle,konumuyla,herseyiyle mekan önerileri bekliyorum.
Begendiğimiz veya begenmediğimiz tüm mekanları resimli olarak burada paylasalım.. :40:
öneride bulundugunuz restaurant,cafe vs. yerlerini belirtmeyi unutmayalım :40:

Son düzenleme:
İlk olarak Tophane Kebapçısıyla başlıyorum.
Osmanlı döneminden kalan 600 yıllık tarihi bir yapıya sahip. Eskilerde tekke olarak kullanılırken,
şimdilerde Bursa'nın meşhur Bursa Kebabı ve kayhan usulü pideli köftesini Tarihi Tophane Kebapçısı
adı altında damak zevkinize sunulmakta.
Birçok kez gittiğim bi mekan.Bursa dışından gelen konuklarımı İskender yemeye hep buraya getirdim
Konuklarımın hepside cok begendi.Hele ki balkonunda oturmak cok zevkli :)
Burada çalan parçalar genellikle Bursa türküleri. Ayrıca yemeğin üstüne yörenin lezzeti olan peynir tatlısınıda deneyebilirsiniz.
Fiyatlar mekanın şerefine yakısır düzeyde,ehh biraz tuzlu:))
Bu mekan öneri listemin içinde :34: :34:
yer:Tophane Meydanı

image_resize_wmark.php

KFTJIPZWIRZZ5GFF9Y3FIRPAHZ4NAAXL_b.jpg

JWNAFCKES2RS7J4R67J58QZEQH59F6LP_b.jpg

PM16IRVGLTGJNSC2TYTP3N4JAB7ABCXR_b.jpg

Son düzenleme:
İncir Cafe
Mudanya'da deniz kıyısındaki en şık cafe diyebilirim.
Cafenin bnm için en önemli özellikleri ferah,renkli ve terasındaki göz dolduran deniz manzarası..
Servis hızlı.Mönüde tatlı şeçeneği oldukça iyi.
Hafta sonları kafa dinlemek için gittiğimiz en sakin mekanlardan birisi :69:
Fiyatları normal şekilde,ne çok ucuz ne çok pahalı..

MZR7SGSZJP3YJEXLUT8U3NA7B5YL5YLJ_b.jpg
875259R4XER426989GV8WTNAV5A5HYR1_b.jpg

ZHVAGQDHTYC4MY5L1VM1KH6RDYJS234L_b.jpg
5RSH7YU9U5LWMZDWPQZ7L3T9G9Q3UZZ5_b.jpg

Son düzenleme:
İncir Kafe benimde Mudanyada en sevdiğim mekanlardan , yazın özellikle terasının tadı bir başka oluyor.
Eğer daha salaş ve rahat mekanları seviyorsanız Mudanyada genellikle gençlerin uğrak yeri haline gelen Kafe Papet'i de önerebilirim.

Şehr-i Sefa

Şehr-i Sefa'ya akşam gitmenizi tavsiye ediyorum.Şehrin ışıkları adeta çevrenizde fener alayı oluşturacak (ay ne abarttım :27:)
Üstelik bu mekanda canlı müzikte var.Cafe gibi görünsede yemek çeşitleri oldukça iyi.
Izgara,pideli köfte,fast-food,makarna,salata vs. bulunuyor.
Yok ben tok geldim derseniz Bursa'nın ışıklarıyla çayınızı içebilirsiniz.Fiyatları oldukça iyi :55:

yer:Heykel
9A3UP9GYD5QDWL6KDWPIEQLP2CR2WFH2_b.jpg

Son düzenleme:
İncir Kafe benimde Mudanyada en sevdiğim mekanlardan , yazın özellikle terasının tadı bir başka oluyor.
Eğer daha salaş ve rahat mekanları seviyorsanız Mudanyada genellikle gençlerin uğrak yeri haline gelen Kafe Papet'i de önerebilirim.

kesinlikle katılıyorum canım. sırf o manzarada terasta bi çay içmek için gittiğimiz bile oluyor

Son düzenleme:
Bursada alternatif mekanlar arayanlar Cafe Zepline uğrayabilirler. Ortamı ve müzikleriyle oldukça keyifli ...

