Burs veren kişi yada kurum hakkında bilginize ihtiyacım var .

%50 özel okulu kazanmışsın burs vermez kurumlar. Hatya şöyle diyeyim 300-400 bile vermezler. Ayrıca Kardeşim %100 tam burslu Bilkent Hukuk kazandı okudu çok zorlandı. Dereceyle mezun oldu çünkü bursunun kesilmesi olasılığı yüksekti galiba 2 dersten geçemese burssuza düşüyordu. Çok çok zor bir okul hayatı oldu. Bursu yanan arkadaşları oldu. Çocuklar okulu bırakmak zorunda kaldılar. Çünkü paralıya dönmüştü başarısız oldukları için. Kazandığın üniversite de önemli yani zorlayıcı mı nasıl bir okul burs kesilme şartları ne araştır iyice. Paran yoksa bu işe girme üzülürsün ya da emin ol herşeyden öyle gir.

Son düzenleme:
Puan ortalamasının altında kalınca mı burs kesiyorlar yoksa ders sayısı mı var okulda bunun için. Mesela bütünlemeye kaldın diyelim yüksek ücret mi alıyorlar, yaz okulu diyerek paraları mı yutuyorlar. Bunlara da dikkat et.

ÖSYM puanı ile aldığın bursu hiçbir koşulda geri çekemezler diye biliyordum ama yüzde yüz emin değilim. Kyk kredisi var, geri ödemeli, burs değil ama herkese veriyorlar başvuran aylık 300-400 gibi bir miktar. Özel dernekleri bilemem ama 80bin için tanıdık olmadan onlardan da burs almak zor. Burs alabilsen dahi muhtemelen okul hayatında üstün başarı göstermeni bekleyecekler, hata kabul etmiyor yani... Eğer bir okula burssuz girersen, okulda ortalama yaptığın takdirde bazı okulların çeşitli şartları var burs verebiliyorlar öyle ama kazanamazsan da boşuna gitmiş olursun. Sana tavsiyem öyle derneklerde tanıdık yoksa hiç riske atma, bir anda atıyorum 3. sınıfta burstan olursun boşu boşuna okumuş olursun o kadar seneyi. Ya yeniden hazırlan ya devlet okulu tercih et ya da başka bölümler düşün. Sürüyle mühendislik var 80binden alan, hani temel mühendislik değil ama burslu ya da devlet seçenekleri var. Beslenme ve Diyetetik de düşünebilirsin sağlıkla ucundan kıyısından ilişkili olsun dersen.

hazır bu konu açılmışken şunu sorsam sorun olur mu özel okulda %50 burslu falan okuyana devlet burs vermiyor deniyor ama doğru mudur?
yani ben %100 burslu okudum ozelde bana bile kyk burs vermedi kresi verdi. ama %50 burslu okuyan arkadasim kyk bursu aldigini soyluyordu bilemiyorum ne kadar dogruydu ama %50 burslu okuyacak kadar gucu olana burs vermesi pek mumkun gibi gorunmuyor bana gore.

Arkadaşınızın bursla krediyi karıştırmış olma imkanı ne? Çok tuhaf geldi bana da çünkü...

ailenizin maaş miktarı ya da tapulu malı olduğu için alamamış olabilir misiniz burs?
arkadaşınız da malı babaannesi&anneannesi üzerine kayıtlı olanlardansa belki,ondan almıştır burs.

ailenizin maaş miktarı ya da tapulu malı olduğu için alamamış olabilir misiniz burs?
arkadaşınız da malı babaannesi&anneannesi üzerine kayıtlı olanlardansa belki,ondan almıştır burs.
annem ve babam emekliydi o donem ve babamin uzerine gorunen 1 tane arsa vardi sadece. evi arabasi vardi ama uzerinde degildi.

Kekikotu
Nereye baş vuruluyor peki bilginiz varmı nasıl takip edicem ??
internette burs veren kurumlar diye girin karşınıza çıkacak şartlarını okuyun. size uygun olanlara başvuru yaparsınız. şartlar derken mesela bazı kurumlar sadece muhendislik öğrencilerine verir. Bazı kurumlar tıp fakültesine veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…