• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Örgü bunlarda kızımın örgüleri

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

freedom06

BiR TaNeM :)
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
1.003
21
158
Afyon
Pembe battaniyemiz,

$IMG_1571.jpg $IMG_1567.jpg $IMG_1565.jpg

Yelek ve patiklerimiz :)

Eki Görüntüle 317403
Eki Görüntüle 317404
Eki Görüntüle 317405
Eki Görüntüle 317406
Eki Görüntüle 317407
Eki Görüntüle 317408

çok gzller güle güle giysin..
patiklerin yapılışını anlatır msn?
yeni doğan ya da 3-4 aylık bebekler için bu patikleri kaç ilmek başlıyorsunuz?

iki şişle yapılan en kolay çorap yapımı - gÜLSEV?N - Blogcu

burdan yapılışına bakabilirsin. ben bebek ipiyle en küçüğüne 42 ilmek başladım. yapımı çok kolay aslında, yanlardan dikilip bitiriliyor.
canım ellerine sağlık cici kızının cicileri çokk güzel olmuş :34: yalnız bu patik tarifi linke tıkladım resimler tarifler baktım okudum fakat hiç bişi anlamadım :26: neden beceriksizmişim gibi hissettim kendimi yaaa :25::17: iyi günlerde kullanın :16:

Ellerine saglik cok guzel olmuslar!

Özellikle sari yelek cok hosuma gitti, ve son orduklerinden turkuaz olan. Bunlarin tarifi varmi acaba sende?

Ellerine saglik cok guzel olmuslar!

Özellikle sari yelek cok hosuma gitti, ve son orduklerinden turkuaz olan. Bunlarin tarifi varmi acaba sende?

ayyy çokk cici bunlarr:)

çok teşekkür ederim, malesef tarifleri yok bende. netten uydurmasyon bunlar. modelleri kafama göre koyuyorum, zaten genelide delik falan, çokta modifli denilemez :9::9::9:

merhaba arkadasım bende bebişime sarı ve beyaz renkte yelek öreceğim ama modelleri istediğim gibi bulamıyorum ya da ip olmuyo.gecen bi tane ördüm, nakonun hosgeldin bebek ipiyle 4 no şişle ama elde cok ılık suyla yıkadım ve hemen sündü, uzadı kocamanbişey oldu.sen hangi ipi kullandın ve kaç numara şişle yaptın.beyaz çilekli yeleğinin yapılışını ve sarı yeleğin yapılışını hangi iple ve kaç no şişle yaptığını bi de kaç ilmekle başladığını anlatırmısın bana.seninkiler cok düzgün ve hazır gibi duruyo.şimdiden teşekkürler..

merhaba arkadasım bende bebişime sarı ve beyaz renkte yelek öreceğim ama modelleri istediğim gibi bulamıyorum ya da ip olmuyo.gecen bi tane ördüm, nakonun hosgeldin bebek ipiyle 4 no şişle ama elde cok ılık suyla yıkadım ve hemen sündü, uzadı kocamanbişey oldu.sen hangi ipi kullandın ve kaç numara şişle yaptın.beyaz çilekli yeleğinin yapılışını ve sarı yeleğin yapılışını hangi iple ve kaç no şişle yaptığını bi de kaç ilmekle başladığını anlatırmısın bana.seninkiler cok düzgün ve hazır gibi duruyo.şimdiden teşekkürler..

valla nerden başlayayım nasıl anlatayım bilmiyorum. resim üzerinden anlatmaya çalıştım, umarım olmuştur.

$IMG_1627.JPG $IMG_1625.JPG

örgüye arkadan ve en alttan başlamışım, 73 ilmekle. (aklımda olmadığından saydım falan öyle yazdım, yanlışı varsa kusura bakma) + (1 artır) - (1 eksilt) anlamında kullandım. ilmeklerde sayı olarak belirtildiği gibi. çiçekli kirazılarıda hazır aldım, diktim. nette çiçek yapıp dikiyorlar, yada kurdele..

$IMG_1559.jpg

sarı yakadan 80 ilmekle başlanıyor. resimdeki gibi artırılıyor.

modife gelindiğinde
8 ör
1 (+) artır, 1 ör, 1 (+) artır
5 ters ör
1 düz ör
5 ters ör
.
.
.
.
.
8 ör.
2. sıra
tersinde artırma yok, düze düz terse ters ör bitir

3. sıra
8 ör
1 ör, 1 (+) artır, 1 ör, 1 (+) artır, 1 ör
5 ters ör
1 düz ör
5 ters ör
.
.
.
.
.
8 ör.

4. sıra

5. sıra
8 ör
1 kes (-), 1 ör, 1 (+) artır, 1 ör, 1 (+) artır, 1 ör, 1 kes (-)
5 ters ör
1 düz ör
5 ters ör
.
.
.
.
.
8 ör.

6. sıra

7. sıra
8 ör
1 kes (-), 2 ör, 1 kes(-)
5 ters ör
1 düz ör
5 ters ör
.
.
.
8 ör.

8. sıra

9. sıra
8 ör
3 kes, 5 ters,1 düz,5 ters, 3 kes...........3kes
8 ör

netten daha güel bi anlatım ve daha net resimde bulabilirsin. yapabildiğim kadar anlattım. umarım herkesin işine yarar..

ipimizde Nako Baby Lüks Minnoş, ben 3 numaralı şişle ördüm (sıkı örmeyi severim), ama 3,5 numara şişlede öerebilirsin..
ördükten sonra ütünün buharıyla kısık ısıda sündürmeden hızlıca bi kere geç. yıkasanda şekli bozulmaz..

Eklentiler

• $IMG_1559.jpg
    $IMG_1559.jpg
    222,6 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
evde artan iplerler netten baka baka yaptım, evde bebekte yok kafaya olurmu bilmem. olmasada evde takar. çok şeker çok güzel bu şapkalar :16::16::16:

$IMG_1704.jpg $IMG_1706.jpg $IMG_1709.jpg $IMG_1707.jpg $IMG_1711.jpg

Buda yeni şapkamız..

$IMG_1713.jpg

Back