Bundan korkmalı mıyım

Merhaba kızlar
Lütfen başına böyle birşey gelen varsa içimi rahatlatsın.İki gündür 7 aylık oğlum ateşliydi ama bu sabah daha da ateşi yükseldi.
Eşimle hemen hastaneye götürdük.Doktor muayne etti ateş 39 dedi sonra ben söyledim bir kez kustu.Gece boyu hiç uyuyamadı.İshal ek gıdayı kabul etmiyor.Memeyide sadece ağzında tutmak istiyor dedim.Doktor da tamam hemen kan testi alalım.Serum bağlansın.Hava da verilsin dedi. Sonra o işlemler halloldu tabi mahfoldu yavrum ağlamaktan.:KK42:Asıl konuya yani sormak istediğim soru ya geleyim. Kan testi sonucu İNFLUENZA A : pozitif çikmiş. Ben bunun ne anlama geldiğini bilmiyordum o yüzden serum ve hava verimi bittiginde sonuçlarla beraber doktora geçtik.Doktor iğne ilaç yazdı. Bunları düzenli kullan 5 gün sonra gel dedi.Ama bana bu testin domuz gribi testi oldugunu ve sonucun pozitif çıktıgıni söylemedi. Ben eve gelince bu ne diye araştirinca öğrendim. Kizlar nolur bu artık normal birşey deyin ben çok kötü ağlıyorum elimde olmadan. Rabbim tüm yavrularımızı korusun.Allahım kimseyi evladıyla sınamasın. Uzun oldu okuyan herkese teşekkür ederim.
Benim oğlum da geçirdi tam domuz gribi değil aynı familyadan ve antibiyotik tedavi etmiyor tek bir tane şurubu var o geviriyor

Korkmayın iğnelerle kendini toplar düzelir inşallah
Herkes hasta, ağır salgınlar var
Benim çocuğum bir aydır hastaydı en son 4 gün hastanede yattık
AllAhım tüm yavrularımıza şifalar versin
Bizi yavrularımızla, yavrularımızı bizimle sınamasın

Kuzummm sakin ama sakinn telaslanmaaa oncelikleee ....
Bu soguk alginligi ve ates maleaefff kiii butun cocuklarda yaygin durumda suanda. Kizim 1 hafta ateslendi 39 a kadar cikti atesi enfeksiyondandi...oglum 1 hafta okula gidemedi ates ve gripten...

Bundan 4 sene once buyuk oglumun gunlerce atesi dusmedii 40 dan asagiya ..
Hep soguk kompresler ilik banyolar ve ates durucu kullandik ama ne fayda dusmuyor.
Aldik goturduk ozel bir hastaneyeee ...hemen test yapildiii ve domuz ggribi olabilir dediii ve tekrar yaptirmam icin birsuru test ve tahlil istediii dusmeyen ates en buyuk belirtisiymis bu domuz gribinin.
Ben onu duyinca elim ayagim kesildii yigildim kaldim ,2 goz iki cesme agliyorum ...
Tahlilleri yaptirmadan ciktim oradan baska bir hastaneyeee ... Bir onceki doktorun neler soyledigini soylemeden muayene ettirdim oglumu ...
.
Cok enfeksiyonu var dedi icerde atesi o yuzden dusmuyor dedi ve oyle bir antibiyotik verdi kii sadece 3 kasiklik ve 1 gun kullanacaktim. Doktora dedim ki
Hocam buraya gelmeden once baska bir doktora gittik bana domuz gribi olabilir dedi diye soyledim ....kocaman kahkaha atti ve ne alaka dedi ya .
Bu da boyle bir animdir benim kuzum.:-)

