Makyaj Ürünleri Bunlar da Benim Makyaj Ürünlerim ve Yorumlarım/resimli

Makyaj Ürünleri İçin Öneriler

GnotiSeavton

yine yeniden...
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2010
1.854
41
Merhaba güzeller...:nazar:
Bir çoğunuz gibi bende farklı blogları,yorumları takip edip gidip dünyanın parasını kozmetiğe yatıran biriyim. Bunlardan fos çıkan ürünler olduğu gibi,gayet başarılı ürünleride sizinle paylaşmak istedim.

Özellikle ürünler hakkında yorum yapmak istiyorum,hatırladıkça fiyatlarıda paylaşacağım. Fiyat ve performans açısından bir çoğunuzun fikrine ışık tutacağını düşünüyorum.

Aslında o kadar çok ürünüm var ki,hepsinin fotoğrafını çekip koymaya açıkcası üşeniyorum. Ama sorularınız olursa mümkün mertebe yanıtlayacağım.

Bu arada,resimlerin üzerini tıklayıp görüntüyü büyütebilirsiniz...Hadi başlayalım...:108:

Fondötenlerim :

1) Lancome Teint Idole No:2 Fiyat:120TL
2)Estee Lauder Double Wear Fiyat:90 TL (Ben geçen sene aldım,80TL idi)
3)Lancome Photogenic Lumiesse Fiyat: 110 veya 120 TL no:3

$IMG_1228.jpg

Şunu söylemeliyim; bildiğiniz gibi fondöten makyajın zeminidir.Kullandığınız fondöten ne kadar cildinize uygun,başarılı bir ürün ise o kadar güzel bir makyaja ve kusursuz bir cilt gibi görünmeye sahip olursunuz.

Aksi halde yüzünüzün makyajı kusması,cildinizde sivilceler oluşturması,yüzünüze oturmamış bir makyaj uygulaması olması an meselesidir...

Lancome Teint Idole ile bu sene tanıştım.Bu 3 fondötenin içinden en favorisi diyebilirim.Bir kere cildi pürüzsüz göstermesinin yanı sıra içinde hiç yağ yok.Yani "oil free" tarzı birkaç üründen biri...

Özellikle akneye eğilimli,yağlı veya karma cilde sahipseniz (kuru ciltlere pek önermem,ama altına sürülen iyi bir nemlendiriciyle birlikte cilt tipinize uyabilir) bu ürünü kesinlikle öneririm. Yüzünüzde hiç fondöten yokmuş hissinin yanı sıra,harika bir kokusu ve cilde verdiği kusursuz bir doku ve görüntü var.SPF 10 içeriyor. Yani ürün fazlasıyla hakkını veriyor...

Estee Lauder Double Wear'ı duymayanınız yok herhalde...Bir çok beğeni ve övgünün aksine benim çok hoşuma gitmeyen bir üründür.

Bir kere;uygulamadan sonra makyaj kek gibi duruyor yüzünüzde.Yani "cakey" bir görüntü oluşuyor. Fondöten "ben buradayım ve bağırıyorum" diyor sanki.Kapatıcılığı çok iyi değil.Evet,kesinlikle birçoğunun dediğinin aksine iyi bir kapatıcılığı yok bu ürünün...Aşırı bir kuruma yapıyor.SPF 10 içeriyor.Açıkcası ben bunu başka bir fondötenle karıştırıp kullanıyorum. Bir daha alır mıyım...Hayır,asla!

Ayrıca garip bir koyuluk var her numarasında.Özellikle kuru ciltliyseniz bu üründen uzak durun...

Bu arada dip not: Önceden Estee Lauder'ın İndividualist diye bir fondötenini kullanmıştım.O ürün bundan kat be kat başarılıydı. Double wear mağdurlarına o fondöteni denemelerini öneririm.

