• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunda benim derdim

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
Sevgili mune, en son banladigim konuda ne bir küfür ne bir hakaret vardı, lütfen rica ediyorum bu defa bana biraz daha müsamaha, çünkü konu canım ciğerim bebeğim!

Arkadaşlar, iki buçuk yaşına doğru ilerleyen bir bebeğim ve çiğneme sorunumuz var. Bu sorunun üzerine üç haftadır bayağı eğildim ve geldiğim noktada bebeğimin sadece sevdiği şeyleri cignedigini farkettim. Mesela makarna, kek, pasta, bisküvi. Bunun dışındaki yemekleri ezmeye devam ediyorum ve zaten tüm hayatta yemiyor. Eti birak kıymayı bile hayatta çiğnemez. Taneli çorbaları güzel yer. Sabahları kayısı seklinde yumurta yiyor kaşıkla. Onu da cignemiyor. Pilav sevmiyor. Et suları ve birkaç kez çekilmiş kiymayla idare ediyoruz şimdilik. Bana önerileriniz neler hanımlar. Ben ne yapacağımı şaşırdım artık.

Yemiyor çünkü siz onun yiyeceği şekilde hazırlayıp veriyorsunuz zaten. Çocuga alışma fırsatı vermiyorsunuz ki.. Ezmeyin, oldugu haliyle verin. Yediği kadar yer. Aç kaldıgını düşünüyosaniz yiyebildiği şeylerle takviye yapın. Alışana kadar böyle devam..

Ezmeden vereceksiniz baska ne yapılabilir. Ama doktora gösterin, ankaradayken hacettepeye götürürken boyle bolumler vardi cocuk hastsnesinde, cigneme ve yutma bozukluğu mi neydi? Mesela sakiz çiğneme onerilebilir ama kucuk daha çocuğunuz

Ya alıştığı gibi yemek istiyordur ya da sevmediği için bilerek yapıyordur. Bence bir uzmandan yardım alın. Çünkü 2,5 yaşında her yemeği yiyebilir diye düşünüyorum.

Evet, oğluma hep kolaylastirdim. Herşeyi zahmet etmeden yiyebileceği şekilde veriyorum. O da sevdiği şeyleri çiğniyor sadece. Artık zorlamaya başlayacağım.

3 bucuk yasinda annesi sürekli pure yapip verdigi icin agzindaki pirinc tanesini butun gun yutmayip agzinda tutan cocuk biliyorum. Ablam bakıyordu çocuğu pütürlü seylere alistirana kadar 5 ay geçti ama çocuk alıştı. Annesi çocuğu cigneyip yerken görünce şoka giriyordu nasil oldu bu diye. Kolayına geldigi icin çekmiş hemen sebzeyi meyveyi vermis pureyi sonra da yemiyor. Ek gidaya başladıktan sonra hafiften pütürlü sebzeler vermeliydiniz. Önce bi doktordan yardım alin sonrada kararlı bir sekilde cocugunuzun sevdigi yemeklerin icine diger yemedigi seyleri de ekleyip verin. Yemiyor diye sakın pure yapmayin. Ac kalmaz merak etmeyin acikinca bir sekilde atacaktir onlari agzina.

Sevdiği şeylerin içine sevmediği şeyleri koyunca hemen anlıyor ama minik minik baslayacagim artık. Aylarimi alsa da.

Ek gidaya geçerken blendir yaptım ama dokuzuncu ayında bıraktım ve o zamandan beri zaten hep pütürlü yiyor. Yutuyor çoğu zaman daha doğrusu. Yutmak kolayına gidiyor. Sanırım artık önüne büyük parçalı yemekler koyup, yemediğinde ezme yoluna gitmemeliyim.

Sevgili mune, en son banladigim konuda ne bir küfür ne bir hakaret vardı, lütfen rica ediyorum bu defa bana biraz daha müsamaha, çünkü konu canım ciğerim bebeğim!

Arkadaşlar, iki buçuk yaşına doğru ilerleyen bir bebeğim ve çiğneme sorunumuz var. Bu sorunun üzerine üç haftadır bayağı eğildim ve geldiğim noktada bebeğimin sadece sevdiği şeyleri cignedigini farkettim. Mesela makarna, kek, pasta, bisküvi. Bunun dışındaki yemekleri ezmeye devam ediyorum ve zaten tüm hayatta yemiyor. Eti birak kıymayı bile hayatta çiğnemez. Taneli çorbaları güzel yer. Sabahları kayısı seklinde yumurta yiyor kaşıkla. Onu da cignemiyor. Pilav sevmiyor. Et suları ve birkaç kez çekilmiş kiymayla idare ediyoruz şimdilik. Bana önerileriniz neler hanımlar. Ben ne yapacağımı şaşırdım artık.
Bu çocuğun dişleri yok mu koy önüne yediğini yer yemezse aç kalır sonunda mecbur yer
11 aylık kızımın daha dişi yok 6 aydan beri et sebz3 damağıyla ezerek yiyor. Belki yorulup daha az yiyor ama çiğnemeyi daha o aylarda yapabiliyolarsa 2.5 yaşında hayli hayli yapar. Sevmediği için yemiyor olabilir tabi ama sevmediği şeyden en azından 1 lokma yerse sevdiği şeyi de verirsin

