Burcu Çetinkaya'nın evliliğine Nurgül Yeşilçay'dan şok yorum

türbanlı türbansız hiç farketmez ,
kadınlarımız okumalı. okuyacakki,çocuklarını iyi yetiştiricek. okuyacakki,bir gün eşi kapıya koyduğunda elinde alltın bileziği olacak,ortada kalmayacak,
okuyacakki,dünya hakkında ,hayat hakkında bilgisi olacak
,okuyacakki sosyalleşecek,
okuyacakki hayata bakış açısı dreişecek,daha geniç açıdan bakacak.
kimse kadınları ötekileştirip yaftalamasın. kadınız ve açık kapalı farketmez.

Ya ben kendimi anlatamıyorum ya da ısrarla anlaşılmıyorum. Tuğçeye nasıl tepki olmadı ya? Neler dendi kıza ilk din değiştirdiğinde. Şimdiki yaptıklarını kastetmiyorum ki. Neyse evet burcu mükemmel bir insan, nurgül de bok yesin. Şiştim.
hic anlamadim seni evet.
O zaman Tugceye yapilan da yanlisti diye simdi Nurgul'e yaptigi yanlis icin hak mi verelim. Yoksa dogruyu mu soyleyelim.
bence, o zamandan bu zamana cok sey degisti, insanlar birbirini biraz daha anlamaya basladi. Cunku herkes kendine istedigi saygi icin daha fazla sesini cikartmayi ogrendi. O zaman yapilan agir hakaretler, belki bugun yapilmazdi.
yada belki yapilirdi, ama Nurgul'un yaptiginin yanlisligini degistirmiyor.
insallah bende anlasilmisimdir.

Geçen sene burcu alişanla çağlanın programında ralli şov yapmıştı demekki türban engel değil eğitimini yarıda kestiyse işte orada yazık etmiş kendine derim

Burcu Çetinkayayı daha önce bir röportajında dinlemiştim. ilk gördüğümde benide şok etmişti.Ama o bu değişimin yavaş yavaş olduğunu ve kendisini böyle mutlu hissettiğini söylemişti. Açıkcası takdir etmiştim. Ayrıca kapandıktan sonrada ralli yapıyordu bukadın şimdi hala yapıyormu bilmiyorum

Nurgül yeşilçaya gelince Neden aşiret ağaları Seymen olunca dizilerde dibimiz düşürek izliyoruz da gerçek hayata gelince tü kaka oluyor..Yanlış da olabilir doğruda koskaca kadın bak birde özel eğitimlerde almış ayırabilecektir herhalde doğruyu yanlışı kendi yanlışlarına baksın önce.Bende kendisinin Cem Özerle olan evliliğine şaşmıştım mesela

hic anlamadim seni evet.
O zaman Tugceye yapilan da yanlisti diye simdi Nurgul'e yaptigi yanlis icin hak mi verelim. Yoksa dogruyu mu soyleyelim.
bence, o zamandan bu zamana cok sey degisti, insanlar birbirini biraz daha anlamaya basladi. Cunku herkes kendine istedigi saygi icin daha fazla sesini cikartmayi ogrendi. O zaman yapilan agir hakaretler, belki bugun yapilmazdi.
yada belki yapilirdi, ama Nurgul'un yaptiginin yanlisligini degistirmiyor.
insallah bende anlasilmisimdir.

Anlamamışsın evet. 'O yanlıştı diye şimdi yanlışa yanlış demeyelim mi'yle benim söylediğimin alakası ne? Ben durumdaki yön farkından bahsediyorum. Üstte de yazdım. Kapanıp evlenmeseydi de tam tersi kapalıyken açılarak evlenseydi bar bar gezseydi nurgül buna tepki göstermiş olsaydı kimse cıkıp da sanane nurgül kızın kendi tercihi demezdi. Aksine helal olsun nurgül bencede öyle denirdi. Yön farkı. Burcu tam da bizim halkımızın istediği yönde ilerlediği için dokunulmaz oluyor otomatikman.

türbanlı türbansız hiç farketmez ,
kadınlarımız okumalı. okuyacakki,çocuklarını iyi yetiştiricek. okuyacakki,bir gün eşi kapıya koyduğunda elinde alltın bileziği olacak,ortada kalmayacak,
okuyacakki,dünya hakkında ,hayat hakkında bilgisi olacak
,okuyacakki sosyalleşecek,
okuyacakki hayata bakış açısı dreişecek,daha geniç açıdan bakacak.
kimse kadınları ötekileştirip yaftalamasın. kadınız ve açık kapalı farketmez.
Okumadığı zaman karnından sıpayı,sırtından sopayı atacak gücü olmuyor maalesef.Tabiki okumalı

Bu kız önceden kapalı olsaydı ve birden bire açılıp, gece hayatına verseydi kendini, züppenin biriyle evlenseydi, o bar senin bu bar benim dağıtsaydı ve nurgül buna şaşırdığını söyleseydi o zaman da helal olsun nurgül denilecekti. Sanki tanımıyorum insanımızı.
Kedili, bak bu soylediginde cok haklisin. Olacak olan bu olurdu.
Ama ben de insanimizi azicik taniyorsam, Ak partiye yaklastiktan sonra aldi bu kadar tepkiyi bu kadin. Ortada siyasetle ilgili bir durum olmasaydi kimseye bu kadar da batmayacakti :) beni ilgilendirmez, bende samimi bulmuyorum Tugce'yi ama bize ne.