Lancome Photogenic; ben bu ürünü zaman zaman bu forumda çok bahsetmiş ve önermişimdir. Adı üstünde;Photogenic. Bu 3.şişem yani epeydir severek kullandığım fondöten.
Cildi aydınlık veriyor, cilde doğal bir ışıltı sağlıyor,sağlıklı göstermesiyle biliniyor; ayrıca SPF 15 içeriyor.
Nemlendiriciliği çok yüksek bir ürün. Gerçekten bu fondötenle fotoğraflarda harika çıkıyorsunuz :KK16:

Kapatıcılığı fena değil.En azından Double wear'dan daha başarılı olduğunu düşünüyorum.
Yüzde oluşturduğu doku güzel. Fakat fazla yağlı cilde sahipseniz bu ürün size pek uymayabilir,çünkü yüzde durdukca zamanla parlama yapacaktır.

Bu arada;benim cildim yağlıya dönük karma bir cilt...Yani yanar döner bir cildim var. T bölgem kuru,diğer bölgeler yağlıya eğilimli... Kıyas yapmanız açısından bu detayı vermek iyi olur sanırım.

Son olarak; Photogenic güzel fakat artık 3 şişeden sonra bıktım,artık farklı ürünleri denemek istiyorum bu bitince.

Veee diğer ürünlere gelelim...

Pudra: M.A.C Studio Fix No.NW25 Fiyat: 60 TL (Şimdi ki fiyatından emin değilim)

$IMG_1240.jpg $IMG_1239.jpg

Açıkcası bunun numarası bana çok koyu geliyor.Normalde açık bir tene sahibim,fakat yazın bronzlaşmış halimle pudra alışverişine çıkınca böyle bir hataya düştük...:KK9:

Bana koyu geldiği için pek kullanmıyorum,ama yazın işimi görüyor.Bu pudrayı da bilmeyeniniz yoktur sanırım. Ben normalde çok pudra kullanan biri değilimdir,sadece fondöten işimi görüyor.

Ürün sadece pudra değil; sıkıştırılmış fondöten+pudra olduğu için kapatıcılık konusunda çok başarılı bir ürün.

Benim cildim yağlıya dönük olduğu halde,altına nemlendirici sürmezsem "cakey" bir görüntü oluşturuyor. Yani cilt tipine göre farklı reaksiyon gösteren bir ürün.
Ayrıca benim cildim hashas olduğundan mıdır nedir, bu ürün bende sivilce yaptı.

Onun haricinde kapatıcılığı çok başarılı bir ürün; yüzünüze uyguladığınızda havada kalmıyor.Ayrıca bu ürünle fondötene ihtiyaç duymuyorsunuz...
Sonuç;öneririm.:KK51:
Eveeet,diğer ürünlerle devam edelim...:KK14:

Sıra meşhur B.B Cream ve renkli nemlendirici yorumuma geldi...

$IMG_1236.jpg

Missha Perfect Cover B.B Cream no:23

Bu ürün hakkında onlarca şey yazıldığından fazla açıklamaya ve yoruma gerek yok sanırım.:KK12: Ürün 45 SPF koruma içeriyor ve geçtiğimiz yaz denedim,ürün gerçekten güneş koruması konusunda işe yarıyor.

Bu ürünü sürdükten kısa bir süre sonra cildinize oturuyor,cilt tonunuzla bütünleşiyor. Kusurları hafif kapatırken cildinize aydınlık bir görüntü sağlıyor. Ve hepsinden öenmlisi, yüzünüze birşey sürmüş gibi görünmüyor.

Yani son derece natural bir görüntü,kusurlar gizlenmiş,aydınlanmış bir cilt için harika bir seçenek.

Ben bunu bir alışveriş sitesinden almıştım;bu ürün yurt dışında aslında çok ucuz. Ama Türkiye'de satan müdavimleri neredeyse bir M.A.C parası kadar istiyor. :KK19: Açıkcası bir yolunu bulun ve yurt dışından getirtin (onlar nasıl getirtiyor ise...)

Çünkü yurtdışında 10-15 dolar gibi fiyatı olan bir ürün. Türkiye'de arasında uçurum olmadan bir fiyat farkı alan satıcı bulursanız ne ala...Öbür türlü kargo parasıyla birlikte üzerine biraz daha para koysanız sağlam bir fondöten parası çıkar.

Özellikle bu ürünü yazın kullanmaktan hoşlanıyorum.

Bu arada watsons'tan aldığım B.B Cream var,onu da bir sonraki yazımda yorumlayacağım...