37986_tr161050026021.jpg

Cafe 60's yine aynı şekilde salaş ve oldukça rahat bir uğrak yeri...

-------------

Fotoğraf çekmeyi sevenlerin mutlaka uğraması gerektiğini düşündüğüm yerse "Gren Cafe"

Gren_Cafe-61.jpg

Son düzenleme:
canım yerlerinide yazar mısın Gren çok güzel görünüyor tam bana göre bi yer :61: zepline ise çok rahat dediğin gibi salaş bi tarzı var sanırım yerini tarif edermisin

Son düzenleme:
yarın uğramayı düşünüyorum inanamıyorum nasıl böyle bi yeri keşvedemedim:)
cok tsk ederm canım resimlerine baktım cok güzel bi yer :70:
lütfen bildiğin güzel yerleri paylaş :66:

Arap şükrü demişken orayıda tanıtalım:)
Rakı-Balık adresi diyebiliriz.
Aslında resmi adı Sakarya caddesi olan bu yer Bursa gecelerinin olmazsa olmaz adresi.
Daha önce Yahudilik mahallesi denirmiş.İsppanyadan göçen yahudiler buraya yerleşmiş falan filan cok tarihe girmeyelim.
Masalar resimde görüldüğü gibi lokantaların hemen önünde.
Gündüzleri in cin top oynayan bu yerde, rezerve edilmezse geceleri yer bulmak imkansız gibi bişey.
Tabiki alkol alınan çalgılı türkülü bi yer olunca fiyatlar yüksek.
Çalgı deyince biyandan demlenip bi yandan masaları dolaşan kemancılarla meyhane şarkılarıyla kendinizden geçiyorsunuz.
eğer böyle bi yer arıyorsanız tavsiye ederim ama sürekli gidilecek bi yer değil :))

807d1f0acc4ae258adcdfec7e7a36ac4.jpg

arapsukru1.jpg

arkadaşlar kayhan çarşısındaki Kayıdan pideli köftecisi mükemmel özellik köfte yemeyenlerin bile bayılabileceği bir yer :)
rkasından verdikleri sütlü tatlıda bir o kadar mükemmel:))
ve pideli köfte + sütlü tatlı sadce 8 tl :D

Ben size Kafe Pi Angel'ı öneriyorum çok şık bir mekan ve insanları da bir o kadar kaliteli. Akşamları FSm'ye gitmeyenler çekirgedeki bu güzel mekana uğrayabilirler. Ama yer ayırtmanızı öneririm çünkü çok kalabalık oluyor şu sıralar. Akşam 9-10'dan sonra da FSM Kaju'yu öneririm çok hoş bir tarzı var ve akşamları gerçekten sıkılmaktan kurtarıyor insanı. Yine FSM Double U ve Tesadüf'ü de öneririm. Son olarak Mudanya Falez'i öneriyorum. Bu ara orası da çok tuttu. Bir gidip görün derim. Şimdiden iyi gezmeler :16:

Bursada alternatif mekanlar arayanlar Cafe Zepline uğrayabilirler. Ortamı ve müzikleriyle oldukça keyifli ...

37986_tr161050026021.jpg

Cafe 60's yine aynı şekilde salaş ve oldukça rahat bir uğrak yeri...

-------------

Fotoğraf çekmeyi sevenlerin mutlaka uğraması gerektiğini düşündüğüm yerse "Gren Cafe"

Gren_Cafe-61.jpg
Gren Cafe gerçekten güzel gözüküyor.Offf ya kendime kızıyorum hayatın tadını çıkarmıyorum.Bundan sonra hep yeni yeni yerler keşfedeceğim :9:

öğrenciyken şehr- sefa ya takılırdım..sonra yesil türbenin ordaki çay nargile bahçesi vardı vay be ne günlerdi...tekrar gitmek istiyorum ilk fırsatta..

Back
X