Burs sorunum..

sufigo

Mühendis adayı :)
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2013
718
156
herkese merhabalar öncelikle tüm buraya konu açan, açmayan herkesin ne derdi varsa çözümünü bulur inşallah..
üniversite 2. sınıf öğrencisiyim 9 senedir de kronik bir rahatsızlığım var ve maddi anlamda çok yıpratıyor bizi. tedavim yok zaten iyileşmede umudun olmadığı bi hastalık pankreasımda stent takılı ve atak geçirip hastaneye yattım mı en az 2- 3 bin tl masrafım oluyor. sağlık sigortaları da hastalığım kronik ve hep yattığım için karşılamıyor.
babam mühendis dıştan oo bunların durum çok iyidir gibi bir imaj çıkıyor insanların karşısına ama inanın sağlığım yüzünden çok zorlanıyoruz.
benim yüzümden maddi sıkıntı çektiğim için kendimi çok suçlu hissediyorum.ailem de hem sağlığım hem de eğitimim etkilenmesin diye bi yerde part time çalışmama katiyen izin vermiyor
burs başvuruları yapıyorum fakat tek çocuk olduğum için kabul edileceğini sanmıyorum
istanbul üniversitesinde mühendislik okuyorum ve ortalamam Allaha şükür iyi
ne yapabilirim? fikri olan varsa paylaşabilir mi? dileyen özelden de yazabilir
Allah kimseye çaresi olmayan hastalık vermesin ..

Cok zor bir bolumde okumuyorsaniz uzerinize ev araba vb varsa burs bulmak cok zor.

dediğim gibi mühendislik okuyorum bence kolay bir bölüm değil
evimiz var evet işte burs verenlerin kriterleri öyle oluyor ama dediğim gibi sağlık problemim yüzünden istiyorum
bakalım bişey çıkar umarım

Allahım şifa versin,yardımcınız olsun inşallah.
Bildiğim bir konu değil de belediyelerin yardım masaları oluyor,gidip bir danışsanız.

Allahım şifa versin,yardımcınız olsun inşallah.
Bildiğim bir konu değil de belediyelerin yardım masaları oluyor,gidip bir danışsanız.

amin teşekkür ederim :)
evet oluyor hatta babam belediyede çalışıyor ona sordum başvurayım diye ama o da o işin pek ümitli olmadığını söyledi
zaten ben başarı bursu gibi bir şey istiyorum çünkü diğeri hazırdan para almak gibi geliyor
yani yardım masasına başvursam diğer insanlara biraz haksızlık olur durumumdan daha kötüsü baya örnek mevcut :)

dediğim gibi mühendislik okuyorum bence kolay bir bölüm değil
evimiz var evet işte burs verenlerin kriterleri öyle oluyor ama dediğim gibi sağlık problemim yüzünden istiyorum
bakalım bişey çıkar umarım
Hangi muhendislik ve hangi okulda oldugunuz cok onemli burs veren kurumlar icin. Okul icin degil ama sagliginiz icin baska yollar deneyebilirsiniz. Zaten egitim bursu en fazla 200-300 lira olur ki bu da hastane masraflarinizin tamamini zor karsilar. Saglikla ilgili yardimci kurumlara basvurmaniz daha dogru olur.

amin teşekkür ederim :)
evet oluyor hatta babam belediyede çalışıyor ona sordum başvurayım diye ama o da o işin pek ümitli olmadığını söyledi
zaten ben başarı bursu gibi bir şey istiyorum çünkü diğeri hazırdan para almak gibi geliyor
yani yardım masasına başvursam diğer insanlara biraz haksızlık olur durumumdan daha kötüsü baya örnek mevcut :)
Baba belediyedeyse devlet memurudur sanırım.
Ben anlamadım,kronik hastalık için heyet raporu çıkartamıyor musun?