Gelelim renkli nemlendiriciye; Artistry Tinted moisturiser Fiyat: 45TL

Açıkcası ürün 30ml yani küçücük,dar bir tüpte. Bu ürünü Amway satanlardan temin edebilirsiniz. Elime ulaştığında çok şaşırmıştım,ben bu minicik tüpe mi bu kadar para verdim diye. Miktarına kıyasla çok pahalı olduğunu düşündüğüm ve aldığıma pişman olduğum bir ürün.

Nemlendirici olarak güzel ama cildinizde varlığını hissettiriyor. Renkli olduğuna aldanmayın,hiçbir şekilde en ufak tarzda bile kapatıcılığı ve renk vericiliği olmayan bir ürün.
Ama cilde doğal bir ışıltı veriyor. O anlamda güzel...

Bir de çoğu renkli nemlendiriciye göre daha başarılı olduğu söyleniyor.Bir daha alıp almayacağıma emin değilim,ama beklentimin altında bir ürün olduğundan almayı düşünmem herhalde.

Biraz ara verip,paylaşımlarıma devam edeceğim KK'nın güzel hatunları...:KK53:
Ürünler hakkında atladığım,detay vermediğim sorularınız olursa yanıtlarım...:KK31:

merhaba ürünler süper özellikler este bayıldım ama şuan biraz zorlar beni alamam ben bişey danışmak istiyorum yüzümde sivilce yok ama izler var sadece yanaklarımda ve bazen kızarıklık oluyor renk ayrımları oluyor ayrıca gözeneklerimde büyük şimdi şu tanıttığınız misha perfect cover acaba benim derdime derman olurmu bazı bloglarda kapatıcılığı iyi değil denmiş bazıları ise kesinlikle süper diyor çok kararsız kaldım yardımcı olabilirmisiniz:26:

merhaba ürünler süper özellikler este bayıldım ama şuan biraz zorlar beni alamam ben bişey danışmak istiyorum yüzümde sivilce yok ama izler var sadece yanaklarımda ve bazen kızarıklık oluyor renk ayrımları oluyor ayrıca gözeneklerimde büyük şimdi şu tanıttığınız misha perfect cover acaba benim derdime derman olurmu bazı bloglarda kapatıcılığı iyi değil denmiş bazıları ise kesinlikle süper diyor çok kararsız kaldım yardımcı olabilirmisiniz:26:

Canım yüzünde sivilce yok sadece izler var ise, missha b.b cream işini görür diye düşünüyorum. Çünkü bu ürün zaten temelinde cilt tonunda oluşan farklılıkları kapatmak ve hafif kusurları örtmeyi vaadediyor canım. Tek başına fondöten gibi sağlam bir kapatıcılık sağlamıyor.

Bende almadan önce çok araştırmıştım,haliyle çok tezat yorumlar okumuştum,alıp almama konusunda kararsızdım.

Ayrıca bende de sivilce izleri var,yakın zamanda akne tedavisi gördüm.Akneler geçti ama aknelerin yarattığı izler mevcut.

Dolayısıyla, ben bu ürünün size yeterli olacağını düşünüyorum. Ama tamamen kapatıcılık beklemeyin,sadece cilt tonunu düzeltiyor; akne ve akne izlerini belirli oranda kamufle ediyor.:KK34:
İşin güzel yanı; insanlar yüzünüze birşey sürüp sürmediğini bile anlamayıp "senin cildin düzelmiş..." diyor :KK9: Yani son derece doğal bir görüntü sağlıyor.

tamam teşekkür ederim peki nerden temin edebilirim ebayda yasaklandı nerden alabilirim:26:

ayrıca ben esmerim ama öle çok koyu değil hangi tonunu almam gerekir

Canım 2 tonu var;21 ve 23. Çok esmer değilsen 23 uyar sana.Ama normalde koyu tenlilere(esmerlere) açık kalır.

Zaten ilk sürdükten biraz açık kalırsa bile,bir müddet bekledikten sonra cilt renginle bütünleşiyor.

