Merhaba kızlar 29 yaşındayım. 17 yaşında saçımda dökülmeler başladı. 20 yaşına geldiğimde saç önlerim ve yanlarda açılma oldu. Devlet hastanesine gittim öncelikle pek faydalı bulmadım sonra özele gittim doktorum bana bilmiyorum reklam sayılır mı minoxil kırmızı olanı verdi 6 ay kullanmamı söyledi ben 9 ay falan kullandım çünkü mucizevi etkisi oluyor 4. Aydan sonra saç toparlandı fakat doktor bırak dedi bıraktım başka losyon verdi o bunun iki katı ücretiydi bi faydasını görmedim bıraktım. Kan değerlerimdr normal çıkmıştı. Minoxil in şöyle bir zararı var kullanmayı bırakırsan 2 ay sonra verdiklerini geri alıyor. Çok uzun kullananlarda yan etkiler oluyormuş kalp sıkışması gibi. Bende sadece saçta kaşıntı yapıyordu birde yağlı bir his bırakıyordu işe gidenler için sıkıntı bir durum sabahları sıkmak. Sonra hepsinden bıktım toppik kullandım halen kullanıyorum 6 yıldır açıklıkları kapatmak için ama insanın psikolojisi gerçekten yerlere düşüyor saçsızlık çok zor. Yine halime şükrediyorum daha kötüleri var ben enazından toppikle araları kapatıyorum hiç bir arkadaşımda bilmez kullandığımı usta olmuşum artık :) Fakat bu toppik ve benzeri ürünlerde ucuz şeyler değil malesef ben gerçekten kalıcı çözümler istiyorum artık. Doğal ürünler, yağlarda kullandım bir süre özellikle sarımsak bu konuda iyi fakat o sadece küçük tüylenmeler yapıyor komple saç çıkarmıyor. Neyse çok uzattım sorum şu ki Bursa da en iyi dermotolog uzmanı kimdir? Bilen arkadaşların yorumlarını bekliyorum bayramdan sonra gitmek istiyorum. Özel devlet farketmez alanında en iyisi ve bu konuda uzman olması önemli. Yani hemen hazırcı doktorlar gibi şunu kullan şu zaman tekrar gel diyenlerden bıktım.