Bursa'da Deneyen Arkadaşlara!!!

burda öwülerek anlatılan bi tüp bebek merkezinde hayatımın kazığını yedim..yaşadıklarım ibret ola azosperm durumunda olanlara...sakın ha,önünüze gelen tüpbebek merkezine gitmeyin.tese ile mikro tese arasında hiç fark olmadığını söyleyen bi doktorun karşısında umut aradık her çocuğu olmayan ve tüp bebek merkezine giden çift gibi...eşime adı ameliyathane olan sözüm ona bi yerde pansuman yapılır gibi operasyon yapıldı...ardından benim eşi olduğumu bilmeden embriyolog eşimin dosyasını masaya basite alarak fırlattı we görewliye ÇIKMADI dedi.ardından ürolog gelip" ben cumaya gidiyorum"diyerek çıktı gitti...allah kabul etsin..!!!
ardından büyük bir emek sarfederek tomar tomar para saydılar..o emeği anne baba olamayacağını öğrenen daha doğrusu kendileri idrak eden bize sarfedemediler....bizde odada eşimle haber bekledik belki bi açıklama yapılır diye...ama ne gelen oldu ne de gidennnn.....

ha şu da war tabiki oraya gidip memnun kalanlarda wardır..ben eşimin çıkmasını beklerken bi bayan transfer olmuş çıkıyordu.hemşire ballandıra ballandıra"canıııııımm 12 gün sonra hayırlı haberlerini bekliyoruzzzz "diyip yolladı bayanı yapmacık bi konuşmayla ama neden aynı ilgiyi bana ve eşime gösteremedi..neden söyleyem mi:çünkü bizde sperm çıkmadı ve tekrar gelemeyeceğimizi biliyordu.....
aynı bebek resimlerini dönüp dönüp panoya yapıştırıp zengin görünüm wermekle olmuyor bu işler bayanlar....sperm yumurta laboratuwar olmakla tüp bebek bitmiyo...biraz da meslek etiği gerekli...

aslında en başta yapmamız gerekeni geç de olsa şimdi yapıyoruz..tıpta kendini ilmen weren bi hocaya gidiyoruz..o doktorun fark yok dediği operasyonun artık kalktığını öğreniyoruz ve hocadan azar işitiyoruz nasıl böyle bişey yapılır size diyor..genetik test istiyo bizden oysa ne çok şey yapılmamış bize diyoruz...ha umut weriyor mu hoca?asla...şansınız yüzde 15-20 diyo....ama olsun gene de gerçe:dilcikar:kleri söylüyor we yapılması gerekeni yapıyor ya,BU YETER.........

DERSİM 78 canım işte bende anlatmak istediğim bu hapimizin
uaşadıkları kolay şeyler değil
hiç kimseyi suçlamadan hiç kimsenin kafasında acaba mı diye soru işareti
olmayacak şekilde ifade ettiğin için tebrik ederim

yüce mevlam acil şifalar versin hepimize

selamm üzldümm inş iyi bi merkez ve doktora rastlar bebişine kavuşursunn

dediğin gibi artık bu tıp merkezleri iyi araştımakk gerekk çoğu tıcarı amaçlı neredeyse umutlarını asla yıtırme nice olmaz denen kişiler bebek sahibi olm nice de olur denenler olmamıştırr bunu ancak yaratann bilir umut dolu günlerrrrr canım

sevgili DERSİM;yaşadıklarının acınısı farklı bi şekilde bizde yaşadığımız için inan bana hepimiz üzüldük.o yüzden ben burda beni maddi manevi üzen hastane ve dr.ları yazdım.benim üzüntümü kimsenim yaşamasını istemem.insan gururunun ne kadar kırıldığını hissediyor.içimiz yanıyor bide bunlara el açmak zorunda kalıyoruz.Hepimiz farkındayız aslında bu para tuzagının.ve maalesef bu ticarethanelere tekrar tekrar gidip savaşmalıyız.BAŞKA ÇAREMİZ YOKKKK...NE OLUR DUA EDELİM ALLAH ONLARIN ELİNE DÜŞÜRMESİN ARTIK BİZLERİİİİİ

PINK ROSE teşekkür ederim.umarım şahin bey pgt yani genetik tanı ile ilgili bilgi sahibidir.pozitif netice alırız inş.allah herkese versin bu mutluluğu.kardeşimin bebeğinden bende istiyorummmm........

Cennet kokulum merhaba ....sanırım pınk rose ile birlikte acıbademde karar kıldınız..

Kızlar iyi bir tüp bebek merkezi ve işinin ehli bir doktor bulmak her zaman başarı ile doğru orantılı değil...Bir çok iyi dr ve merkezde başarısız deneyimleri olan insanlar da var...Ben kendi açımdan doğru bir karar verdiğime inanıyorum bu tedavimin başarılı ile sonuçlanmasından kaynaklanmıyor sadece..Biliyorsunuz ki bursada bir çok başarılı adı sanı bilinir doktor var..Herbirimizin doktorlarının ilgisi bakış açısı deneyimleri başarı oranları ve başarısız tedaviler sonrasındaki tutumları farklı..Aynı bizlerin herbirimizin kendi kimyamız tedaviye verdiğimiz yanıtlarda olan farklılıklar gibi..Kimimiz en iyi şekilde tedavi edilip tedaviden yanıt alamazken kimimiz de kolaylıkla tedaviye yanıt verebiliyoruz..
Bu işe şöyle bakılıması gerekiyor bence nacizane..

