Merhaba hanımlar. Bebeğim 7 aylık 2 3 gündür burnu çok tıkalı. Ne yapsam olmadı deniz suyu tuzlu sular damlattım pompayla çektim ama temizleyemiyorum. ve burnun görünen kısmında değil daha ilerisi dolu ve bu yüzden sürekli hırıltısı var, nefes alamıyor. Doktora götürmedim henüz o da aynı şeyleri yapmamı söyleyecek diye. Bildiğiniz kesin bi çözüm var mı? Bebeğimin burnunu nasıl açabilirim?
Ilık duş veya serum fizyolojık işe yarar bence. Veya denerim yaptım derseniz , enjektörle deniz suyu veya çok az tuzlu su sıkabilirsiniz burnuna bebeğin.
İnternette videoları var , nasıl yapıldığının... Geçmiş olsun
Hepsini denedım. Serum fızyolojık zatem tuzlu suymus. Daha önce de burnu tıkandıgında tuzlu su damlatıyodum. Tabı oyle aşırı tuzlu değıl. O zaman geçıyodu ama bu defa çok tıkalı. Bır de havalar soğuyunca cam falan açamadık bı kacgun o yüzden nemsız de kalmış olabilır dıye düşünuyorum. Ama soğanı denicem. Teşekkür edıyorum tavsıyelerınız ıçın geçmezse artık yarın yada dıger gün hastaneye götürcem.
Hepsini denedım. Serum fızyolojık zatem tuzlu suymus. Daha önce de burnu tıkandıgında tuzlu su damlatıyodum. Tabı oyle aşırı tuzlu değıl. O zaman geçıyodu ama bu defa çok tıkalı. Bır de havalar soğuyunca cam falan açamadık bı kacgun o yüzden nemsız de kalmış olabilır dıye düşünuyorum. Ama soğanı denicem. Teşekkür edıyorum tavsıyelerınız ıçın geçmezse artık yarın yada dıger gün hastaneye götürcem.
Pardon nemden dolayı tıkanmış olabilir ev havalanmadıgı ıçın. Gerçı kuru tıkanmada değıl afedersınız sumuk var ama cok var kı tıkamış nefes alamayıp gece uyandığı oldu
Siringayla ceyrek veya yarim siringa serumu hizlica sikiyorum
Pompayla cekip dizime yuzustu yatirip gaz cikartir gibi sirtina vuruyorum
Bayagi aciliyor
Siringayla ceyrek veya yarim siringa serumu hizlica sikiyorum
Pompayla cekip dizime yuzustu yatirip gaz cikartir gibi sirtina vuruyorum
Bayagi aciliyor
Benımkının acılacak gıbı degıl pompayla cok alıyorum ama bıtmıyo bı sure rahatlıyo sonra yıne tıkanıyo. Cuma hastaneye goturucem artık. Daha erken randevu alamadım. Soganda ıse yaramadı. Hatta elıne verdım yesın daha etkılı olur dıye ana yok. Bu arada pompa cokta saglıklı degılmıs o yuzden fazla yapamıyorum.
Bu durumlarda beklemeyin kendiliginden geçer diye
Hastaneye gidin belki de ciģerlere inebilir
Benim önerilerimi yapmıssiniz zaten
Insallah bebeginiz iyileşr cabucak
Gecmis olsun
Bir tülbente cold mix damlatıp odasına koyun çok etkili.Yataginin başucunü biraz kaldırın rahat nefes alabilsin.Serum fizyolojik kullanın ve arkasından pompa ile çekin .Acil şifalar diliyorum
Teşekkür ederim. Gece ateşlendi sabah acile götürdük. Eşim hastaydı sanırım ondan bulaştı burnu da o yüzden tıkalıydı. Aspiratörle temizledim şimdi biraz açıldı sanki doktordan da ilaç isticem bunun için umarım işe yarar birsey verir.