Evet;e-bay yasaklandı ne yazık ki...Ben sana özelden nereden temin edebilirsin söyleyim.:KK34:

Konu süper olmuş canım cok faydalı olacak gibi...devamı gelir insallah...gözün içine surulup akmayan siyah göz kalemı bılıyorsan soylermısın banada rıca etsem:)

Ben de konunun sık sık güncellenmesini isteyenlerdenim :) bir de mac studio fix fondoten hakkında ne düşünüyosun? (karma bi cildim var) bir de fiyatı nedir? mac'e uzak bir yerde oturduğum için ona göre gitmeyi düşünüyorum :)

Eki Görüntüle 336728 Eki Görüntüle 336727

Açıkcası bunun numarası bana çok koyu geliyor.Normalde açık bir tene sahibim,fakat yazın bronzlaşmış halimle pudra alışverişine çıkınca böyle bir hataya düştük...:KK9:

Bana koyu geldiği için pek kullanmıyorum,ama yazın işimi görüyor.Bu pudrayı da bilmeyeniniz yoktur sanırım. Ben normalde çok pudra kullanan biri değilimdir,sadece fondöten işimi görüyor.

Ürün sadece pudra değil; sıkıştırılmış fondöten+pudra olduğu için kapatıcılık konusunda çok başarılı bir ürün.

Benim cildim yağlıya dönük olduğu halde,altına nemlendirici sürmezsem "cakey" bir görüntü oluşturuyor. Yani cilt tipine göre farklı reaksiyon gösteren bir ürün.

Onun haricinde kapatıcılığı çok başarılı bir ürün; yüzünüze uyguladığınızda havada kalmıyor.Ayrıca bu ürünle fondötene ihtiyaç duymuyorsunuz...

Mac in sivilce yaptigini pek cok insandan duydum. Ben fondotenini kullandm agir geldi ve sanki fondoten izlerini yok etmek zor. Mineral pudrasi var ondan da performans alamadim .Sadece kapaticisini cok begeniyorum.

Ben de konunun sık sık güncellenmesini isteyenlerdenim :) bir de mac studio fix fondoten hakkında ne düşünüyosun? (karma bi cildim var) bir de fiyatı nedir? mac'e uzak bir yerde oturduğum için ona göre gitmeyi düşünüyorum :)

Ben cevap vereyım..studio fix'i yuzume surdurdum..goruntusu hostu dogal duruyordu ama oradakı calısanın lafına uyup yuzume studıo fıx denetmeme ragmen hıc denemeden pro longwear fondotenı aldım ve prolongwear berbat bır fondoten sıyah nokta yaptı ve cıldımı kuruttu param bosuna gıttı... bence mac'ten fondoten almak cok akıl karı degıl...dior,lancome al daha mantıklı...

Ben cevap vereyım..studio fix'i yuzume surdurdum..goruntusu hostu dogal duruyordu ama oradakı calısanın lafına uyup yuzume studıo fıx denetmeme ragmen hıc denemeden pro longwear fondotenı aldım ve prolongwear berbat bır fondoten sıyah nokta yaptı ve cıldımı kuruttu param bosuna gıttı... bence mac'ten fondoten almak cok akıl karı degıl...dior,lancome al daha mantıklı...

Teşekkürler, tavsiyelerini dikkate alıcam :)

Tekrar merhabalar herkese...

Madem güncelleşmesini istiyorsunuz, diğer fotoğrafları en kısa zamanda yükleyip yorum yapayım...:KK19:
Şimdi sizin sorularınızı cevaplayacağım...:KK34:

Konu süper olmuş canım cok faydalı olacak gibi...devamı gelir insallah...gözün içine surulup akmayan siyah göz kalemı bılıyorsan soylermısın banada rıca etsem:)

Sağol canım...:KK34:

Ben hiç göz içine kalem kullanmadığım için bu soruna net cevap veremeyeceğim. Ama kendi kullandığım iki adet göz kalemim var sadece.
Birisi Lancome,diğeri Dior.

Ben lancome'dan memnunum. Bunu en iyisi resmiyle bir sonra ki paylaşımımda detaylı anlatayım :KK66:

Canım aslında bende karma bir cilde sahibim.Yani T bölgem kuru,diğer bölgelerim yağlı.

