Bunun adı ne? Ne yapacağım?

baharguzeli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2016
338
228
103
merhaba kizlar konuyu bdv yerine buraya açmam daha uygun olur sanirim.

Benim erkek arkadasim kendimi bildim bileli depresyon halinde. Sosyal fobisi de var. Şuan okumuyor Almanya'daki üniversiteyi bıraktı eylül ayında Türkiyeye gelecek okumak için. Bir kac aydır sürekli "ben bir işe yaramıyorum, verimsizim, ailem bana para harciyor, iş bulamıyorum, boşu boşuna yaşıyorum" diyerek kendine çook büyük takıntı yapıyor. Geceleri çok geç uyuyor sebebi yatağa yattığında aklına kötü düşünceler geliyormuş. Bir de cildine çok takmış durumda. Benden çok bakım yapıyor yüzünde 1 tane kucucuk leke var onun için ağır ilaçlar ve kremler kullanıyor ya da sivilcesi çıkarsa insan içine çıkamıypr yüzünden nefret ediyor. Halbuki çok yakisikli o minicik sivilceyi hic kimse fark etmez. Tamam hepimiz biraz takiyoruzdur ama o cok abartiyor. Depresyondayım diyor ve öyle de hep karamsarlaşıyor birden. Bende ona yardım etmek istiyprum bir kaç kere psikologa git dedim ama gitmez mümkün değil. Ne yapabilirim onun için? Ve bu hastaliginin adı nedir? Okbye benzettim ama değil gibi de. Tam ismini bilmediğim için tedavisi icin neyi arastirmam gerektigini bilmiyorum

biraz uzun oldu tesekkur ederim

Hastalığının adını düşünürken tek bir şey olmayabileceğini de düşünün. Sosyal fobi, kronik depresyon, opsesyon bir arada da olabilir. En doğrusu profesyonel destek alması. Bundan çekinmesi gerçeklerle yüzleşmeye korkmasından olabilir. Oysa durumunun basit olduğunu, psikologların ilaç bile yazmadığını, sadece konuşarak gereksiz endişeleri ya da her insanda olan kendinde beğenmediği huylar hakkında bir uzmanla görüşüp sadece ona yeni ve doğru bakış açısı kazandıracağını anlatarak psikoloğa gitmeye ikna edin bence. Psikoterapi ile rahatlayabilir. Durumu daha karmaşıksa psikoloğu zaten gerekli yönlendirmeyi yapar. Psikoterapi uygulayabilen işinde iyi bir psikolog araştırıp arkadaşınızı ikna etmeniz bence yapabileceğiniz en büyük yardım olur

Çok denedim, çok anlattım ancak benim bir problemim yok gitmem diyor. Kafasına göre yüksek doz a vitaminli kremler ilaclar içiyor karacigerini mahvetti sarı sarı lekeleri oldu yinede doktora gitmiyor dozu kafasına göre ayarlıyor

Allah size sabır versin diyeyim o zaman. Bir süre kendi haline bırakmak gerek sanki. Yoksa çok üzerine düştüğünüzü düşünüp daha da inat edip reddebilir. Ama cildine takmış sanki anlattığınıza bakılırsa opsesyon var gibi. Nasıl ikna edebileceğinize odaklanın bence profesyonel yardım alması için

Ufak bı oyun yapın. Mesela onun için değilde kendiniz için gidiyormuş gibi yapın. Yanınızda olmasını istediğinizi söyleyin. Ve gidin. Sizin doktora gittiginizi görünce. Kendisi de gidebilir ama bunun için doktor la anlaşmaniz lazım. Genelde zaten psikolojisi bozuk insanlar bunu kabul etmezler.

Cok guzel fikir tesekkur ederimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…