Hangi muhendislik ve hangi okulda oldugunuz cok onemli burs veren kurumlar icin. Okul icin degil ama sagliginiz icin baska yollar deneyebilirsiniz. Zaten egitim bursu en fazla 200-300 lira olur ki bu da hastane masraflarinizin tamamini zor karsilar. Saglikla ilgili yardimci kurumlara basvurmaniz daha dogru olur.

istanbul üniversitesinde çevre mühendisliği okuyorum.
yok amacım sağlık masrafımı karşılaşamak değil aileme ufak da olsa katkına bulunmak dediğim gibi olanlardan kendimi suçlu hissediyorum zaten sağlık masrafımın karşılanması imkansız .
fikriniz için teşekkür ederim hemen bi araştıracağım

Baba belediyedeyse devlet memurudur sanırım.
Ben anlamadım,kronik hastalık için heyet raporu çıkartamıyor musun?

evet o da mühendis ama belediyede çalışıyor
heyet raporum yok aslında haklısınız heyet raporu çıkarmalıyım heralde . doktoruma soracağım

istanbul üniversitesinde çevre mühendisliği okuyorum.
yok amacım sağlık masrafımı karşılaşamak değil aileme ufak da olsa katkına bulunmak dediğim gibi olanlardan kendimi suçlu hissediyorum zaten sağlık masrafımın karşılanması imkansız .
fikriniz için teşekkür ederim hemen bi araştıracağım
Ozel universiteler zaten basari bursu bagliyor. Ama devlette basari bursu almaniz icin bolumde derece yapmaniz ya da o bolume dereceyle girmis olmaniz da gerekiyor. Ya da maddi durumunuz asiri kotuyse cagdas yasami destekleme falan yardimci oluyor. Odtu makina, yildiz teknik endustri muhendisligi gibi bir bolumde degilseniz isiniz zor zaten. Kimse rahatsizliginizdan dolayi basari bursu vermez. Umarim sagliginiza kavusursunuz.

Ozel universiteler zaten basari bursu bagliyor. Ama devlette basari bursu almaniz icin bolumde derece yapmaniz ya da o bolume dereceyle girmis olmaniz da gerekiyor. Ya da maddi durumunuz asiri kotuyse cagdas yasami destekleme falan yardimci oluyor. Odtu makina, yildiz teknik endustri muhendisligi gibi bir bolumde degilseniz isiniz zor zaten. Kimse rahatsizliginizdan dolayi basari bursu vermez. Umarim sagliginiza kavusursunuz.

Peki teşekkür ederim sağolun

evet o da mühendis ama belediyede çalışıyor
heyet raporum yok aslında haklısınız heyet raporu çıkarmalıyım heralde . doktoruma soracağım

Bunu bugüne kadar neden ihmal ettin ki?
Bir de kronik hastalıkların ilaçlarını normal reçeteyle alamazsın ki...
Onlar zaten heyet raporuyla reçeteye yazılabilen ilaçlar.
Kafam karıştı.

herkese merhabalar öncelikle tüm buraya konu açan, açmayan herkesin ne derdi varsa çözümünü bulur inşallah..
üniversite 2. sınıf öğrencisiyim 9 senedir de kronik bir rahatsızlığım var ve maddi anlamda çok yıpratıyor bizi. tedavim yok zaten iyileşmede umudun olmadığı bi hastalık pankreasımda stent takılı ve atak geçirip hastaneye yattım mı en az 2- 3 bin tl masrafım oluyor. sağlık sigortaları da hastalığım kronik ve hep yattığım için karşılamıyor.
babam mühendis dıştan oo bunların durum çok iyidir gibi bir imaj çıkıyor insanların karşısına ama inanın sağlığım yüzünden çok zorlanıyoruz.
benim yüzümden maddi sıkıntı çektiğim için kendimi çok suçlu hissediyorum.ailem de hem sağlığım hem de eğitimim etkilenmesin diye bi yerde part time çalışmama katiyen izin vermiyor
burs başvuruları yapıyorum fakat tek çocuk olduğum için kabul edileceğini sanmıyorum
istanbul üniversitesinde mühendislik okuyorum ve ortalamam Allaha şükür iyi
ne yapabilirim? fikri olan varsa paylaşabilir mi? dileyen özelden de yazabilir
Allah kimseye çaresi olmayan hastalık vermesin ..
Tev ,e başvurdun mu tamda sizin okulun arka tarafında mülakatları oluyor hemde eğer mülakata kadar atlatırsan .mülakatta anlatırsan herşeyi mutlaka çikar diye düşünüyorum çok geçmiş olsun :KK43:

Bunu bugüne kadar neden ihmal ettin ki?
Bir de kronik hastalıkların ilaçlarını normal reçeteyle alamazsın ki...
Onlar zaten heyet raporuyla reçeteye yazılabilen ilaçlar.
Kafam karıştı.