Fındık, antep fıstığı içi,kuru dut...bu tarz kuruyemişleri yedirin.önüne bir kaseye koyun yemesini sağlayın.Başka türlü taneli şeyleri yemez

Bence hemen taneli sekle gecmeyin. Cignemiyor hemen yutmak istiyor demissiniz. Tehlikeli olabilir. Once pure şeklinde yedigi seyleri cam rendede hafif pütürlü olacak sekilde ezip verin bir iki hafta. Ona alistiktan sonra taneleri buyutmeye baslayin.

Eger eline buyuk sekilde bir seyler verecekseniz de bu findik fistik gibi sert seyler olmasin bence. Yumusak elma, muz, meyve, haslanmis sebze olabilir.

Benim kızım salatalığı çiğneyip çiğneyip ağzından çıkarmayı cok severdi :KK48: salatalik da deneyebilirsiniz kabuksuz. Çiğnerken çıkan ses ilgisini çeker belki.

Merhaba Sylvia Plath,
konunuza girişte dile getirdiğiniz için yazmak zorunda kaldım özür dilerim, son aldığınız uyarı üsluptandı çünkü mahremini anlatan kişileri edepsiz, mahremini anlatanları onaylayan üyeleri bu kişilerin uzantıları(yani edepsiz) olarak tanımladığınız için banlanmıştınız, bazen bize yanlış gelen başkasına doğrusu olabilir ve kimseyi onayladıkları görüş için edepsiz ilan edemeyiz.

Konunuzla ilgili müsamaha göstermeye gelince evet evladınızla ilgili açtığınız konu önemli çünkü siz bir annesiniz ve yavrunuzun yaşadığı her sorun sizi üzer danışmak istersiniz, asla konunuza dert değil diyemem hakkım yok fakat her derdin bölümü ayrı, size ayrıcalık tanısam kuralları uyguladığım diğer insanlara haksızlık ederim, bu da "herkes eşittir, kurallar herkes için geçerlidir ve her üye kurallara uymakla mükelleftir" kuralına ters düşmem demektir, ki bunu asla yapmam yapamam.

Biliyorum daha çok yorum almak istiyorsunuz, bunun için konuyu bir derdim var bölümüne açmak yerine doğru bölüme açsanız ve konu linkini profilinize ekleseniz, hatta isterseniz benim profilime ekleseniz ana sayfada görüneceğinden üyelerin dikkatini çekecek ve bilgisi olanlar yardımcı olacaktır, şu konunuzu da güncelleyip linkini profilinize ekleyebilirdiniz.

Çocuğunuz 2,5 yaşında, artık her yemeği rahatça çiğneyip yutacak bir yaşta, tümden çiğneme problemi yok gibi görünüyor çünkü sevdiği şeyleri çiğniyormuş, sevmediklerini sırf yesin diye ezerek vermeyin, doktor değilim tabii ama çiğnemeyi öğrenmesi ağız ve diş sağlığı, çene kaslarının gelişmesi için gerekli diye biliyorum, doktorunuzla da görüşün, neler yapılabilir istişare edin, sizinle aynı anda sofraya oturup birlikte yemek yiyebilecek çağda, bence eğer yapmadıysanız yemekleri birlikte yemeye başlayın, mümkünse ailenizle aynı şehirdeyseniz çocuğunuzu alıp kalabalık aile sofralarına dahil edin, sizin müdahaleniz olmadan özgürce kah çiğneyerek kah direkt yutarak yemek yemeyi öğrenmesine yardımcı olur, ayrıca çocuklar kalabalık sofralarda iştaha gelip pek de hoşlanmadıkları yemekleri bile yiyebiliyor.

Ben o hatayı büyük kızımda yaptım ve 7şaşını bitirdi hala şemede sıkıntılıyız... Blendirle verirdim herseyi meyveyi filede panık biriydim ve boğazında kalıcak korkusu vardı. 2.de tecrübeliyim ya herseyi verdim elime kasığını alır kende yer asla blender kullanmadım korumadım büyük kız hala kaşık ttumayı beceremiyor yemek yemekten zevk almılor

Back