Tabiki tüp bebek hususunda işin ehli bir merkez ve dr la tedaviye başlamak..
Bebek sahibi olabilmeyi engelleyen tüm tıbbi faktörlerin dikkatlice takip edilmesi.
Merkezin dr un hemşirelerin ilgi ve alakası..
Başarısız tedavilerden sonra gerekli açıklamaların yapılabilmesi..ve diğer denemelerde tercih edilebilir olması.
Başarılı tedaviden sonrada oluşan memnuniyetle hem kendimiz hem dr hem de hastane açısından güven kazanabilemek..

Bu seçenekleri çoğaltabiliriz..Arkadaşlar tüm bunların dışında şans ve kader faktörleri de önemli rol oynamakta.Diyelim ki benim tedavim başarısız olsaydı..Tedavi sürecimde bir memnuniyetsizlik yaşamadığım için yine tercihim kendi dr um ve hastanem olurdu..

Şöylede bir şey var arkadaşlar...benim transferimde 3 adet 1.kalite embriyo konuldu..5.gün blastokist aşamasında embriyolardı..Benim rahim yumurtalık kan değerleri rezervler hormonlar vs..hususunda hiç bir problemim yoktu..ve çoğul gebelik oluşması da açıkçası pek de sürpriz olmadı..3 embriyo dışında 4. de piyangodan çıkmıştı.Ama şimdi sağlık açısından indirgememiz gerekiyor.Şimdi ben doktorumu mu suçlayayım......madem çoğul gebelik şansım çok yüksekti ve indirgememiz gerekiyordu neden 1 yada 2 embiriyo koymadınız mı diyecektim..Dediğim gibi kararı eşler dr la birlikte alıyor sonucu Rabbim biliyor....

Son düzenleme:
SEYBAYcım çok güzel izah etmişsin

söylenecek çok fazla birşey yok

inşALLAH herşey gönlünce olur

SEYBAY merhaba.yazdıklarının hepsi doğru ve kabul edilir yaşantılar.acıbadem için cuma günü görüşmeye gidicem.temmuz 12de alman hastanesine görüşmeye gidicem.öyle karar vericem.hala araştırma modundayım yani.bakalım neye karar vericem.anlamadığım şu ben hastaneyi suçlamıyorum sende suçlama bence.kader bu.ama tabi ki başarılı hastane ve dr.ları sonuna kadar desteklerim arkadaşımmm.......

sevgili DERSİM;yaşadıklarının acınısı farklı bi şekilde bizde yaşadığımız için inan bana hepimiz üzüldük.o yüzden ben burda beni maddi manevi üzen hastane ve dr.ları yazdım.benim üzüntümü kimsenim yaşamasını istemem.insan gururunun ne kadar kırıldığını hissediyor.içimiz yanıyor bide bunlara el açmak zorunda kalıyoruz.Hepimiz farkındayız aslında bu para tuzagının.ve maalesef bu ticarethanelere tekrar tekrar gidip savaşmalıyız.BAŞKA ÇAREMİZ YOKKKK...NE OLUR DUA EDELİM ALLAH ONLARIN ELİNE DÜŞÜRMESİN ARTIK BİZLERİİİİİ

amin canım....allah hayırlısını nasip etsin hepimiz için....doğru ellerde olalım inşallah...:içelim:

burda öwülerek anlatılan bi tüp bebek merkezinde hayatımın kazığını yedim..yaşadıklarım ibret ola azosperm durumunda olanlara...sakın ha,önünüze gelen tüpbebek merkezine gitmeyin.tese ile mikro tese arasında hiç fark olmadığını söyleyen bi doktorun karşısında umut aradık her çocuğu olmayan ve tüp bebek merkezine giden çift gibi...eşime adı ameliyathane olan sözüm ona bi yerde pansuman yapılır gibi operasyon yapıldı...ardından benim eşi olduğumu bilmeden embriyolog eşimin dosyasını masaya basite alarak fırlattı we görewliye ÇIKMADI dedi.ardından ürolog gelip" ben cumaya gidiyorum"diyerek çıktı gitti...allah kabul etsin..!!!
ardından büyük bir emek sarfederek tomar tomar para saydılar..o emeği anne baba olamayacağını öğrenen daha doğrusu kendileri idrak eden bize sarfedemediler....bizde odada eşimle haber bekledik belki bi açıklama yapılır diye...ama ne gelen oldu ne de gidennnn.....

dersimcim bahsettiğin merkez neresi çok merak ettim?