Şöyle bi durum var tedavim yok
Sadece yurt dışından aldigim bi ilacim var türkiyede bulunmuyor inanmiyorsunuz heralde internetten gidin bakın ilacin adı Antox ve hollandadan internetten siparis ederek getiriyorum ilaç da gelisiyle beraber 400 tlyi buluyor
Rapor cikarsam da öyle karşılanamaz yani
Ekstra bi de mide Koruyucu tarzı ilaçlar kullaniyorum onun için de rapor çıkarmaya değmez
Yani kafa karısacak bişey yok dediğim gibi tedavim yok yurtdisindan para vererek aldigim ilaç da tedavi amaçlı degil pankreas vitamini. Yani pankreasin beslenmesi amaçlı bir ilaç.

Tev ,e başvurdun mu tamda sizin okulun arka tarafında mülakatları oluyor hemde eğer mülakata kadar atlatırsan .mülakatta anlatırsan herşeyi mutlaka çikar diye düşünüyorum çok geçmiş olsun :KK43:

Evet dün başvurdum bakalım hayırlısı :)
Çok teşekkur ederim :)

birde memleketinizin vakıfları falan vardır işte atıyorum ilçe vakıfları gibi. oralarda kendi ilçesinden olan öğrencilere veriyor çok bildiğim var alan onuda bir araştırın.
birde hangi mühendislik bilmiyorum ama o mühendislikle ilgili derneklerede bir danışmakta fayda var.

Şöyle bi durum var tedavim yok
Sadece yurt dışından aldigim bi ilacim var türkiyede bulunmuyor inanmiyorsunuz heralde internetten gidin bakın ilacin adı Antox ve hollandadan internetten siparis ederek getiriyorum ilaç da gelisiyle beraber 400 tlyi buluyor
Rapor cikarsam da öyle karşılanamaz yani
Ekstra bi de mide Koruyucu tarzı ilaçlar kullaniyorum onun için de rapor çıkarmaya değmez
Yani kafa karısacak bişey yok dediğim gibi tedavim yok yurtdisindan para vererek aldigim ilaç da tedavi amaçlı degil pankreas vitamini. Yani pankreasin beslenmesi amaçlı bir ilaç.
O zaman ilaç değil destek alıyorsun bence sen.
İnternette ilaç satılmaz çünkü.
İnternete ne kadar güvendin ki?
Doktorunla görüşsen de muadili varsa normal eczaneden,heyetle alabileceğin bir ilaç,vitamin kullansan daha iyi olmaz mı?
Estağfurullah,neden inanmayayım?
Benim de kronik bir hastalığım var.Şifa ararken bana da bazı doktorlar destek,vitamin adı altında bir şeyler önerdi,satmaya çalıştı vs.
Ama bir doktorum bunlara kanmamamı,güvenmemi söylemişti.
Ben de onu dinledim de o yüzden yol göstermek istedim.

O zaman ilaç değil destek alıyorsun bence sen.
İnternette ilaç satılmaz çünkü.
İnternete ne kadar güvendin ki?
Doktorunla görüşsen de muadili varsa normal eczaneden,heyetle alabileceğin bir ilaç,vitamin kullansan daha iyi olmaz mı?
Estağfurullah,neden inanmayayım?
Benim de kronik bir hastalığım var.Şifa ararken bana da bazı doktorlar destek,vitamin adı altında bir şeyler önerdi,satmaya çalıştı vs.
Ama bir doktorum bunlara kanmamamı,güvenmemi söylemişti.
Ben de onu dinledim de o yüzden yol göstermek istedim.

Evet ilaç bile denemez pankreas desteği diyelim :)
Şöyle diyim bu ilaç yeni 2 3 senedir olan bi ilaç. Doktorum da boyuna yurtdışına gidiyor beni gelismelerden haberdar ediyor bu ilaci da o söyledi zaten hani yanlış anlaşılma olmasın ilacin reklamınını falan yapmadı :) site güvenilir bir ilaç firmasininın zaten güvenilir olmasa insan cesaret edemez :)
Türkiye maalesef pankreas konusunda baya geri. Ilac ve tedavi bakimindan gelecek 10 sene de umut acici bir sonuc yok.Ilacin muadili mevcut değil. Keşke olsa..
Allah başta sen olmak uzere tüm hastalara sifa versin :)

X