Merhaba kızlar
Lütfen başına böyle birşey gelen varsa içimi rahatlatsın.İki gündür 7 aylık oğlum ateşliydi ama bu sabah daha da ateşi yükseldi.
Eşimle hemen hastaneye götürdük.Doktor muayne etti ateş 39 dedi sonra ben söyledim bir kez kustu.Gece boyu hiç uyuyamadı.İshal ek gıdayı kabul etmiyor.Memeyide sadece ağzında tutmak istiyor dedim.Doktor da tamam hemen kan testi alalım.Serum bağlansın.Hava da verilsin dedi. Sonra o işlemler halloldu tabi mahfoldu yavrum ağlamaktan.:KK42:Asıl konuya yani sormak istediğim soru ya geleyim. Kan testi sonucu İNFLUENZA A : pozitif çikmiş. Ben bunun ne anlama geldiğini bilmiyordum o yüzden serum ve hava verimi bittiginde sonuçlarla beraber doktora geçtik.Doktor iğne ilaç yazdı. Bunları düzenli kullan 5 gün sonra gel dedi.Ama bana bu testin domuz gribi testi oldugunu ve sonucun pozitif çıktıgıni söylemedi. Ben eve gelince bu ne diye araştirinca öğrendim. Kizlar nolur bu artık normal birşey deyin ben çok kötü ağlıyorum elimde olmadan. Rabbim tüm yavrularımızı korusun.Allahım kimseyi evladıyla sınamasın. Uzun oldu okuyan herkese teşekkür ederim.

Canım çok geçmiş olsun
Ya nerden duydum hatırlamıyorum ama domuz gribi eskisi kadar ölümcül etkileri olan bir grip değilmiş artık, etkileri ağır grip olarak geçiyormuş. Grip virüsleri sürekli değişim geçirdiği için kalıcı tedavi yöntemi bulunamiyormus, her seferinde yeni tedavi uygulanirmis, domuz gribide değişim geçirmiş şuan ölümcül değil herkesin kolayca yakalanabilecegi ve agirda olsa atlatabilecegi bir grip türü.
korkma minikler çok güçlü oluyorlar, inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur

Meraba herkese geçmiş olsun. Benim kızım 2 buçuk yaşımda önce ateşle başladı hastalığı sonra öksürük...dr a götürdüm aferim ve ateş dülğrücü verdi 4 gün kullandım inmedi ateşi ama en fazla 38.2 falan oldu. ama çok fazla hapşırmaya ve öksürmeye başlaynca tekrar götürdüm..doktor bu sefer tahlil bile yapmadan influenza için kullanılan enfluvir ilacını verdi...ilacı kullandım anında tesir etti ertesi gün iyileşti...ama tahlil yapmadan vermesi beni endişelendirdi. dr a da ulaşamadım tekrar kullanmak zornda kaldım. Bu ilaç vücutta tekrar grip olursa virüs direnci falan sağlar mı acaba diye korkuorm. Bilen ve kullanan var mı,?

Sadece dediki salgın gribi olmuş dedi evde üşüyüp olmamiş misafir falan geldiyse yada siz bir yere gittiyseniz ordan geçmiş dedi. Domuz gribi demedi :KK43: İlgisiz de degildi yavrumla çok güzel ilgilendi ama internetten bakınca görünce korktum. Gidicem doktora ama muayne saati bitti yarinda pazar 5 gun sonra gel demisti napcam bilemedim simdi

Sıkıntı yapma şu an influenza a salgını varmış
Eşime de test yaptılar haftasonu ve hastanedeki kişilerin neredeyse hepsi aynı tahlili yaptırıyordu. Doktor da şu an salgın var dedi. İlaçları kullanın düzenli takip edin inşallah çabucak toparlar :(

İnfluenza nın 3 tipi var A, B, C olmak üzere ve bulaşma şekillerine göre sınıflandırılıyor. Domuz gribi de influenza A tipi virüstür evet, ama her influenza A domuz gribi değildir, bu gruba dahil başka virüsler de var. Rahat olun çabucak iyileşir inşallah.

Domuz gribi H1N1 değil miydi? Yahu evham yapmayın, doktor çocuğunuzu tehdit eden bir durum olsa sizi salmazdı. Grip salgınları değişip değişip çıkıyor karşımıza. Bebeğiniz de güçlüdür, iyi bir bakımla atlatır hemen. Endişelenmeyin, geçmiş olsun..

Back
X