- 4 Nisan 2017
- 2.027
- 5.501
Ben de araştırıyorum bu durumu. Yetişkin sivilcesi çıkmasının bir sebebi de süt ve süt ürünleri tüketimiymiş. Süt ve süt ürünleri ile ilgili Youtubeda bir sürü before after videosu var.
Bende de ağrılı, kistik, iz bırakan sivilceler çıkmaya başladı 1 yıldır. Ergenliğimde bile bir tane sivilcem çıkmamıştı, insanlar cildime gıpta ediyordu, taki bu yıla kadar.
Pcos tarzı bir rahatsızlığım da yok, ne yapabilirim bilmiyorum. Kendi haline bıraktım.
Deri testi yaptirdiniz mi ya da alerji testi? Belki alerji durumunuz vardir? Dogrusu sut ve sut urunleri ile alakasi varsa bile bu herkes icin gecerli degil bence. Baskasinda ise yarayan ben de ise yaramaz mesela. Benim rosacea rahatsizligim var Türkçesi gül hastaligi diyorlar. Cay agaci yagi kullanmistim bende ki herkes cok over bu yagi ama benim cildimi az kalsin kalici sekilde mahvediyordu. Son zamanlarda bu dogal yaglar cok moda fakat ben dersimi aldim. Ne kullanacaksam once yuzumun cok kucuk bir kismina suruyorum reaksiyon gostermiyorsa cildim yavas yavas cildime yayiyorum.
Malesef asiri hassas ve alerjik bir cildim var. Hep sorunluydu. Bir ara cok iyiydi ta ki son 2 yil oncesine kadar. Rahatsizligimin rosacea oldugunu o zaman ogrendim ve bu rahatsizliginda bilinen bir tedavisi yok :/ Bazi kremlerle kontrol altina alınabiliyor ama bir bakıyorum cildim tertemiz sabah bir uyaniyorum küçük küçük sivilceler kizarikliklar cikmis. Hele yaz iskence benim icin cunku gunes alerjimde var. Su kis gununde bile gunes kremsiz cikamiyorum disari. Yoksa hersey aziyor. Ama yorumunuzun haklilik payida var. Yedigimiz ictigimize dikkat etmemiz gerek. Benim salcadan, limondan, domatesten, kafeinden ve cikolatadan uzak durmam gerek. Bunlara alerjim yok ama icerdikleri maddeler bana yaramiyor. Bunlari çıkardım hayatimdan.
Benim tavsiyem, ki benim dermatologumunda tavsiyesi. Kalem kagit alip hergun ne yediysen not tutmak gerek. Boylelikle ne azdiriyor ne cildine iyi geliyor notunu tutmus oluyorsun. Ve dedigim gibi her dogal yag cildimize iyi gelecek diye birsey yok. Cok tehlikeli buluyorum ben bu dogal yaglari.