• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Bülent Tıraş Tüp bebek ilk denemeye başladımmm kızlaaar...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Amın canım saolasn ınsaallah hepımz emeklerımzn karşılığını tez vakıtte hayırlısıyla alırız. burdan yazayım merak edenlerde okusun. ılk randevuyu bulent beyle yapıyorsunuz sonrasında sızı bı hemsıreye teslım edıyor. ılk adetle ılaclara baslanıyor. arada kontrole cagırıolar yumurtalarn buyuyo mu dıe o muaynelerı bulent beyın yanındakı doktorlar yapıyor. sonra sana tekrar recete ılac verıolar ıgnelerın dozlarını ayarlıyorlar yumurtalar ıstenılen buyukluge gelnce yumurta toplama ıcın randevu verıolar. yumurta toplamayı da yanındakı doktorlar yapıyor. sonrasında sen ayılınca bılgılendırme yapılıyor. transfere hazrlanıyorsun transferı bulent hoca yapıyor. ben bulent hocayı ıkı kere bu sekılde gordum. kımyasal olunca dondurulmuslarımda olunca hoca bnmke gorusmek ıstedı neden olmadıgına nasıl yol ızlerız ona daır. o araca rahım fılmı cekıldm bı 10 dk kadarda o zaman gorustuk ettı 3. (bulent hocayı gorusum) sımdı hosteroskopı olacagım bulent hoca yapacak onuda. bunları neden soyluyorum ınsanlar herseyını bulent hoca yapsın ıstıyor fakat o kadar kalabalık kı ekıp zaten cok ıyı bnm hıc aklım kalmadı neden bulent hocayı her seferınde gormuyorum dıye. bulent hoca transferde hısteroskopı gıbı daha cıddı durumlara mudahale edıo onlar varken gelsnde benm rahım kalınlıgımıda o ölcsun kafasnda hastalar var oyle olma dıye demek ıstedım. turkıyede bellı bı yere gelmıs bı adam hastane zaten ıyı bır hastane ekıbı cok ıyı bn transfer olduktan sonra ne zaman bırsey sormak ıstesem saat kac olursa olsun yonlendırıldıgm hemsıreye hep ulasabıldım. hıc kndımı tedırgn hıssetmedım ama Allahın takdırı kımyasal oldu. sımdı dondurulmuslarla devam edecegız. toplamda suana kadar yanı kımyasal sonucunu alana kadar ılaclarla bırlıkte 20 bıne yakın para harcamısızdır. sımdı de hısteroskopı 3300 tl bı ılac kullanılacakmıs 1100 tl dondurulmusları coz 1560 tl gebelık asısı 1000 tl dı sanırım bıde bana rahım kasılma serumu yapıyorlar 1000 cıvarı o yanı yuvarlasna bı 10 000 daha cıkacak. hepsını yaptrmak zorunda deılsn mesela gebelık asısını fılan ama o kadar seyı yapınca hadı bunuda yapayım bunuda yapayım derken baya pahalıya patlıyor bıze. ılkı ıkı embryodu tutsaydı 20 bın cıvarına bıtmıstı ısımız. maddi manevı zor bı surec Rabbım kımsenın cabasını bu cuma vaktı hurmetıne bos cıkarmasın . Allah yardımcımız olsun. cok uzun yazdm galıba ama umarım sıkmadan açıklayıcı olmusumdur :KK200:

Sağol canim. Çok yardımcı oldun. Bülent hoca olduğu için fark var mi? Mesela başka doktor secsek farklı bir fiyat mi çıkar.

Birde muayene ücretli mi? Görüşme yapmak yani. Ve görüşmeye gittiğinde bir takım tahlilleri hsg vs. Yapmış olmak mi gerekiyor.

Rahim filmini tüp bebekten önce çekiyorlar diye biliyorum. Senin ki neden sonra çekildi.

Sağol canim. Çok yardımcı oldun. Bülent hoca olduğu için fark var mi? Mesela başka doktor secsek farklı bir fiyat mi çıkar.

Birde muayene ücretli mi? Görüşme yapmak yani. Ve görüşmeye gittiğinde bir takım tahlilleri hsg vs. Yapmış olmak mi gerekiyor.

Rahim filmini tüp bebekten önce çekiyorlar diye biliyorum. Senin ki neden sonra çekildi.
ılk muayne gorusmeye de gıtsen ucretlı. bndn gıttıkten sonra tahlıl ıstedıler. bırde rahım fılmıne gerek gormedı transfer zamanı ıstemıstı sonradan olsun dıye. bnm embryolar hormanlarm yuksek cıknca donduruldu hocada madem suremz var cektır gorelım dedı. oyle cektrdm bıseyde cıkmadı bana da acıkcası pek mantıklı gelmedı ama ne dese yapıyosun ıste.

ılk muayne gorusmeye de gıtsen ucretlı. bndn gıttıkten sonra tahlıl ıstedıler. bırde rahım fılmıne gerek gormedı transfer zamanı ıstemıstı sonradan olsun dıye. bnm embryolar hormanlarm yuksek cıknca donduruldu hocada madem suremz var cektır gorelım dedı. oyle cektrdm bıseyde cıkmadı bana da acıkcası pek mantıklı gelmedı ama ne dese yapıyosun ıste.

O yola girince mecbur yapacaksın. Ama bülent beyin rakamı biraz pahalı geldi bana.
Inşallah herşey güzel olur ve bebeğin hemen gelir. Burdan güzel haberini paylaşmak nasip olsun insallah

Back