Bunlar da benden arkadaşlar

serpilce

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2007
439
2
bu kızıma ördüğüm ilk şapka
spma0170lc1.jpg

Şapka ve paspas çok güzel olmuş emeklerine sağlık bacım.a.s.

Paspası nasıl yaptın anlatırmısın kaç no şiş kullandın.
Kirpi iplerin içine ek ip kullandın mı?
Birde o çiçekler daha kabarık duruyor onu nasıl yaptın...

Ay çok soru sordum ama...:eek:
Heves ettim şimdi, belki bende örerim.hihoyyyt

Kirpi ipler ince olduğu için ondan biraz daha kalın bir ip kullandım aynı renginde
8 nolu şişle hepsini haroşa olarak ördüm çiçeği ise ayrı ayrı örüp içlerine silikon doldurup üzerine diktim inşallah anlatabilmişimdir.

CADIARZU anladım canım, bende damla.nın üzerinde oturup oynayabileceği bir şey örmek istiyorum sanırım 4 kareden olur. Senin kareler büyük görünüyor kaç ilmek attın bende boyutlarını ona göre yapayım bari... Örüp sökmekten iyidir. kaydirigubbakcemile5

maşallah canım ne kadar hamaratsın sen
bir bende yok el becerici
ben kapı arkasında kaldım demek ki:roflol::roflol::roflol:

çok güzel hem gençlerin odası hem yeni evlilerin hemde çocuk odası için çok şık ve kullanışlı olmuş eline sağlık.

mrb canım çok güzel olmuş ellerine sağlık çok beğendim bende yapmaya özendim
lütfen biraz anlatırmısın nasıl yaptığını merak ettim altını örüp çiçekleri üstünemi diktin yani nasıl birleştirdiğini anlatırmısın ? Ne tür ip kullandın

canım beğendiğine sevindim
150gr sakallı ipime 100 gr benzer renginden ip katarak 50 ilmekle başladım ip yettiğince haroşa olarak ördüm boyunun ölçüsünü bilmiyorum yani daha sonra yapraklar için beyazdan 10ilmek başlayarak ara ara arttırarak ve keserek yaprak şeklini verdim ilk ördüğüm kare parçanın üzerine diktim ve içlerini doldurarak tamamen dikişimi kapattım hepsi bu kadar :içelim:

spma0175mo7.jpg

spma0177dh6.jpg

buda yeni bitirdiğim etek atkı yapılan iplerle ördüm ipinde resmini çektim merak edenler için

spma0176sp4.jpg
[/IMG]
eteğin yapımı:
95 ilmekle başladım ilk sırayı haroşa yaptım sonra fırfırlı ipten geçirdim ve yine haroşayla ipimi topladım üzerine 2ters 2düz ördüm aralarına fırfırlı ip geçirdim
11sırada bir fırfırlı ipimi taktım ve ördüm bel kısmına yaklaştıkça 6sırada bir kenarlardan 1er ilmek kestim lastiğini ise tek lastik ördüm yapımı çok kolay dimi :))

Son düzenleme:
buda uydurup yaptığım şapka ama takmıyo cadı:eek:klava: gezmeye giderken diyo ama baştada çok güzel duruyo arkadaşalar:icecream:
spma0174db0.jpg

şapkanın yapımıda çok kolay altı baş çevresini saracak kadar çift lastik ördüm üzerinede çift pirinç yaptım yukarı doğru birer ikişer kestim bide süs olsun diye çiçek konduru verdim oldu bitti :içelim:

Son düzenleme:
Ay etek çok güzel olmuş ya...
Kim bilir ne kadar çok yakışır yeğenime a.s.

X