çoğul gebelikler başarı sayılmıyor

çoğul gebelikler başarı sayılmıyor önemli olan sağlıklı bebek götürebilmek eve.Ancak kendim için söylüyorum minumum 2 embriyo koyuluyor genelde 2 tane de koyulsaydı 2 sinin de tutma ihtimali varmış demekki belki piyongodan 3.de oluşurdu.Bu kararı bizler veriyoruz sonucunu rabbim gerçekleştiyor.Kimse bize silah dayamıyor 3 tane 5 tane koyucaz diye..Çoğul gebelik oluşabilme olsalıklarını da anlatıyor doktorlar..
tedavilerde 4-5 embriyo koyulupta hiç tutmayadabilir..2-3 koyulup ta hepsi de tutabilir..Makul olanda doktorla birlikte karar veriyoruz öyle değil mi..Bu sitede 4 koyulan arkadaşlar da var..Ya teke hamileler ya da değil....Doktorlar bunun sonucunu bilemezler ki..Bana 3 koyuldu..4.Yü de kendi içinde oluşturduğunu dr um ya da biz nerden bilebilirdik ki! Allahın takdiri işte..3 koyuldu ama hiç biri de tutmayabilirdi...bu noktadan sonra biraz da kadere giriyor arkadaşlar işler..

Son düzenleme:
SEYBAY merhaba.yazdıklarının hepsi doğru ve kabul edilir yaşantılar.acıbadem için cuma günü görüşmeye gidicem.temmuz 12de alman hastanesine görüşmeye gidicem.öyle karar vericem.hala araştırma modundayım yani.bakalım neye karar vericem.anlamadığım şu ben hastaneyi suçlamıyorum sende suçlama bence.kader bu.ama tabi ki başarılı hastane ve dr.ları sonuna kadar desteklerim arkadaşımmm.......

Ben açıkçası hastanemi ve dr. umu suçlamadım sen yanlış anladın galiba..Başarıyı ve de başarısızlığı tek bir şeye bağlamak yanlış..Benim başarmamın sebebi sadece dr ve de hastane değildi ki..Biraz da vücudumun anotomisinden kabul edilebilirliğinden kaynaklandı..Benim dr um gayet ilgiliydi..Ne yani başarılı olmasaydık bu sadece dr dan veekipten mi kaynaklanıyor olacaktı.
Arkadaşlar kimine iyi gelen hastane ve dr kimine iyi gelmeyebilir. Kimine başarı getirir kimine başarısızlık..O yüzden benim dr umdan bir başkası mennun kalmaz başkasının dr undan ben..Sürekli birilerini ve bir şeyleri suçlayacağımıza beklentilerimize göre karar verirsek iyi olur..

Ben açıkçası hastanemi ve dr. umu suçlamadım sen yanlış anladın galiba..Başarıyı ve de başarısızlığı tek bir şeye bağlamak yanlış..Benim başarmamın sebebi sadece dr ve de hastane değildi ki..Biraz da vücudumun anotomisinden kabul edilebilirliğinden kaynaklandı..Benim dr um gayet ilgiliydi..Ne yani başarılı olmasaydık bu sadece dr dan veekipten mi kaynaklanıyor olacaktı.
Arkadaşlar kimine iyi gelen hastane ve dr kimine iyi gelmeyebilir. Kimine başarı getirir kimine başarısızlık..O yüzden benim dr umdan bir başkası mennun kalmaz başkasının dr undan ben..Sürekli birilerini ve bir şeyleri suçlayacağımıza beklentilerimize göre karar verirsek iyi olur..

çooooooooooook doğru beklentiler herkesin kişilik yapısına göre değişir
ben ciddiyetten ve sorumluluktan hoşlanırım
bir baskasıda dah sıcak kanlı ve güler yüzden
işte bunlar sadece kişinin beklentisidir

:1hug:

selam kızlar bende bugun acıbedeme gıttıp tüp bebek ıcın 18 gun sonrada ıgnelere başlıycam şimdiden heyecan yapmaya başladım ya

selam kızlar bende bugun acıbedeme gıttıp tüp bebek ıcın 18 gun sonrada ıgnelere başlıycam şimdiden heyecan yapmaya başladım ya

canım seherim
inşALLAH herşey yolunda gidecek ve hayırlı haberi
burada hep beraber kutlayacağız
:teytey::teytey:halay çekerek:teytey::teytey:

lütfen dersimciğim bahsettiğin merkez hangisi? buna benzer bir olay bizim başımıza memorialde geldi. o zaman da polipim varmış ve ben bunu tesadüfen öğrendim. netten araştırdım, bizim için engel teşkil ettiğini öğrendim ve doktoruma da polipim engel olmayacak mı dediğimde aldığım cevap çok ilginçti: bunu deneyelim de bir dahakinde önlem alırız! ellerine düşmüşüz ya mecburuz yine gitmeye! Allah herkesi vicdanı olanlarla karşılaştırsın.:kızgın:

selam bursalı hatunlar nasılsınız keyıfler nasıl herkesın kandılı mübarek olsun canlarım

X