Studio Fix gerçekten piyasadaki diğer pudralara oranla çok başarılı bir ürün. Bir kere diğer pudralar gibi havada durmuyor. Cilt ile bütünleşiyor.

Hem fondöten hem pudra olarak sıkıştırıldığı için kapatıcılığı yüksek.Yani fondöten kullanmana gerek kalmıyor. Ama yine de uygulamadan önce altına nemlendirici sürmenizi tavsiye ederim.Zamanla ciltte kurutma yapabiliyor.

Yalnız benim şöyle bir şikayetim oldu... Benim cildim karma ve hashas olduğu için bende bu ürün sivilcelenme yaptı.

Tabi ki her cilt farklı reaksiyon gösterir,o yüzden sizin cildinize "kesin sivilcelenme yapar" diyemem. Ama ben fondötenlerde bile sivilcelenme sorunu yaşamazken,bu pudra bende sivilce oluşturdu.

Güncel fiyatını bilmiyorum;sanırım 70 tl olması lazım :KK34:

Sağol canım...:KK34:

Ben hiç göz içine kalem kullanmadığım için bu soruna net cevap veremeyeceğim. Ama kendi kullandığım iki adet göz kalemim var sadece.
Birisi Lancome,diğeri Dior.

Ben lancome'dan memnunum. Bunu en iyisi resmiyle bir sonra ki paylaşımımda detaylı anlatayım :KK66:

Canım aslında bende karma bir cilde sahibim.Yani T bölgem kuru,diğer bölgelerim yağlı.

Studio Fix gerçekten piyasadaki diğer pudralara oranla çok başarılı bir ürün. Bir kere diğer pudralar gibi havada durmuyor. Cilt ile bütünleşiyor.

Hem fondöten hem pudra olarak sıkıştırıldığı için kapatıcılığı yüksek.Yani fondöten kullanmana gerek kalmıyor. Ama yine de uygulamadan önce altına nemlendirici sürmenizi tavsiye ederim.Zamanla ciltte kurutma yapabiliyor.

Yalnız benim şöyle bir şikayetim oldu... Benim cildim karma ve hashas olduğu için bende bu ürün sivilcelenme yaptı.

Tabi ki her cilt farklı reaksiyon gösterir,o yüzden sizin cildinize "kesin sivilcelenme yapar" diyemem. Ama ben fondötenlerde bile sivilcelenme sorunu yaşamazken,bu pudra bende sivilce oluşturdu.

Güncel fiyatını bilmiyorum;sanırım 70 tl olması lazım :KK34:

Çoook teşekkürler, zaman ayırıp cevap yazdığın için. En kısa zamanda denemek isterim :)

Eveeet, kusura bakmayın biraz beklettim,yazıma devam edeyim tekrar. Fotoğraftakileri sırayla ne olduklarını ve yorumlarını yazıyorum...

$IMG_1237.jpg

Estee Lauder Pure Props Lip gloss : Fiyatını hatırlamıyorum. Dutty free'den aldım sanıyorum.

Normalde lip gloss'ları (yani dudak parlatıcılarını) hiç sevmem.En hafif bir rüzgarda dudağıma yapışan saçlardan nefret ederim. Sırf ıslak görüntü olsun diye yapış yapış varlığını belli eden rujları sevmiyorum.

Bu ürün yapış yapış yapmıyor dudakları.Tek artısı bu.Sık kullanmıyorum lip gloss sevmediğim için,ama diğer parlatıcılara göre son derece başarılı. (Bu arada başka bir benefit marka parlatıcım var,bir ara onunda fotoğrafını çekip yorumlarım)

Yani parlatıcı kullanmayı seviyor ama yapışkanlığından veya dudakta ağır durmasından şikayetçiyseniz,bu ürün sizin şikayetlerinizi ortadan kaldırabilir :KK66:

Lancome göz kalemi: fiyat: 42 TL Gerçi ben indirimden almıştım.