He bu arada mesajlarımda kapalılıktan falan bahsediyorum diye kıldan tüyden nem kapıp dini konular yasak kibi yapmayınız rica ediyorum. Polemikten gitmiyoruz diye dini içerikten gitmeyelim :D

Kedili, bak bu soylediginde cok haklisin. Olacak olan bu olurdu.
Ama ben de insanimizi azicik taniyorsam, Ak partiye yaklastiktan sonra aldi bu kadar tepkiyi bu kadin. Ortada siyasetle ilgili bir durum olmasaydi kimseye bu kadar da batmayacakti :) beni ilgilendirmez, bende samimi bulmuyorum Tugce'yi ama bize ne.

Açıkçası ben nurgülü de sevmem tuğçeyi de. Burcuyla alakalı da olumlu olumsuz bir duygum yok. Neyse sonunda anlaşıldım anlatabildim kendimi çok şükür :KK48:

Anlamamışsın evet. 'O yanlıştı diye şimdi yanlışa yanlış demeyelim mi'yle benim söylediğimin alakası ne? Ben durumdaki yön farkından bahsediyorum. Üstte de yazdım. Kapanıp evlenmeseydi de tam tersi kapalıyken açılarak evlenseydi bar bar gezseydi nurgül buna tepki göstermiş olsaydı kimse cıkıp da sanane nurgül kızın kendi tercihi demezdi. Aksine helal olsun nurgül bencede öyle denirdi. Yön farkı. Burcu tam da bizim halkımızın istediği yönde ilerlediği için dokunulmaz oluyor otomatikman.
aslinda o alakayi onceki mesajindan kurdum.
" Zaten nurgül yeşilçay da yanlış dememiş. Şaşırdığını belirtmiş. Şaşırmak da şahsi bir tepkidir kimseyi bağlamaz. Ben de şaşırdım. Hala da diyorum nerdeeenn nereye"
Nurgul'un yaptigini yanlis bulmuyor normal buluyorum gibi yazmissin. Ama yok yanlis anlasilmisim, onu kastetmedim dersen, dogrudur tabi ki sana inanirim.
o burcunun acilip sacilip gezmeli konusundaki argumanina da katiliyorum zaten.

aslinda o alakayi onceki mesajindan kurdum.
" Zaten nurgül yeşilçay da yanlış dememiş. Şaşırdığını belirtmiş. Şaşırmak da şahsi bir tepkidir kimseyi bağlamaz. Ben de şaşırdım. Hala da diyorum nerdeeenn nereye"
Nurgul'un yaptigini yanlis bulmuyor normal buluyorum gibi yazmissin. Ama yok yanlis anlasilmisim, onu kastetmedim dersen, dogrudur tabi ki sana inanirim.
o burcunun acilip sacilip gezmeli konusundaki argumanina da katiliyorum zaten.

Nurgülün şaşırmasını normal buluyorum. Ben de şaşırdım. Bu anormal bir sey mi ki yanlış anlaşılmışım ben onu kastetmedim diyeyim?
Nurgülün şaşırmasında yanlış bulduğun şey ne? Yanlış kelimeler kullandığını mı düşünüyorsun yoksa nurgülü ne ilgilendirir anlamında mı yanlış buluyorsun?

Nurgülün şaşırmasını normal buluyorum. Ben de şaşırdım. Bu anormal bir sey mi ki yanlış anlaşılmışım ben onu kastetmedim diyeyim?
Nurgülün şaşırmasında yanlış bulduğun şey ne? Yanlış kelimeler kullandığını mı düşünüyorsun yoksa nurgülü ne ilgilendirir anlamında mı yanlış buluyorsun?
bak mesela, bu yazdigi twiti Turbani hic katmamis olan haliyle okuyalim:
Sen ozel okullarda oku, rallici ol, sonra git bir asiret agasiyla evlen.
ne kadar dogru!
ama araya turbani katiyor.
"Sen ozel okullarda oku, rallici ol, turbana gir sonra git bir asiret agasiyla evlen"
boyle okuyunca cok agir hakaret goruyorum ben. Butun bunlari ancak Turbanli birisi yapardi kafasinda. Turbanliya yakistiriyor yani.
iste bu kismindan rahatsiz oldum, sasirmasindan degil. hepimiz sasiriyoruz.

bak mesela, bu yazdigi twiti Turbani hic katmamis olan haliyle okuyalim:
Sen ozel okullarda oku, rallici ol, sonra git bir asiret agasiyla evlen.
ne kadar dogru!
ama araya turbani katiyor.
"Sen ozel okullarda oku, rallici ol, turbana gir sonra git bir asiret agasiyla evlen"
boyle okuyunca cok agir hakaret goruyorum ben. Butun bunlari ancak Turbanli birisi yapardi kafasinda. Turbanliya yakistiriyor yani.
iste bu kismindan rahatsiz oldum, sasirmasindan degil. hepimiz sasiriyoruz.

Anladım. Benim turbana karsı özel bir hassasiyetim olmadıgı için rahatsız edici gelmedi. Ama hassas olan bir kişi hakaret olarak algılayabiliyormuş demekki. O konuda bir sey diyemem. Bu hakaret konusunun ucu çok açık. En basit cümleden bile hakaret anlamı çıkarılabiliyor. Ben bu cümleyi okuduğumda sadece şaşırmış bir kadın görüyorum. Doğrusunu da ancak kendisi bilebilir.

Back