• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bunlar normal mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esraseyhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
471
0
96
Zonguldak
kızlar bebeğim 4 buçuk aylık..bu aralar uyumaan önce çok huysuz ouyor..önceden emerken uyurdu.şimdi uykusu geldiğinde mümkün değil emmiiyor...ve eskisinden daha az emiyor..ben alışmışım sık emmesine..acaba diyorum aç mı kalıyor..ma aç kalsa kakası katı olur öle de değil...ve az önce acayip kustu..bunlar normal mi?

kızlar bebeğim 4 buçuk aylık..bu aralar uyumaan önce çok huysuz ouyor..önceden emerken uyurdu.şimdi uykusu geldiğinde mümkün değil emmiiyor...ve eskisinden daha az emiyor..ben alışmışım sık emmesine..acaba diyorum aç mı kalıyor..ma aç kalsa kakası katı olur öle de değil...ve az önce acayip kustu..bunlar normal mi?

benim kızım da 4 aylık..hep emerek uyuyor ama uykusu çok gelince acaip mızmız oluyor ve emmeyi reddediyorr..bende kucağıma alıp gezerek emziriyorum ama durup durup ağlıyor..emmeden de uyumuyor ve sürekli ağlıyor..kakası bizim de değişmedi sıvı..aç kalsa hiç uyumaz ama neden böyle yaptğını çözemedim..ağzı da çok akıyor..sabır diliyorum hepimizee

benim oglum da 4,5 aylik.aynen sizinki gibi son uc gundur uyumadan once emmek istemiyor. kucagima alip biraz gezdiriyorum, rahatlatiyorum, sonra zorla aliyor ve uyuyor.ayrica gunduz daha az emiyor artik, ben de endiseleniyorum bunlar icin.
bizimki ilk ayindan itibaren kusuyor, drumuz kilo alimi normal oldugu muddetce endiselenecek birsey olmadigini soylemisti.

endişelenmeyin bebekler sık sık huy değiştiriyor. 4 aylık olana kadar her yerde her koşulda uyuyan bebeğim artık sallanmadan uyumuyor. Uykusu gelince uyumak yerine ağlamak daha mantıklı geliyor sanırım:)

Canım tabiki ne beslenmesi ne de uykusu. ılk aylardaki gibi olmuyor. 1. si artık daha sık beslemene gerek yok. Çünkü eskiye göre daha az zamanda daha çok doyuyorlar. Emerken çeneleri yorulmuyor. Emmede acemi değiller. Dolayısıyla beslenme saatlerinin arasında 3 ya da 4 saat olması normal. Ayrıca bu aydan sonra ayda minimum 450 gr almaları yeterliymiş doktorumun söylediğine göre. ( Sendeki endişeleri ben de yaşıyordum ve bunu doktora sordum 2 gün önce). Uyku konusunda da artık uyanık oldukları saatler uzadı. Ve o saatlerde enerji dolular, gözleri cin gibi,1 dk durmuyor elleri ayakları. 1 Kendileri de farkındalar bu duruumun ama ne yazıkki uyumayı bilmiyorlar. :( Ah gözlerini kapatıversler hemen uyurlar ama beceremiyor yavrucaklar. Benimki de aynen sizin bahsettiğiniz gibi. Mızır da mızır. En son yorgun düşüp uyuyakalıyor. Bir de biz antibiyotik kullandığımız için emerken karnı agrıyor, emerek uyumaya da alışkın. Uyku saatleri tam bir işkence. Allah hepimize kolaylıklar versin.

benim oğluşumda nasıl uycanı şaşırıyo uykusu gelince.önce kendisi uyuyrdu ama şimdi nerdeee... .kızlar sizin bebeklerinşzin uyku düzeni nasıl.gece kaçta yatıp kalkıyolar.kaç defa uyanıyolar.birde gündüz uykuları naıl.hemen hemen aynı bebklerimiz.benim oğlumda 5aylık.mesela artık gündüzleri iki defa 1.5 saatlik uyumaları gerekiyoya benimki bunu kısa kısa bikaç de3fa yapıyo.45dk dan fazla uyumuyo.şimdi onu alıştırmaya çalışıyorum.sizinkiler nasıl?

Benim oğlumun da gündüz uykuları çok kısa. Genelde sabahları 8 buçukta 45 dk-1 saat uyuyor. Sonra saat 12 civarı 45 dk kadar 2. kez uyuyor. Öğleden sonra da 3 gibi 45 dk -1 saat uyuyor. Daha sonra 6 ya kadar uyumuyor. Sonra mızırdanmaya başlıyor ama hem ilaç saati 7 olduğu için hem de saat 7-8 de akşam uykusuna başladığı için ben 6 da uyutmamaya çalışıyorum. 7-8 gibi nadiren geçedebiliyor bu saati akşam uykusu başlıyor. uyuduktan 2 saat sonra alıp emziriyorum, bir de kendim yatmadan hemen önce (yani son emzirmeden yaklaşık 2 saat sonra) altını temizleyip emziriyorum. Gece de 1-2 kez uyanıyor. Sabah da 6 buçuk 7 gibi uyanış oluyor. Ama bazen de bu düzen değişiyor kendiliğinden. Mesela bu sabah saat 5'te bir kalktı 7 den 8 e kadar uyudu. Sonra bir de 10 da uyudu, 11.45 e kadar.

Benim oğlumun da gündüz uykuları çok kısa. Genelde sabahları 8 buçukta 45 dk-1 saat uyuyor. Sonra saat 12 civarı 45 dk kadar 2. kez uyuyor. Öğleden sonra da 3 gibi 45 dk -1 saat uyuyor. Daha sonra 6 ya kadar uyumuyor. Sonra mızırdanmaya başlıyor ama hem ilaç saati 7 olduğu için hem de saat 7-8 de akşam uykusuna başladığı için ben 6 da uyutmamaya çalışıyorum. 7-8 gibi nadiren geçedebiliyor bu saati akşam uykusu başlıyor. uyuduktan 2 saat sonra alıp emziriyorum, bir de kendim yatmadan hemen önce (yani son emzirmeden yaklaşık 2 saat sonra) altını temizleyip emziriyorum. Gece de 1-2 kez uyanıyor. Sabah da 6 buçuk 7 gibi uyanış oluyor. Ama bazen de bu düzen değişiyor kendiliğinden. Mesela bu sabah saat 5'te bir kalktı 7 den 8 e kadar uyudu. Sonra bir de 10 da uyudu, 11.45 e kadar.

hemen hemen aynı düzen bizimde.8gibi yatıo 6.30da kalkıyo.ama çok sık uyanıyo.özellikle sabaha karşı çok uyanıyo.acaba dişlerdenmi diyorum.gündüzleide 45 dakikayı hiç geçirmiyo.sanki saat kurmuş gibi.bir iki defa geçirdidaha.bunu nasıl uzatcam bilmiyorum.çünkü zaten uykuya geçişte problem yaşıyoruz bi kaçdefa oluncada zor oluyo.zamanla düzelcekler sanırım...

benimkinin hiç düzeni yok..ama geneli söyliyim..9 buçuk gibi uyuyor..2-3 saatte bir kalkıyor.en son 5 te uyanıyor.sonra bekle ki uyusun....ama bazen çok farklı oluyor..yani bebeğinin uyku düzeni ne diye sorsalar cevabım yokkkkkkk olur:)

Back