Özellikle Melly için gelsin bu :KK66: Beğenerek kullandığım ve alerji yapmayan favori göz kalemim bu. Daha önceden de söylediğim gibi,ben göz kalemini hijyen ve sağlık açısından göz içine kullanmıyorum. Nikahımda bile sürdürtmedim :KK53: O yüzden göz içi kullanım hakkında yorum yapamayacağım.Fakat kolay kolay akmayan, bozulmayan,rengi çıksın diye kalemi bastırmaya gerek duymadan kullanabileceğiniz bir ürün. Hakkını veriyor yani fazlasıyla :KK34:

Clinique All About Eyes Concealer Fiyat:sanıyorum 65 TL
Bu ürünü çok çok övüyorlar ama ben binbir hayalle aldığım bu üründen hiç memnun kalmadım.
Ürünün kapatıcılığına diyecek birşey yok; son derece başarılı. Ama ağır bir ürün.Ya da benim cildime ağır geldi,bilemiyorum.

Aslında bu ürün göz çevresini sıkılaştırmasının yanı sıra;ciddi koyu mor halkalarınız ya da kırışıklığınız varsa ciddi bir kapatıcılık sağlamayı vaadediyor. Ama dediğim gibi, ürünün yapısı bana çok ağır geldi. Bu biraz cilt tipine göre değişiyor sanıyorum. Hatta doğru düzgün kullanmadım bile,sadece 3 kez kullandım.Öylece duruyor çantamda...

Lancome Poudre Major; sevdiğim bir transparan pudra. Özellikle diyelim ki;temelde güzel bir makyaj yaptınız sabitlenmesini istiyorsunuz,ya da makyaj yapalı biraz zaman geçti,makyajınızın daha toparlanmasını ve daha taze görünmesini istiyorsunuz. İşte bu konuda oldukça başarılı bir pudra :)

Bir kere kesinlikle havada kalmıyor yüze sürülünce.Toz olması biraz dezavantaj,kullanım açısından zorluk sağlıyor.Tabi bu benim kişisel eleştirim,yoksa ürün son derece başarılı :KK66: Özellikle cildinizin yağlı olduğu dönemde ya da fontödenin parlak değilde daha mat görünmesini istediğinizde bu ürün hızır gibi yetişiyor imdadınıza :21 Hatta biraz yumuşaklık katıyor sanki cilde.

Ama herhangi kaliteli bir markanın transparan pudrasıda bu işi görür.

Sephora French Manicure Fiyat:İndirimde 8 Tl idi :)

Şu ana kadar en pratik,en başarılı,en güzel tırnak ürünü diye bilirim. Bildiğiniz french manikürünü home style tarzında yapıyorsunuz :KK66: Önce şeffaf olan tarafını tırnağınıza sürüyorsunuz.Bu bildiğiniz tırnak cilaları gibi değil;hafif yağımsı gibi bir yapısı var. Daha sonra normal oje kısmını üstüne sürüyorsunuz. Sonuç; gayet naturel,bakımlı,french manikürü yapılmış gibi eller :KK6:

Açıkcası bu ürünü aldıktan sonra neredeyse diğer ojelerimi kullanmıyorum bile.Hem ürün kullanışlı,hem renk kullanışlı.
İki rengi vardı sanıyorum; çok açık pudra pembesi ve de kemik rengi olanı vardı. Ben kemik renginden olanını aldım.Son derece beğeniyorum;tavsiye ederim...

Şimdilik bu kadar; yeni paylaşımlarımı ancak haftaya yapabilirim.İşlerim dolayısıyla 1 hafta boyunca nete giremeyebilirim.Döndüğümde kaldığımız yerden devam ederiz :KK24:
Sorularınız olursa,ben yine buradayım :121:

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 336728 Eki Görüntüle 336727

Ben de bu ara MAC fondöten arayışındayım. Çoğu kişi pudra fondöten öneriyor. Cildim karmadan yağlıya dönük. Sizce bende sivilce yapar mı? Pek emin olamıyorum. Ben de nemlendirici kullanamıyorum. Anında sivilce yapıyor. MACin hangi fondötenini önerirsiniz? Benim istediğim; sivilceleri kapasın, doğal bir görünüm elde ederken ayriyetten yüzümün parlamasını istiyorum. Beyaz tenli olduğumdan ufak bir parlama yüzüme çok yakışıyor. Acaba sıvı fondötenleri işimi görür mü? Yoksa ben de mi Studio Fix kullanmalıyım?

X